Eva og Karin møttes etter 60 år, takket være "Tore på Sporet"

damer-i-kofteBilde: Karin (tv) og bestevenninnen Eva ( i kofte som Karin hadde strikket til henne) møttes i mai i år for første gang siden 1948. Takket være Tore på Sporet.

 Før jul i fjor brakte «Tore på Sporet » en etterlysning på vegne av Karin Løvstad fra Hemnes. Hun prøvde å finne sin gamle skolevenninne Eva Johannsessen, som hun ikke hadde sett siden Eva emigrerte til USA i 1948. I sommer møttes Eva og Karin i Norge for første gang på over 60 år. (Bildet over) Og gjensynsgleden var stor!

Karin Løvstad hadde holdt kontakten med skolevenninnen Eva fra hun reiste i 1948, og til hun mistet kontakten rundt 1980. Dette skjedde i forbindelse med flytting. Som en siste utvei kontaktet hun Tore på sporet, som brakte etterlysningen på lufta. Og det gikk ikke lang tid før Eva var funnet i USA. Og snart var også en gledesstrålende Eva på mail til oss over endelig å ha fått kontakt med bestevenninna i Norge etter så lang tid.

blomsterhattBilde: Eva Harvey stilte i denne blomsterhatten da hun kom av flyet for at venninnen skulle kjenne henne igjen.

Eva, som hadde blitt enke og nå hadde giftet seg og tatt etternavnet Harvey, skjønte at en slik hendelse ikke bare kunne gå stille forbi. Så hun bestilte like godt flybillett til Norge for å gjenforenes med bestevenninna Karin fra Hegdehaugen skole på 1940 tallet. I mai i år landet Eva på Gardermoen hvor hun ble møtt av Karin, hennes mann Yngvar og datteren Kjersti.

-Karin så meg først, skriver Eva Harvey i et brev til Tore på sporet. Jeg hadde sagt at jeg ville komme i en blomsterhatt, om jeg turde ta den på. Det ble mange gode klemmer. Endelig var ventetiden over. Karin hadde med skjønne blomster i rødt, hvitt og blått med silkebånd til meg. Så gikk turen med bil opp til Hemnes.

karinBilde: Karin Løvstad strålte av lykke over å møte bestevenninnen igjen. Bildet er tatt av Eva.

-Marsipankake og Solo ventet, noe jeg hadde ønsket meg, fortsetter Eva. Etterhvert begynte vi å kjenne igjen hverandre mer og mer. Karin er så hjertens god og snill og jeg følte meg så velkommen. Det ble mye prat og kos de kommende dagene. Kjersti tok oss en dag på langtur rundt i bygda. Det var vakkert å se naturen, alt var så fredfult.

eva

17 mai spiste vi en deilig frokost og så barnetoget på tv. Senere på dagen var det kjempekos hos Kjerstis familie med allslags godt å spise. På veien tilbake tilbrakte jeg bare to dager i Oslo der jeg besøkte noen venner, så operahuset og den nye Holmenkollen. Og besøkte graven til min mor og mine besteforeldre, slutter en lykkelig Eva Harvey, som kommer til å ha kontakt med Karin så lenge hun lever. Kanskje er det hun som får besøk neste gang?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *