Søker slektninger av Pellegruppas medlemmer

Samlerhuset vil i samarbeid med Oslo Kommune hedre motstandsheltene i Pelle-gruppa med et minnesmerke på Aker Brygge den 22.november.Nå lurer de på om Tore på sporets eere kan hjelpe dem å lete opp slekt.Fra sin base i en hytte på Krokskogen utførte motstandsgruppen ledet av Ragnar «Pelle» Sollie en rekke aksjoner høsten 1944, den største av disse var den vellykkede skipssabotasjeaksjonen ved Akers Mek., som regnes som en av de største i Europa under 2. verdenskrig. Pelle-gruppa opererte hovedsakelig i Oslo og Østlandsområdet, nærmere sagt Lillestrøm, Hønefoss, Lørenskog og Ullevål. Nylig ble dokumentaren «Det siste vitnet» med de siste gjenlevende medlemmene av gruppa, Sverre Kokkin og Reidar Kjell Formo, fremvist på NRK.

Nå ønsker Samlerhuset og Oslo Kommune å samle alle gjenlevende slektninger av Pelle-gruppa til avdukingen av minnesmerket, og ønsker tips som kan føre til at disse blir funnet.  “Det hadde vært fantastisk å kunne samle gjenlevende slektninger av medlemmene i Pelle-gruppa til en slik anledning. Vi har støtt på utfordringer i å lete opp alle navnene, og håper at vi gjennom denne etterlysningen kan få kontakt med de som har slektskap til Pelle-gruppas medlemmer. Vi ønsker å invitere dem til Oslo slik at de kan være tilstede når deres forfedre blir hedret for sin innsats under 2. verdenskrig,” sier Anne Kathrine Brødholt, prosjektleder i Samlerhuset.

Avduking av minnesmerke vil finne sted den 22. november i Oslo Rådhus. Samlerhuset og Oslo Kommune oppfordrer alle etterkommere eller bekjente av medlemmer i Pelle-gruppa til å ta kontakt på e-postadressen invitasjon@samlerhuset.no for å være med på markeringen. Tips som kan bidra til kontakt ønskes også velkommen.

FAKTA: KJENTE MEDLEMMER AV PELLE-GRUPPA

Andersen, Ernst Andersen, Gunnar Andersen, Hans Andersen, Kåre Baastad, Ellef Basnes, Ola Berg, Alf Brekke, Knut Bye, Erik Dahl, Claus Formoe, Reidar Foss, Finn Granholt, Gunnar Andersen Grønholdt, Johan Guldal, Olaf Gundersen, Martin Hansen, Ludvig Hansen, Sverre Jensen, Asbjørn Johansen, Birgitte Johansen, Hjalmar Johansen, Kasper Julsvik, Erik Marcussen Kjemperud, Leif Knutsen, Reidar Karsten Kokkin, Sverre Kokkin, Veslemøy Kristiansen, Frank Larsen, Sigurd Leret, Borger Lillemoen, Arne Løchen, Erik Mørk, Bjørn Nielsen, Karl Nielsen, Sverre Nilsen, Arne Næss-Englund, Wilfred Olsen, Erling ∙ Opsahl, Arvid Pedersen, Aage Petersen, Hans Rasmussen, Finn Ryller, Andreas Harald Sagen, Kåre Sand, Kjell Sand, Knut Sandum, Kristian Sandum, Åge Schau, John Simensen, Kristian Skøyen, Einar Smestad, Bjørn Sollie, Ragnar Sollie, Solveig Steen, Hildur Steen, Per Steen, Sverre Svendsen, Finn Tiller, Odd Torgersen, Leif Uddahl, Kjell Vinde, Osvald Kristiansen Øiseth, Leif

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

8 kommentarer til Søker slektninger av Pellegruppas medlemmer

  1. Randi Sandum Pedersen sier:

    Datter av Kristian Sandum.

  2. Lasse Eknes sier:

    Barnebarn av Åge Sandum

  3. Anonym sier:

    Selv om minnesmerkingen er vært, så syns jeg dere burde sjekke fakta ordentlig. Kasper johansen er fortsatt i livet!

  4. Ane valle sier:

    Hei! Dere burde sjekke faktaen bedre. Kasper johansen er i livet og oppegående. Rart t dere bare skriver at det er to gjenlevende igjen, når det faktisk er tre!

  5. Kari Opsahl sier:

    Datter av Arvid Opsahl. Kari Opsahl. Han har 2 barnebarn. Aslak Brimi og Live Brimi

  6. Lasse Moer sier:

    Trist at det firmaet, som er kjent for sine tvilsomme foretningsmetoder: http://samlerhuset.blogspot.com/?m=1 , fikk lage monument over Pellegruppa!

    Samlerhuset klarte jo ikke en gang å få med seg mellomnavn til Reidar Kjell Formo.

  7. Lasse Moer sier:

    Hvis Kasper lever fortsatt hadde det vært riktig å få med antall 3 gjenlevende i teksten til filmen jeg har laget, som gikk på NRK om Pellegruppa.

    Reidar Kjell Formo lever dårlig på et sykehjem i Oslo. Har hatt slag men blir ikke så godt ivaretatt. Satt i en krok for seg selv. FellesTVen virket ikke på NRK1. Det er vel symptomatisk …

    Trist også at Samlerhuset fikk innpass i dette. De har en del kritiske merknader fra før av: http://samlerhuset.blogspot.com

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *