Kan du hjelpe med å finne kjæresten til Reidar?

Denne ringen ble funnet på Storlien for 20 år siden. Det er trolig en forlovelsesring, og den ene av partene heter/het Reidar. Kan du hjelpe med å finne ringens eier?

Inger Sætran i Moelv fant på 1990 tallet denne gifte/forlovelsesringen på Storlien i Sverige. Inni er den datert 24/12 1938  og har innskriften «Din Reidar» . Den gangen hun fant den satte Inger opp lapp på Konsum på Storlien om funnet, men ingen meldte seg. Ringen bærer preg av å ha ligget lenge ute, forteller Inger. Hun vet at gullringen er laget i Norge og mener da at eieren sannsynlig er norsk.

Årene har gått og jeg har i det siste tenkt mye på å greie å finne eieren eller eierens etterkommere men har ikke lykktes, forteller hun. Jeg lurer veldig på hvilken kjærlighetshistorie som gjemmer seg bak denne ringen selv om personen som eier ringen kanskje er gått bort, sier Inger som egentlig er fra Meråker, den norske nabobygda til Storlien på norsk side av grensa. I dag bor hun på Moelv, og har fortsatt ringen.

Så nå er spørsmålet, klarer noen av Tore på sporets rundt 90.000 tilhengere å løse denne gåten. Kan noen spore opp denne Reidar som ble forlovet eller kanskje gift julaften i 1938, like før den andre verdenskrig. Det er da Reidars forlovede eller kone som har mistet ringen. Har du et tips i saken, send det til Tore på sporet:  tore@nrk.no   Merk mailen med «Ringen».

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Kan du hjelpe med å finne kjæresten til Reidar?

  1. Marcus sier:

    Kjetil Rafdal Valentinsen hadde kjennskap til dette

  2. Monica sier:

    Hei!
    Det kan jo være så mange.. Men jeg måtte lese innlegget da jeg så det angikk en Reidar. Jeg har både en bestefar og en oldefar fra Sør-Trøndelag med det navnet, så jeg kunne jo ikke utelukke at det KAN være min oldefar..
    Problemet er bare at jeg ikke vet når han ble gift..

    Litt tynt med informasjon fra meg altså, men når jeg finner ut årstallet, kan hvertfall HAN utelukkes! Det er jo som en dråpe i havet, men men.. 🙂

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *