Mange søker etter noen

TPS LOGOHver dag mottar vi mange spennende etterlysninger til Tore på Sporet. Alle sakene tar vi selvsagt godt vare på, og alle blir med i vurderingen til den nye serien som vi skal jobbe med paralelt med den nye serien «Det må jeg gjøre før jeg dør». Avgjørelsen på hvilke saker vi velger blir ikke gjort enda. Men noen av sakene blir tatt med her på bloggen. Så det gjelder å lese alt, også denne gang.

MINNEMARKERING I ODDA

Minnemarkeing OddaStilfull markering i Odda kino i helga.

I helga var jeg i Odda og deltok på en minnemarkering for brigadist Oluf Milde i Odda kino. Oluf var hovedpersonen i Tore på sporet sist helg. LO i Odda sto for arrangementet og også for å sette opp en minneplate over Milde og de norske brigadistene i Odda. Går alt etter planen blir det avduket 1 mai neste år. Vi er stolte av at vårt program avstedkommer slike ting. Takk til alle i Odda som var med på dette.Jo Stein Moen holdt foredrag om den spanske borgerkrigen i Odda

Min medhjelper Jo Stein Moen holdt foredrag om nordmenn i den spanske borgerkrigen i Odda

Som sagt så får jeg inn mange etterlysninger, og i dag har jeg tenkt å nevne noen av dem. Om du kan hjelpe med å finne de vi søker, så ikke nøl med å ta kontakt.

MANNEN SOM FANT VIDEOKAMERAET

Den første vi etterlyser er en mann som fant og tok vare på et videokamera på stranden Rolftangen utenfor Oslo i sommer. I august ringte han Marit som var den som hadde glemt igjen både kamera og to fulle kassetter i en veske på stranden. Da han ringte avtalte Marit med han at hun skulle ringe han tilbake litt senere, siden hun satt på jobben. Så skulle de utveksle adresser og han ville komme med kameraet på døra. Problemet var bare at samtalen fra den snille mannen ble satt over til Marit via hennes arbeidsplass sitt sentralbord. Og da Marit skulle se etter nummeret hans, fant hun bare jobbnummeret sitt selv. Så nå håper hun at den snille mannen, skal være snill enda en gang og ta kontakt med Marit, slik at hun iallefall får tak i kasettene som inneholdt verdifull film av barna.

ARNE PETTERSON FRA ELLIS ISLAND

Nordmannen Arne Pettersen var den siste som forlot Ellis Island i New York, og en av bibliotekarene på øya ønsker nå å prøve å finne han eller hans slekt. Det finnes et intervju med han i New York Herald Tribune fra 13 november 1954. Om du vet hvor han ble av, eller kjenner noen som er i slekt med han, ta kontakt med meg.

HVOR ER JAN EINAR ENGEBREGTSEN?

Tor Eikeland fra Kragerø har skrevet til meg og lurer på hvor Jan er i dag. Tor bodde i 1977 i Alfaz del Pi i Spania og ble kjent med Jan og kona der.  Da Jan og kona flyttet hjem til Nittedal i 1985 mistet de kontakten. Nå håper Tor å finne Jan Engebregtsen igjen. Kan du hjelpe han?

Dette innlegget ble publisert i Etterlysninger. Bokmerk permalenken.

17 kommentarer til Mange søker etter noen

  1. Vebjørn sier:

    Utrolig masse bra. Er så utrolig bra at noen tar seg tiden med å gjøre dette for alle som trenger det. Tror min far er her i norge og muligens i østfold et sted, Han er etter hvordan jeg har forstått det klar over meg. Men han gir ikke lyd fra seg!!

  2. Lisbeth Wangen sier:

    Hei Tore jeg prøvde å finne ett sted jeg kunne sende deg en mail.Så da valgte jeg her.Jeg har sett alle dine program på NRK.
    Og har alltid hvert utrolig fasinert av alle sakene som løser seg.Helt til for 1 år tilbake trodde jeg aldri jeg at jeg skulle være en del av det.Men jeg fikk en etterlysning dumpende ned i fanget fra min farmor.Ett innlegg fra VG på begynnelsen av 1980 tallet.Dette var fra hennes slekt i Texas USA.Jeg begynte å nøste i trådene,og har i dag funnet mange familiemedlemmer i Texas og Australia som er etterkommere til norske utvandrere på begynnelsen av 1900 tallet.Er nå en veldig opptatt «slektsforsker».Og prøver å hjelpe andre.Ingen følelse er bedre enn å gi noen ett positivt svar.Og dine programmer både berører og varmer.Tusen takk for at det finnes mennesker som deg.Stor takk skal du ha Tore.
    Mange hilsner fra Lisbeth.W

  3. Tormod Liudalen sier:

    Hei Tore. Jeg har fått tak i et gammelt slektstre. Der ser jeg at 5 halvbrødre av min farfar Halvor Liudalen f.12/2 1892 utvandret til Amerika. Deres navn var Halgrim f 2/9 1863,Østen f 1865,Tor f 11/9 1867, Martin 9/3 1870 og Ole 24/6 1872. Mulig etternavn Halgrimsen Liudalen.Har hørt at en av disses barn het Ola og han har besøkt Flå i Hallingdal hvor min fars familie er fra. Jeg fikk en pengepung av en gammel dame på slutten av 60-tallet. Der sto det » Andys Pub. Northwood, North Dakota.»Hun var gift m min Farmors Bror : Anders Bråten når han reiste fra Norge(tror jeg). Er det mulig for deg å finne ut noe av disse opplysningene hadde jeg satt stor pris på dette. Takker for et flott program. Håper du holder på lenge ennå. Mvh Tormod Liudalen. Kan også treffes på tlf 47026736.

  4. Jorid sandstad sier:

    Hei jeg har å slekt i amerika en plass,men hvet ikke hvor.
    Min mormor dreiv å skreiv med dem til 1977,får da døde mormor.
    har ikke hørt fra dem sia da. jeg tru dem var i slekt med min morfar,men er ikke sikker på dette. Alt jeg vet at hu som mormor skreiv med het besset til etternavn å gudrun til fornavn å at hu fikk minst en gutt med navne Gordon.
    Håper jeg kan få hjelp til å spor dem opp så man kan få kontakt igjen. Jeg var jo bare 9 år på denne tida så,men har nå blitt 41 å mamma til fire barn alt og da syns jeg de hadd vært gøy å fått kontakt igjen.
    Mvh Jorid Sandstad.
    Kan å nåes på tlf 45501824

  5. Monica C.O. Wold sier:

    Jeg er født i Colombia, nærmere bestemt i en liten landsby utenfor La Dorada. Jeg ble funnet i en trapp ved et etablisement, 6 uker gammel den 26. desember. Politiet i dette området lette forgjeves etter min biologiske mor og derfor ble jeg plassert hos en fosterfamilie i La Dorada. til det ble oppdaget at jeg var døv og flyttet til Manizales til en ny fosterforeldre og en ny barnehage, Ceder. Og der lærte jeg tegnspråk. Jeg, nesten 4 år, ble adoptert til en ny familie i Oslo. Det som er problemet er at jeg har ikke navn å spore opp til. Og det at politiet ikke fant noe. Er det mulig å få hjelp? Jeg har levd i hele 20 år uvitende om hvem min biologiske mor er, om jeg har søsken. Slike spørsmål blir man aldri kvitt, så jeg har ønsket meg å finne min biologiske mor, eller i det minste noen fra den familien. Finner jeg henne, så får jeg en slags ro i livet mitt. Men jeg har mine tvil om denne situasjonen for det er kjempevanskelig å finne folk uten å vite fornavn eller etternavn. Men verdt et forsøk! Fint med tilbakemelding uansett hva! 🙂

    Med vennlig hilsen
    Monica C.O.Wold

  6. Monica C.O. Wold sier:

    Unnskyld meg, men jeg glemte å si hvilket årstall jeg ble funnet. Og det er 1989. Det vil si at jeg ble født den 4 november 1989.

    Beklager for glemsomheten min.

    Mvh
    Monica C.O.Wold

  7. Skulle ønske du kunne finne storebroren min jeg!

    Mvh Lisa.

  8. cecilie thorsen sier:

    skulle ønske du kunne funnet min farfar.eg vet ikke så mye om han bortsett fra at han heter gunter nowak og bor i tyskland.han var tysk offiser i norge under krigen og min far har felt nummeret hans.er så nysgjerrig på om eg har mer familie i tyskland.eg vet ikke om min farfar lever enda men om han har flere etterkommere har eg veldig lyst å finne ut av.det er vel egentlig meg som er mest interessert i å finne resten av min slekt akkurat no.min far har vel egentlig gitt opp fordi han har hatt privat etterforsker på det før og de tyske myndighetene vil ikke gi noen opplysninger om noe.er det noen som helst mulighet å finne ut av dette mysteriet?er veldig opptatt av dette her og får liksom ikke fred før eg kan få vite noe om dette her.håper det er en mulighet for å få hjelp til dette her.

    mvh cecilie thorsen

  9. Nina K. V. sier:

    Hei, hvordan finner man en bror som man ikke har visst om før i voksen alder? Jeg har få oplysninger å gå etter. Jeg vet morens fornavn, at hun flyttet nordover for å ta abort(noe hun ikke gjorde)
    og at hun fødte en gutt i 1961. (Kan ha vært i 1960.)
    Hilsen ei som ønsker å finne sin bror!
    Mvh Nina.

  10. Bente sier:

    Til Cecilie Thorsen, det finnes 2 stk gunter i tyskland, her er en link til tlf katalogen der så kan du jo sjekke http://www.teleauskunft.de/

  11. Tove sier:

    Hei Tore
    Hvordan skal man finne navnet på en halvsøster? far ønsker ingen kontakt med meg og ikke hans kone ei heller han selv vil si meg navnet på jenta de fikk sammen…ønsker å finne henne jeg vet jo ikke om hun har sin mors eller vår felles fars etternavn
    hilsen 47 åring fortsatt på leting

  12. Hei alle i Tore teamet.
    i 1973 var jeg og min familie på Mallorca på ferie. Der ble jeg kjent med ett tvillingpar fra Danmark. Og vi brevvekslet en stund etter at jeg kom hjem. Jentenes navn var Susanne og Pernille Pedersen, De bodde i Gartnergade 12 i Nyborg. Det skulle være kjempemoro om jeg kunne fått kontakt med de igjen.

    jeg har også en far jeg ikke vet om, Han skal visstnok ha bodd i Holmestrand og være født ca i 1944,og hete Jan ERik. Men regner med at dere får så mange henvendelser om slike saker,at d ikke er intr, i første omg.
    Mange hilsener fra Hege

  13. Nina sæthre sier:

    hei

    jeg ønsker å lete etter mitt extra sett med foreldre jeg, de var mine verts foreldre når jeg gikk college i england men jeg har bare navn og stedet de bodde da på å gå etter.
    Kan du hjelpe meg?????

  14. Paul Rambø sier:

    Hei !
    I juli/august 1970 ble jeg kjent med en jente som het Jorunn Hånes ( er ikke sikker på om hun skrev fornavnet med en eller to n’er, og etternavnet med Hå, eller Haa ) Hun jobbet ved ( det som den gang het 6 avdeling ) ved Ullvål sykehus, og hadde hjemsteds adresse Leiv Leas vei 13, i Stavanger.
    Desverre mistet jeg kontakten med henne, og er derfor interessert i og prøve å finne ut av hvor hun befinner seg. Hun har sikkert ett annet etternavn i dag.

    Kan du hjelpe ??
    Hilsen Paul

  15. Alf Sætre sier:

    God kveld. Jeg bodde noen år i Elgå (Hedemark). Seilte da som nå utenriks-sjøfart. Traff ei hyggelig jente – Inger Marie Sylen. Jeg flyttet noe sener fra Elgå, og det siste jeg har hørt om Inger Marie, er at hun har flyttet og bosatt seg i Moelv. Kunne vært artig å høre fra henne, og fått vite hvordan livet har gått for henne.

  16. Odd Egil Rønning sier:

    Til Alf Sætre
    Regner med at Inger Marie Sylen er samme person med samme navn som bor i Furnes og kan treffes på tlf.62364133 mob. nr 400 44942

  17. Hilde sier:

    Søker etter yngre halvsøsken, vi har felles far, han het Bjørn.
    Du er født ca 1967 eller senere.
    Vet ikke så mye mer enn dette, dessverre…..
    Håper på seriøse tilbakemeldinger.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *