Her er de 5 heldige vinnerne av konkurransen.

Bit i skjorte 1Bilde: Sjekk om du er en av de 5 heldige vinnerne av slike Tore på Sporet T-skjorter.

Flere hundre svar fra hele norden kom inn etter Tore på sporets konkurranse i går. Nå har vi trukket ut 5 heldige vinnere som får hver sin Tore på Sporet-skjorte i posten. Gratulerer. Se hvem som vant på neste side.

Svarene på spørsmålet vi stilte på bloggen i går har haglet inn jevnt og trutt siden programmet sluttet. Da vi satte sluttstrek hadde bortimot 300 sendt inn forslag på svar. Artig er det å se at vi også har fått mange svar fra seere i andre land som Island, Færøyene, Danmark, Sverige og Litauen. Spørsmålet vårt var altså: Hvilken krig omtalte Tore på sporet i årets andre program? Og hvor lenge varte den?

Belchite 3Bilde: Spøkelsesbyen Belchite i Spania, står fortsatt som et monument over den Spanske Borgerkrigen

Vi trodde dette skulle være lett match for de fleste, iallefall om de hadde fulgt med på årets serie. Svaret kunne også finnes både på bloggen og på facebooksiden, om man letter. I årets andre program fortalte vi historien om bergenseren Oluf Milde som kjempet og døde i den Spanske borgerkrigen. Riktig svar var altså Den spanske borgerkrigen, som varte i nesten 1000 dager, fra sommeren 1936 til våren 1939.

Mange hadde svart riktig, men mange hadde også svart de Italienske kriger 1494 – 1559. Andre mente det kunne være den andre verdenskrig, mens noen igjen trodde det handlet om Seksdagerskrigen i Midt-Østen i 1967.

Vi har trukket 5 vinnere som alle får en Tore på Sporet T skjorte i posten: Vinnerne er:  Johan E. Lund fra Skien, Åse Klakk Ziska fra Klaksvik på Færøyene, May-Grethe Gaup fra Kautokeino, Astrid Klerung, Kristinehamn i Sverige og Robert Tronsen fra Kristiansand. Vi gratulerer! 🙂

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *