Jente fra Thailand leter etter pappa i Norge

RACHANUT

30 år gamle Rachanut Raphomhong (bildet)  fra Thailand ønsker å finne sin norske pappa. Nordmannen besøkte Pattaya i Thailand i 1979, sammen med en venn som snakket thai. Nordmannen møtte Rachanuts mor, Nittaya, på Cronburi i Pattaya, og bodde sammen med henne i en måned på hotellet Pattaya Palace. Faren kom tilbake i Thailand i 1981 og fikk da vite at han hadde en datter. Men etter en tid mistet de kontakten. Nå vil Rachanut gjerne finne han.

Rachanut skriver i en mail til Tore på sporet, at hun gjerne vil finne sin norske far.  Hun forteller at hun vet at nordmannen ofte sendte både brev og penger fra Norge til mora i Thailand. Da han var på besøk i Thailand i 1981 ble det tatt en dna-test som bekreftet farskapet. Mora tok med brevene til en oversetter. Men etter et års tid opphørte brevene, de de hørte ikke mer fra han. Hvorfor vet hun ikke.

Hun kjenner ikke hans fulle navn, men vet omtrent hvordan navnet uttales. Også at han bodde på landet. Da faren kom tilbake til Thailand i 1981 hadde han også med seg kompisen sin, som snakket det lokale språket. Kompisen hadde trolig en kone fra Thailand.  Rachanut mener faren var rundt 20-21 år da han var i Thailand. Hun mener at han i dag er rundt 52 år. Hun har en tegning av både han og kompisen. Kompisen er trolig noen år eldre enn faren.

MOTHERBilde: Dette er Rachanuts mor, Nittaya, slik hun så ut i 1981, siste gang den norske kjæresten besøkte henne.

Rachanut ble født på Phra Mongkut sykehuset i Bangkok  den 17 november i 1980. Mora hadde tatt vare på alle brevene og bildene av sin norske kjæreste, men dessverre gikk disse tapt i en brann i huset hennes. Datteren vet derfor ikke navnet på faren, for å ta kontakt med han. Men hun mener navnet begynner på G.

Hennes største ønske er å engang få møte sin pappa i livet. For å fortelle han at hun har lett etter han. Kanskje han har lett etter henne også? Kanskje har hun søsken i Norge. Nå er håpet at noen i Norge kan kjenne denne mannen.

Kan du hjelpe Rachanut fra Thailand? Har du tips i saken? Send en mail til tore@nrk.no

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.