Bli med til fargerike Cuba

DSC_1370

I søndagens Tore på sporet går turen til øya og landet Cuba i det karibiske hav. Et sted som for mange er et ukjent reisemål, ikke minst for meg som nå besøkte øya for aller første gang. Selv om programmet ikke er noe turistprogram, får dere allikevel se en del spennende steder på denne helt spesielle øya.  Selv om vi ikke har all verdens tid til sightseeing, ønsker vi allikevel å vise fram litt av de stedene vi besøker. Så også med Cuba, landet Fidel Castro har styrt siden revolusjonen på godt og vondt. Å få besøke Castros Cuba var en opplevelse, uansett. Ikke minst å se alle de gamle amerikanske bildene fra 50 tallet som fortsatt fyller gatene. (bildet over).

DSC_1330

Cuba er kontrastenes land på flere måter. Landet er en karibisk øy med strender og bademuligheter i ett hav som holder temperaturer vi ville ha jublet over i Norge, om det bare var det samme i lufta. Å bade her var utrolig deilig. Det vil du skjønne når dere ser meg i havet i programmet. Men drar du rundt på øya vil du også finne grønne frodige områder som de i Vinjales, slik du ser på bildet under. Da vi var der lå temperaturen på mellom 30 og 40 grader, så jeg skal innrømme at det var deilig å komme inn på et aircondisjonert hotelrom om kvelden. Men man venner seg til varmen også.

DSC_1348

Menneskene du møter på Cuba er livsglade og hyggelige. Men det er ikke til å legge skjul på at de ikke har så mye å rutte med. Mange har en tøff hverdag, men de er alikevel stolte mennesker, som er glade i landet sitt. Vi møtte folk både i hverdag og fest, noe du også får se i programmet. Ingen kan feire som Cubanerne, og vi var så heldige å få bli med på det. Men det er ingen tvil om at folk hadde fortjent å ha det litt bedre materielt sett. Jeg tror mange har det tøft økonomisk der borte.

DSC_1305

Husene i Havana var et syn for seg selv. Flotte bygninger, men de fleste skrek  etter opp-pussing og maling. Havana er en perle, det er Cuba også. Men etter min mening trenger de en «oppgradering» på flere områder. Men fasinerende var det. Søndag får du også bli med til dette landet som ikke så alt for mange nordmenn har besøkt, enda.

DSC_1365

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

4 kommentarer til Bli med til fargerike Cuba

  1. Daniel Niazi sier:

    Jeg gleder meg til å se den episoden i morgon. Har tanker om å kontakte deg Tore om min historie om å finne min biologiske mor:)

  2. Du får lese litt på hjemmesiden min da, hvordan det var å bo på Cuba, da jeg gjorde det for noen år siden. Der har jeg skrevet mye om det daglige livet på Cuba og en del om de forskjellige provensene. Takker ellers for et fint program som bringer familier sammen igjen. Du gjør mange glade både foran og bak TV-skjermen.

  3. lola sier:

    Denne gleder jeg meg spesielt til. Har et fint forhold til cuba etter å ha bodd der i 3 år.

  4. Norvald Nilsen sier:

    Et fint og balansert program om et fantastisk fint land og befolkning underkuet av et diktatur.
    Var der i 1959 rett etter revulosjonen, og i 1962 under kubakrisa som sjømann på norske skip. Selv om jeg i 62 lovte aldri mere Cuba, måtte jeg tilbake i 1999 på en fantrastisk fin ferie. Kan anbefales.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *