Hjelp oss å finne Marcus iranske tante i Norge!

Lille Marcus har iransk mor, men ble ved en feil født av en dansk kvinne.

Lille Marcus har iransk mor, men ble ved en feil født av en dansk kvinne.

Marcus leter etter sin iranske tante i Norge. Han vet at tanten bodde i Norge i 1995, og at hun fulgte sin søster, Marcus sin biologiske mor til en fertilitetsklinikk i Danmark 9 mars i 1995, hvor Marcus ble unnfanget. Der ble egget med Marcus ved en feiltakelse satt inn i en dansk kvinne istedet for den iranske. Nå søker Marcus sin iranske familie og håper å finne dem via sin norsk/iranske tante. Kan du hjelpe å lete?

Danske Marianne Sørensen og Henrik Pedersen slet med å få barn. Derfor oppsøkte de i 1995 en fertilitetsklinikk. Klinikken klarte å befrukte et egg, og satte det inn i Marianne. Paret var lykkelige og gledet seg til barnet skulle komme. Men da gutten ble født i 1996 kom sjokket. De blonde og lyse foreldrene fikk en mørkhåret gutt, brun i huden og som slett ikke lignet foreldrene i det heletatt.

Forbyttet

Mora fryktet at noe hadde gått galt på klinikken, men turte ikke si noe, fordi hun var redd for at de ville ta barnet fra henne. Gutten vokste opp og fikk etter hvert søsken, som var like lyse som foreldrene sine. Og midt i flokken gikk den mørke gutten. At han så så annerledes ut enn familien sin gjorde at han ble mye mobbet, og ble veldig ensom. Først da gutten var 13 oppsøkte foreldrene klinikken og fikk tatt en dna-test.

Ikke dansk

Testen slo fast uten tvil at Marcus ikke var Marianne og Henriks barn. På klinikken fant de ut at det som hadde skjedd var at de hadde forbyttet to egg etter at de var befruktet. Marcus mor var en kvinne av iransk herkomst, som kom for å prøve å bli gravid ved hjelp av en dans sæddonor. Hun var på klinikken samtidig med det danske paret. På grunn ev en menneskelig feil, ble den iranske kvinnens egg satt inn i danske Marianne, og det danske parets egg satt inn i den iranske kvinnen.

Lett i 7 år

Fra den dagen har Marcus lett etter sin biologiske mamma. Men klinikken som gjorde feilen vil ikke hjelpe han. De holder morens identitet hemmelig, og vil ikke si noen ting om henne, verken navn eller hvor hun er.  De vil heller ikke prøve å finne henne, noe som betyr at hun ikke vet at barnet hun fikk etter besøket på klinikken i Danmark , har dansk mor og far. Og at hennes sønn bor i Danmark.

Artikkelen fortsetter under bildet!

Han ser lite dansk ut, danske Marcus. Nå søker han sin iranske mor, og iranske tante i Norge

Han ser lite dansk ut, danske Marcus. Nå søker han sin iranske mor, og iranske tante i Norge

Tore på sporet hjelper

Tore på sporet har vært i kontakt med Marcus, og lovt han at vi skal prøve å løse denne gåten. Den eneste måten vi kan gjøre det på er å finne Marcus tante, som visstnok bodde i Norge i mars 1995 da hun sammen med sin søster reiste til Danmark for å besøke fertilitetsklinikken.  Så derfor ber vi dere om å hjelpe oss med å finne den iranskættede søsteren, som igjen kan lede oss til Marcus mor. Spre gjerne denne saken, og tips oss også om du kjenner iranere i Norge.

Søker iransk kvinne

Jeg søker altså en kvinne som mest trolig er av Iransk avstamming. Hun bodde i Norge i 1995, og reiste i mars på tur til Danmark hvor hun møtte sin søster. Hun kom kanskje dit fra Iran. Søsteren var født i 1956, og er altså 60 år i år. Det betyr at damen i Norge trolig er  i 55-65 års alderen nå.  Om hun bor i Norge fortsatt er usikkert, men muligheten er der. Tips oss også om iranere som har bodd lenge i Norge. (siden 1990 tallet), og eventuelt har reist herfra.

Tips sender du til :  tore@nrk.no

 

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *