Drømmen om et barnebarn

Portrett Bjørn og Else Marie

Det er klart for en sterk historie i Tore på sporet-ånd førstkommende lørdag. Ekteparet Else Marie og Bjørn Stjernløw fra Tønsberg (bildet) opplevde alle foreldres store mareritt da de mistet sin eneste datter i en ulykke, bare 19 år gammel. I tiden etter ulykken, fjernadopterte ekteparet flere barn. Men det var først da de fikk kontakt med Hoa fra Vietnam at følelsene for et barn igjen begynte å spire. For Hoa lurte på om Else og Bjørn kunne være besteforeldrene hennes

Else Marie og Bjørn Stjernløw har drømt om å bli besteforeldre. Men etter at datteren Elisabeth døde i en rasulykke, ble livet aldri det samme lenger. De så andre par i samme alder bli besteforeldre. Men ikke de. Det var ikke før de fjernadopterte vietnamesiske Hoa fra Plan Internasjonal at de igjen fikk tett kontakt med et barn. Hoa skrev brev som hun sendte til Tønsberg, og Else Marie og Bjørn skrev tilbake. Da Hoa fortalte at hun hadde mistet sine besteforeldre og lurte på om ikke Else Marie og Bjørn kunne bli hennes nye besteforeldre, var det ikke nei i ekteparets munn. Derfor kom det som et sjokk da de en dag fikk brev fra Plan om at fadderskapet måtte opphøre, siden Hoa var fylt 18. En fortvilet Else Marie prøvde alt for å få gjenopprettet kontakten med ”barnebarnet”, uten å lykkes. I fortvilelsen sendte hun et brev til Tore Strømøy, og håpet at han kanskje kunne finne en adresse til Hoa. Og Tore grep saken.

ROY OG HALVARD

Halvard Holmen spilte ungkaren Roy i tv-suksessen Himmelblå på NRK. Rollen tolket han så godt at mange i dag tror Halvard heter Roy og er ungkar. Lørdag  kveld får vi møte både Roy på Ylvingen, og pappa Halvard Holmen privat.

Viktig å merke seg at også lørdagens program starter 20.55 !!  Altså i pausen i Melodi Grand Prix finalen

DET MÅ JEG GJØRE FØR JEG DØR   (5 : 8 ) Lørdag 12.02 klokka 20.55 på NRK1

Dette innlegget ble publisert i Det må jeg gjøre før jeg dør. Bokmerk permalenken.

10 kommentarer til Drømmen om et barnebarn

  1. Herulf Olsen sier:

    Du Tore du Tore, du får det til.
    Nok en gripende historie, som så mange ganger før.
    Det er godt vi har NRK og slike som deg!
    Og ikke bare program som går ut på å ødelegge for hverandre.

  2. Lindis Gansmoe sier:

    Rører ved mange følelser når jeg ser og hører historien.

  3. Synnøve sier:

    Det er helt utrolig rørende historie. Det er herlig å kunne oppleve noe så spennende.

  4. Kristin Berg sier:

    Ja, du Tore, du er den beste. For en historie å kunne få oppleve dette. Du gjør en meget god jobb, og er flink med mennesker.
    Et fantastisk program

  5. Inger Øien sier:

    Så godt det er å få se at hjelpen kommer fram!!! Har selv vært knyttet til SOS-barnebyer i veldig mange år, og etter at jeg var på besøk hos min «datter» i 2001, ble det virkelig god personlig kontakt. Kanskje mange som tror at slike nære følelser for folk «langt fra» oss ikke er ordentlige følelser. Men historia i kveld fra Vietnam og min egen historie, samt mange andres viser at verden ikke er så stor allikevel.
    Er selv blitt bestemor gjennom min «datter», og mitt høyeste ønske er en gang å få råd til å reise på besøk igjen. Handler vel mye om prioritering, så jeg vet at det en gang blir.
    Stå på i din måte å spre glede! Og takk for et fint program!!!!

  6. Anne sier:

    Helt herlig program!!Ble både rørt glad trist og alt på en gang:)) Du er dyktig Tore!!! Sitter jo her hjemme med svære håndduker hver lørdag 😀

  7. Sigrun Holm sier:

    Dette var et veldig fint program. Fint at akkurat dette ekteparet som hadde opplevd så mye sorg og savn fikk oppleve dette. Forrige program med han som fikk sykkel var også svært bra.Godt at N.R.K. kan sende slike program

  8. Eva Jensen sier:

    Hei!
    Vi har syntes “Det må jeg gjøre…” var kjedelige program og skiftet kanal. Men så kom reisen til Vietnam! Som ivrige “Tore på sporet”-fans var vi helt med. Topp episode!
    MVH Eva

  9. Roar sier:

    Et fantastisk program Tore,dette er gripende historier som rører ved tårene i øyekroken.Samtidig er det godt å få høre at andre som trenger dette får mulighet til å få sine ønsker oppfylt.
    Stå på Tore dette er god underholdning.

  10. jan paulsen sier:

    Sitter i Libya og følger med på deg Tore og bare helt helt rått program du lager Takk skal du ha

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *