I gang med å lage ny Tore på sporet-serie

Klart for nye spennende turer verden rundt med Tore på Sporet

Etter å ha tatt en pause fra Tore på sporet noen måneder, er jeg nå i full gang med å lage en ny serie. Vi satser på å ha den ferdig i 2015

Mange registrerte at jeg etter årets serie sa at «årets Tore på sporet var den siste». Men som jeg også sa til journalisten som spurte meg, det skal du aldri tro på. For når jeg får jobbinga litt på avstand, kommer lysten til å lage ny serie tilbake. Sånn er det hver gang. Også denne gangen. Så nå er det bestemt at jeg skal jobbe med ny serie som forhåpentligvis kommer på lufta i 2015. Det høres kanskje ut som lenge til, men for meg er det bare tiden og veien.

Tar tid

Som dere kanskje vet, så er jeg mer eller mindre alene om å lete etter folk. Ingen stor redaksjon som andre program har. Jeg liker det sånn. Når du i tillegg skal reise og lage sakene også, betyr det at dette tar en god del tid. Jeg er avhengig av å finne noen før jeg legger ut på reise. Derfor tar en produksjon som dette lang tid. Fordelen er selvsagt at jeg er veldig tett på alle menneskene og sakene, og vet det meste når jeg endelig tar med noen ut på tur.

Mange nye saker

Vi har fått inn mellom 800 og 1000 nye saker bare siden vi gikk av lufta med årets serie, så vi har mer enn nok å velge i. Fortsatt i dag drypper det inn saker jevnt og trutt. Vi setter aldri stopp for nye saker. Jeg benytter sjansen til å takke alle dere som har sendt inn. Dere som har sendt på mail har alle fått svar, dere som har skrevet brev får svar veldig snart. Vi kommer til å ta kontakt med dere om vi velger akkurat din sak.

Gift med NRK

Noen har kanskje fått med seg overskrifter om at «Tore slutter i NRK». Det er en sannhet med modifikasjoner. Jeg har sluttet som fast ansatt i NRK, men fortsetter å jobbe i NRK som før. NRK og jeg har skrevet en kontrakt over flere år som gjør at jeg skal lage tv for NRK som jeg alltid har gjort. Blant annet med ny Tore på sporet. Jeg pleier å si at jeg fortsatt er gift med NRK, men at vi har blitt enige om at jeg kan «tulle litt» utenfor ekteskapet for å finne inspirasjon jeg kan ta med inn igjen. Dette er en avtale som er laget for å gi meg litt større frihet og som forhåpentligvis vil være positiv både for NRK og meg

Vil be om hjelp

Denne bloggen og facebooksiden vår kommer etterhvert til å våkne mere til live igjen nå som jeg begynner å se på nye saker til ny serie. Dere har vært flinke til å hjelpe meg med å løse saker før, og jeg håper dere fortsatt vil være like ivrige. Jeg kommer til å legge ut etterlysninger når jeg har det, og spørsmål når jeg står fast. Med over 100.000 følgere på Facebook er det klart at jeg har et detektivkorps av de sjeldne. DET er jeg veldig glad for. Nå er vi i gang.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

17 kommentarer til I gang med å lage ny Tore på sporet-serie

  1. Bjarne Sjurstræ sier:

    Hei

    Vi lurer på hvor det blei av en gamel slekktning i Nord-Amerika (Alaska)
    Hans navn var Håkon Strand stamet fra Sjurstræ(strand i Odda)
    Hadde vert artigt å vist om vi har familie der borte.
    Eg var der i 2012 fant ingen spor selv.
    Håper du fikkkser saken.
    Hilsen

    Bjarne Sjurstræ 900 13 985

  2. bodil sier:

    Hei Tore
    Kjempe flott at du ikke gir deg med og være til stor hjelp for dem som har mistet kontakten med fam og venner. Du det er bra at du ønsker og lage programmet Tore på sporet. Du jeg gleder meg over at du vil fortsette. Tenk på så mange du har gitt glede til. Ved at andre søker deg og tror på at du er en dektektiv gir du håp til noen som kan virke håpløst. Hvordan kom programmet i stand. Jeg ser på ditt program og du skal få hvite at mange ganger gråter jeg i fra hjerte over gjennsyn og noen ganger sikkert også skuffelser. Bare fortsett så lenge du selv har glede og overskudd Tore
    Med hilsen fra Bodil i Drammen

  3. Elin A sier:

    Blir spennende å se hvor du havner nå 😉

  4. Elin sier:

    Gleder meg til neste gang du er å se på skjermen 🙂 Elsker programmet ditt, har på en måte vokst opp med det. Foreldrene mine har vært faste seere siden aller første gang det gikk på tv.

  5. Anne Lise sier:

    Gleder meg masse til ny serie!

  6. Hei Tore du har en veldig fin og bra program ,,, kanskje du kan hjelpe meg og finne min far i oslo eller søsken , jeg har tre søsken mer vet jeg ikke dessverre , håper og høre fra deg venlig hilsen Maria i mandal chao

  7. Hei Tore!
    Jeg trenger din hjelp, jeg er en jente på 22år. min mor døde da jeg var 9år, jeg vet lite om henne. Men det som er mest vanskelig er at jeg ikke vet hvem min far er, fikk aldri vite hva han het eller hvor han kom fra. Jeg har hørt rare rykter om at han, aldri ville se meg eller ville vite at jeg eksisterte. Jeg synes at det er veldig vondt å vite at det er en man ute i verden som ikke vil se sitt barn. Livet mitt har vert veldig vanskelig, og er ennå veldig vanskelig. Jeg prøver å finne ut hvem jeg er, men det er vanskelig når jeg ikke vet hvem foreldrene mine var eller er. min mor hadde et vanskelig liv, det vet jeg. fordi jeg husker at jeg så det. Men den mannen hun giftet seg med var en drittsekk, og så at hun var en hore i Kenya. jeg vet ikke om jeg kan tro det, viss det er sant så, måtte hun gjøre det hun måtte for å overleve. Jeg ber deg, hjelp meg finne ut hvem jeg er og mine forealdrer. Ber det svare meg!

  8. Tommy østby sier:

    Hei Tore!
    Jeg har en kamerat som er adoptert fra Indonesia, etter det jeg leser fra adopsjonspapirene hans døde mor 4 dager etter fødsel og far klarte ikke og ta vare på ….. Da han hadde. 7 barn fra før av. ……… Er i dag 35 år og har 1 drømm og det er og kanskje komme i kontakt med noen av søsknene sine som muligens bor i Jakarta. Vi sitter med alt av dokumenter fra adopsjon med navn og adresser på mor og Far. Hvor kan man sende kopier av dette, slik at redaksjonen eller evt du kunne lage en sak om dette:) forhåpentligvis:)

  9. Regine karlsen sier:

    Hei Tore jeg er 13 år og ville bare si at jeg elsker og se på programmet ditt, når du sa i det siste programmet at det ikke skulle komme flere programmer ble jeg lei meg for jeg elsker og se på Tore på sporet du er den beste , elsker programmet ditt og nå som du sier at det kanskje kommer en ny serie ble jeg overlykkelig!! Stå på elsker programmet ditt!!!

    • Tore Strømøy sier:

      Hei Regine
      Så hyggelig hilsen da. Flott at du liker Tore på sporet. Vi jobber nå med ny serie, så bare gled deg 🙂 Mvh Tore

  10. Eli Aune Haarberg. sier:

    Gleder meg allerede. Skulle ønske jeg hadde fått besøke graven til min eneste onkel jeg hadde. Han bodde i Fillipinene . Hadde et maleri av min farmor , og skrev at dette skulle jeg få om jeg kom og henta det. Nå er det for sent, og hvor er det? Ellers har jeg lurt på hvem som var min farfar. Pappa ble født i 1920 , på Hitra. Her finner jeg ikke noe i kirkebøkene . Mener å hørt han ble døpt hjemme, ellers ble han konfirmert i Sandstad kirke.

  11. Else Skranefjell sier:

    Hei Tore Strømøy!
    Min morfar (født 1872 , død 1946) bodde i Stavanger og var skipsfører. Under første verdenskrig ble skipet han førte torpedert av tyskerne utenfor Spania. Da han kom hjem, fikk han i en periode jobb på kontoret til en skipsmegler (firmaet eksisterer meg bekjent ikke i dag). Deretter gikk han delvis arbeidsledig noen år.
    Året etter at hans kone døde i 1924, fikk han sjansen til å føre en båt (rederi og båtens navn er ikke kjent) som skulle til opphugging i Cape Town i Sør-Afrika. Der ble han i 20 år fra 1926 til 1946, da han svært syk vendte tilbake til Stavanger. Han døde på Stavanger Sykehus i 1947, – 75 år gammel.
    Min morfar hadde seks barn, og ingen av disse lever nå. Felles for barna var at de hele sitt liv snakket uvanlig lite om sin far og var fullstendig tause om hans tyve år i Sør-Afrika. Følgelig vet hans tre gjenlevende barnebarn absolutt ikke noe om hans liv i disse årene. Vi vet heller ikke om hans barn valgte å tie fordi de ikke ønsket at sannheten skulle bli kjent eller om tausheten skyldtes at de selv ikke visste noe. Det er meget trolig at vår morfar hverken sendte penger eller lot høre fra seg i alle disse årene til tross for at han burde/måtte kjenne til at barna slet økonomisk.
    Jeg finner det lite sannsynlig at et menneske kan oppholde seg et sted i tyve år uten å etterlate seg spor. Noe må han ha gjort for å livnære seg i disse årene. Som enkemann kan han dessuten ha giftet seg på nytt og fått et eller flere barn.

    Spørsmålet jeg søker svar på er følgelig: Hvorledes levde min morfar i Sør-Afrika i årene 1926-1946?

    Med ditt mangeårige TV-program er jeg overbevist om at du har god erfaring om hvorledes man kan gå frem for å nøste opp saker som denne. Jeg vil derfor være svært takknemlig dersom du kan gi meg noen tips, slik at jeg eventuelt kunne få noe å jobbe videre med.
    Dersom du finner saken så interessant at du selv ønsker å engasjere deg, er jeg selvsagt takknemlig for det. I så fall skal du selvfølgelig få informasjon om navn og andre persondata.

    jeg håper du kan hjelpe meg!

  12. Monica Løvold sier:

    Hei

    Det tok meg 27 år før åpnet adopsjonspapirene, det tok meg 27 år før jeg turte å lese hva som stod skrevet om meg og min biologiske familie.
    Det tok meg 27 år før jeg turte å stille spørsmålene jeg sikkert burde ha spurt om for flere år siden og kanskje det er forseint.
    Familien min har vært det viktigste jeg har hatt i livet mitt og for 8 mnd siden kom den personen som skulle forandre livet mitt, min lille prins Luca Martin.
    Plutselig var det ikke bare jeg som ikke viste noe om min biologiske familie, men også min sønn. Så jeg tok fatt i permen og leste sakte hver eneste linje det stod om min lille tid i det fantastiske landet jeg kan kalle mitt «hjemland» Colombia.

    Men for hver linje jeg leste jo flere spørsmål dukket opp ? Hvem er jeg egentlig? hvorfor velger man og forlate sitt egent barn? lever min mor fortsatt? hvordan ser hun ut? vet resten av familien min at jeg eksisterer? osv….

    Jo mer jeg leter jo mindre informasjon finner jeg, tiden er inne for å finne den biologiske familien min. Kanskje de leter eller har lett etter meg?
    livet er så alt for kort til å gå å lure? så Tore kan du hjelpe meg

    mvh MONICA LØVOLD

  13. Hei Tore. Eg like programmet ditt, veldig godt. Så kjekt program, det er heilt fantastisk program. 🙂 Glede meg til du starte Tore på sporet igjen. 🙂 Du er super flink. 🙂

  14. Finn Reinhardsen sier:

    Hei ,takk for sist ,Vi ( Bjørg ) som je har i 43 år ,ikke værst,vi ønsker deg Velkommen tilbake med ny serie ,Tore på sporet,tenk en gang og få samlet alle du har hjulpet på en kveld i store studio, eller må vel ha Fornebo Arena .? Vi hørs mvh Finn R m

  15. Ann Nordfjell sier:

    Hei Tore!

    Ble hoppende glad når jeg fikk høre at du skulle komme i gang med flere programmer.
    De har alltid vært favorittprogrammene mine.
    Det er så flott at du bidrar med å dele menneskers skjebner med oss alle.
    Har virkelig savnet dem. Gleder meg masse til å se de nye programmene.

    Mvh Ann.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *