Hvem var gutten i Valsøybotten?

Valsøyfjorden

Kari Kvernes i Skibotn har skrevet til oss. Hun ønsker å finne ut om en historie hun har hørt om sin far, virkelig stemmer. Den stammer fra tiden rundt 1960, og skal ha skjedd i Valsøyfjorden på Nordmøre. Historien fikk hun først høre etter at faren døde.

Her er hva Kari fikk vite: 

Mann på kraftverket

Karis far, Johs Gjestad (bildet over), satt en vinterdag på kontoret sitt ved kraftverket i Valsøyfjorden. Fra vinduet sitt kunne han se elveutløpet der spillvannet fra verket strømmet ut (bildet øverst). Over elva, like før den gikk i sjøen, gikk det en vei med en bro. Plutselig ser han to små gutter som driver og ballanserer på rekkverket på broa over den strie vannstrømmen. Gjestad, som lider av MS og må gå med skinner av stål , og som også hadde fått kappet av seg høyre hånd, kom seg allikevel opp av stolen, ut og bort til sjøen der gutten forsvant. Han hoppet uti sjøen og klarte å få tak i gutten. Barnet var livløs i begynnelsen, men Gjestad klarte å få liv i han igjen.

Datteren forteller at faren aldri fortalte noe om denne hendelsen. Men på sitt dødsleie sa han følgende: Jeg har ikke utrettet store ting i livet, men jeg har i alle fall reddet et barn.Nå lurer altså Kari Kvernes på om det var denne historien faren siktet til, like før han døde. I så fall håper hun å finne gutten faren reddet livet til, og å høre mer om hvordan det var mulig for en sterkt handikappet å klare ett slikt redningsstykke. Har du et tips i denne saken, så ta kontakt med oss. Enten på mail eller i brev.

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

3 kommentarer til Hvem var gutten i Valsøybotten?

  1. camilla sier:

    når får vi vite mer?

  2. Mina sier:

    ja jeg vil høre mer om dette
    det er veldig spennende

  3. Ellen sier:

    Hvor kan jeg finne ut om det har kommet inn noen spor i denne saken?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *