Karin og Eva har kontakt igjen!

fanakofte

I går kveld etterlyste vi Karin Løvstads ungdomsvenninne, Eva Johannessen (bildet). De to møttes på skolen i Oslo på slutten av 1940 tallet, men mistet kontakten på 1980 tallet. Nå er kontakten mellom bestevenninnene  gjenopprettet etter nesten 30 år.

 

 I 1948 emigrerte imidlertid Eva og familien til USA. Der borte giftet hun seg med stavangermannen Rolf Johannessen. Men tross avstanden, Karin og Eva holdt kontakten via brev i mange år. De sendte hverandre bilder av barna ettersom de kom til verden og utvekslet livets små og store begivenheter. I 1980 ble Karin skilt og flyttet et par ganger, og i denne forbindelsen skjedde ulykken. Alle brevene fra bestevenninnen forsvant. Og sammen med den, Evas nye adresse. Dermed fikk hun aldri svart på Evas siste brev.

Løst-logo

I Tore på sporet i går etterlyset vi Eva, og allerede nå kan vi fortelle at hun er funnet. Mange har tipset oss om henne, men best av alt, Eva selv har sendt oss en mail med både adresse og telefonnummer, som Karin nå skal få.

Karin forteller at hun ble oppringt av venne i Oslo i går kveld, og at hun fikk sett programmet på internett allerede kort tid etter at det hadde gåt på lufta.  -Takk, og atter takk , Tore for slikt et program og alt det gode du må ha gjort gjennom en lang tid, skriver Eva til meg. Og fortsetter; Jeg  fandt programmet dit på PC og der ble jeg, en gammel dame nå på 76 år,  sittende å gråte så tørene rullet ned kinnet da jeg så Karin igjen. Så begynte jeg og mimre og Scrapboka me kom fram.  Tenke seg  til Karin og jeg mistet forbindelsen og kom bort ifra hverandre, vi som delte så mye av både godt og trist.

Vi begge to fikk reise  til Sverige ifra Framhaldskolen, konfimasjonen, skole årene ved Hegdehaugen, ungdoms forelskelser, en sommer i Solør og Ring danse skole og alle årene vi skrev med hverandre.
Nå er vi begge i høy alder, og jeg kan ikke vente å høre ifra henne igjen.  Vær snill å si henne jeg venter på brev og bilder og håber en dag kanskje vi kan sees igjen og kose oss sammen.

Dermed anser vi nok en Tore på sporet-sak løst!

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *