Ba Tore på Sporet-teamet om å finne kone og datter på Trinidad!

DSC_1480

I 2005 kom det et brev til Tore på Sporet fra en norsk sjømann. Han hadde seilt på de syv hav, og hadde blant annet vært i land på den karibiske øya Trinidad. Der hadde han møtt verdens vakreste jente, som han giftet seg med. Etter at han dro derifra fikk han et brev om at han hadde fått en datter. Sjømannen svarte aldri på brevene. Nesten 40 år senere tar Tore på Sporet -teamet saken! (bildet)

Dette er bakgrunnen for høstens siste Tore på sporet-program. Sjømannen hadde vært sammen med jenta under hele oppholdet på øya. Etter at han seilte derifra fikk han altså et brev fra henne, der hun fortalte at hun var gravid med hans barn.  Noe senere fikk han ett nytt brev hvor jenta fortalte at hun hadde fått en datter. Sjømannen hadde aldri svart på brevene, og hadde i godt voksen alder ett ønske om å finne datteren og kjæresten på Trinidad, for å be om unnskyldning fordi han aldri svarte eller kom tilbake.

DSC_1453

I fire år jobbet Tore på Sporet med denne saken. Utallige telefoner og mailer senere hadde han ennå ikke funnet noe spor etter verken datteren eller kjæresten. De var som forsvunnet i jorda. Men så fikk vi kontakt med en kvinne fra Trinidad, bosatt i Norge. Hun hadde jobbet på øya som journalist, og skrev en etterlysning i en avis på Trinidad om saken. Da begynte ting å skje. Men resultatet ble ikke det vi hadde forventet. Her sto overraskelsene i kø.

Gå ikke glipp av årets siste Tore på sporet førstkommende søndag klokka 20.15 på NRK 1. Kveldens reportasje har alt en god Tore på sporet-historie skal ha, og mere til! Et drama fra virkeligheten.

DSC_1475

Bilde: Øivind Olsson og Harald Eggen dro sammen med Tore til San Fernando på Trinidad, for å lete etter en norsk sjømanns kone og datter. Resultatet ble en overraskelse.

Dette innlegget ble publisert i Programomtaler. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *