Drømmen om en sykkel

DSC_2501

15 år gamle Lars Erik Nettum fra Skien, har alltid vært en aktiv krabat. Hans store drøm for livet er å bli syklist, som Thor Hushovd. Men det er ikke bare enkelt når man er en av fire gutter i familien, og mamma sliter for å få endene til å møtes. Og når han ikke engang har sykkel. Isabelle Pedersen fra Bergen, Norges nye stjerneskudd  på friidrettshimmelen har oppnådd alt det Lars Erik drømmer om. Men kanskje var ikke det viktigste å bli verdensmester?   Se  begge i «Det må jeg gjøre før jeg dør» lørdag.

Lar Erik Nettum bor på Klyveåsen i Skien kommune, sammen med sin mamma og tre brødre. Her har han bodd hele livet. Lars Erik er en aktiv kar, som alltid har likt å være på farten. Hans store drøm i mange år er å få seg en sykkel og bli syklist. Den store drømmen er å kunne sykle den store styrkeprøven, Trondheim-Oslo. Men siden mora er eneforsørger for de fire guttene, vil ikke Lars Erik mase om sykkel. Han vet at det er andre ting mamma må bruke pengene på, før det. Derfor sendte han en mail til Tore Strømøy og fortalte om drømmen sin. I kveldens program får unggutten besøk av Tore, som vil prøve å finne ut hvor sterkt dette ønsket virkelig er.

Verdensmester Isabelle

Isabelle 3

En som har allerede har opplevd idrettsdrømmen sin, er 18 år gamle Isabelle Pedersen fra Bergen. I fjor overrasket hun en hel friidrettsverden med å bli juniorverdensmester i hekkeløp. I kveldens program forteller den sjarmerende bergensjenta hvorfor hun bestemte seg for å bli best i hele verden.

DET MÅ JEG GJØRE FØR JEG DØR   (4 : 8 )    Lørdag 05.02 klokka 21.15 på NRK1

Dette innlegget ble publisert i Det må jeg gjøre før jeg dør. Bokmerk permalenken.

28 kommentarer til Drømmen om en sykkel

  1. Rita sier:

    Utrolig gøy å se Lars Erik Nettum i kveld. Tusen takk Tore for at du tok deg av en ung herlig gutt som drømmer om å bli en god syklist. Det var tårer i øya og vi gleder oss til å følge han videre i klubben vår 🙂

  2. Maria 77 sier:

    Lykke til Lars Erik !!! For en herlig gutt , velfortjent overraskelse 🙂

  3. Gunn Bergseth sier:

    Utrulig, fint program i kveld, tusen takk Tore.Ble så glad for at den flotte gutten fikk drømmen oppfylt, ble rørt til tårer,ønsker Lars Erik Nettum lykke til videre.

  4. Målfrid sier:

    Takk Tore for et utrolig program. Takk for at du oppfylte en ung gutt,s store drøm. Tenk at det finnes slik ungdom idag som ikke » har alt». Lars Erik,s mor fortjener stor ære for å ha oppdradd slike flotte gutta.

  5. Maurid Hagen Brandser sier:

    For en skjønn gutt !!! Trodde nesten ikke at slike som Lars Erik fantes lengre…Så vidunderlig at han fikk sitt ønske oppfylt -ja egentlig langt mere enn han hadde drømt om. Ikveld falt det nok mange gledestårer fra oss som så programmet. Takk til Tore som har gjort dette mulig – Dag Erik Pedersen også. Lykke til i livet kjekke Lars Erik !

  6. M sier:

    Flott program!! Og så utrolig flott at denne unge gutten fikk oppfylt drømmen sin!! Gledestårer på guttens vegne trilla nedover kinnet….syns det e bra at det kjem fram at det i Norge også finns barn som ikkje har det så godt økonomisk….det e mange aleneforeldre som slit for å få endene til å møtes. Håpe politikerane våre såg programmet..
    Lykke til videre Lars Erik!!

  7. Toril sier:

    Et program til ettertanke… for de fleste gutter på 15 år er en sykkel en selvfølge. Takk til Tore og NRK for at dere har gitt Lars Erik Nettum denne muligheten. Håper han når sitt mål å sykle Trondheim – Oslo og kanskje også får muligheten til å delta i andre løp sammen med Grenland sykkelklubb. Du som er mor til Lars Erik har virkelig en gutt å være stolt av. Ønsker virkelig Lars Erik lykke til.

  8. Reidun sier:

    For en utrolig flott gutt. Han er det mange som har mye å lære av. Jeg er sikker på at han vil lykkes med de målene han setter seg. Lykke til:)

  9. Eldbjørg sier:

    For en fantastisk gutt du er Lars Erik! Føler meg sikker på at du kommer til å bruke det motet du har og lykkes med dine mål! lykke til videre!

  10. Herlaug Hansen sier:

    For et flott program Tore et program til ettertanke.. Og for en en fantastisk flott gutt , håper at han når langt med sine drømmer .Jeg må bare si at han har mange noe å lære av .
    Gledestårene trillet,ja det er mange aleneforeldre som sliter i hverdagen, for å få endene til å møtes .Jeg håper mange politikere så dette programmet,mange andre som syter og klager å.
    «Stå på Lars Erik «,du er en kjempeflott gutt, lykke til vidre i livet for deg og din familie:)

  11. Randi sier:

    Tusen takk til Tore for et tankevekkende program. Og ikke minst takk til Lars Erik, en flott og modig gutt som våger å vise at alle har ikke alt som andre ungdommer tar som en selvfølge. Dette var modig og tøft gjort. Lykke til videre, både til deg og familien din.

  12. Edel sier:

    Må bare slutte meg til alle de andre kommentarene, ble rørt til tårer. Så flått å kunne oppfylle en ung gutts drøm, det er så mange som tar alt som en selvfølge i rike Norge.
    Lykke til vider Lars Erik.

  13. Familien Neraal sier:

    Tore, det var et fantastisk innslag om Lars Erik. Helt fantastisk. Dette er TV på sitt aller beste!

    Hilsen Familien Neraal, Røa, Oslo

  14. Elin Tone Edvardsen sier:

    Kjempeflott innslag om Lars Erik…Dette fortjente han…Kansje en tankevekker for mange… 🙂

  15. Elisabeth Sangesland sier:

    Som mor til 4 ungdommer selv er jeg imponert over en slik flott gutt og hans familie ! Moren er et godt forbilde for alle de flotte guttene sine, som jobber og står på og forsørger familien sin som hjelpeeleier. Håper både hun og alle guttene får noen av sine drømmer oppfyllt ! Stå på alle sammen og lykke til 1

  16. Rolf Hanssen sier:

    Du fortjener både sykkel og mer til. Du var fantastisk. Jeg vil møte opp på Trondheimsveien og heie på deg

  17. Rolf Hanssen sier:

    Hei Tore!
    Det var et fantastisk program du laget om Lars Erik. Du har bragt noe inn i hans liv som aldri vil bli glemt

  18. Gerd Moxnes Lund sier:

    Hallo Tore

    Lars Erik Nettum er en kjempegutt. Alle jeg har snakket med er imponer over gutten. Hurra, for slike gutter vil gamle Norge ha.
    En innertier av et program, så en hyldes til Tore også. Tusen takk.

  19. Brit E. Larsen sier:

    Hei Det er de mest rørende program jeg har sett.Lars Erik Nettum er en kjempeflott gutt,som jeg ønsker alt godt.Kjempeflink programleder er du Tore Strømøy,dette gorde inntrykk.Mannen min og jeg satt og så på og tårene rant.

  20. Britt sier:

    Herlig! Jeg ble glad langt inn i sjelen av å se en så takknemlig og ydmyk gutt. Jeg er lærer i ungdomsskolen, og dette var en sjelden ungdom. Stå på, deg kommer det til å gå godt i livet! Alle som så dette vil unne deg det aller beste.

  21. Inger-Lise sier:

    Dette var en rørende historie om en flott gutt ! Håper du får sykle Trondheim – Oslo Lars Erik og at du får en fin tur, jeg skal heie på deg

  22. Synnøve Aasbø sier:

    Hei!
    Dette er noe av det beste jeg har sett på lenge. Å sette fokus på en «helt vanlig gutt»(han er selvfølgelig like unik som alle andre, men forstå meg rett..)som ikke har økonomisk mulighet til å nå sine drømmer. Drømmer som for veldig mange av norges ungdommer ikke er umulig av økon. årsaker. Veldig bra! Det er og fint at folk får se at det faktisk er slik hverdagen er for en hel del tenåringer i Norge i dag. Det blir snakket om verdens rikeste land og hvor heldig vi er. Men en skal være klar over at forskjellene er store! Supert Tore! Hilsen Synnøve

  23. Eva sier:

    Fulgte programmet med tårer i øynene. Lars Erik – en sympatisk og sjeldent takknemlig gutt som virkelig fortjente dette. Lykke til med sykkelkarrieren!!!

  24. Vilde sier:

    Takk til Lars-Erik og hans familie som åpnet sitt hjem for oss og fortalte om seg og sine og sitt høyeste ønske! Og takk til sykkelklubben og Dag-Erik som stilte opp for gutten og oppfylte hans ønske! Lenge siden et nrk-program har rørt seerene slik, ikke sant Tore? 🙂

  25. cathrine sier:

    Hei Tore.Takkfor ett flott program.Ble helt satt ut av den unge flotte Lars-Erik.Tårene her i heimen trillet.en hilsen til moren hans som har oppdratt en så fin gutt. Lykke til Lars Erik

  26. Inga sier:

    Tusen takk for en skikkelig vekker! Det er lett å glemme at mange sliter i vårt overflodssamfunn!
    For en flott gutt du er, Lars Erik – lykke til med syklingen! Hos oss trillet tårene da du fikk oppfylt din drøm!
    Takk til Tore som lagde et klokt program.

  27. Hei Tore det er et flott program du har. Og for ein fin gutt du er Lars Erik godt at du fikk skjangsen til å være med i programet. Ønsker deg all lykke fremover med syklinga og håper du når ditt mål

  28. Anne Helen sier:

    Hei Tore det er et flott program du har. Og for ein fin gutt du er Lars Erik godt at du fikk skjangsen til å være med i programet. Ønsker deg all lykke fremover med syklinga og håper du når ditt mål. Må si at tårene trilla da jeg så programe

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *