I MÅL!!!!!!!!!!!!!!

Da var det over, og avsluttningen på sendingen idag ble 100 dagers ferd mot sentrumsløpet verdig. Ikke å legge skjul på at det var tungt, møtte veggen etter 7 km, men Christina overbeviste meg at det ikke var lange igjen, så jeg gjennomførte med stil, tror jeg, iallefall løpende igjennom hele løypa på under timen!!!!!!, og da var mine mål nådd, og det har vært det viktigste, så hva nå?????

Vel, treningen må holdes vedlike på et vis, har vært inne på før at ikke jogging er det morsomste jeg vet når det gjelde trening, men det er effektivt, jeg vil prøve og opprettholde en økt i uka sammen med annen form for trening, men skummelt når man ikke har et mål og jobbe imot lenger. Men jobben er gjor og det er mange som skal ha en takk!!!

Krønsj treningssenter ved Christina!!!!, alle som har skrevet inn på bloggen, de som har kommet med oppmuntrende meldinger underveis, Grethe Waitz, Ben Johnson,Wilson Kipketer, Asafa Powell, alle i curling forbundet, norsk fet saus og fjerkre import, SFT,Unicef,FN,Nato, dere vet hvem dere er…………………….SNEIX

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar

idag gjelder det!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Etter måneder med blodslit, liksom smil, hyggelig ..og jada….dette gjør så godt atte…ville ikke vært det foruten………………..hva løper du på da??? Du må da ha tatt av deg mange kilo??? SÅ gjelder det, starten går 1415, forløpig takk til støtteapparatet, dukker jeg opp på sending imorgen så gikk det bra, om ikke så følg med her:-))))))))))))))))))

Jeg har øvd på starten hele uken, det er der jeg må gjøre det!

Sneix

Publisert i Ukategorisert | 2 kommentarer

Og klokken tikker mot start

Veldig fin tur med Christina idag, for andre gang var vi oppe ved sognsvann, forrige gang ble det en tur rundt som er på 3,5 km, idag så ble det to!!!!! altså 7 km, og da skulle målet på en mil være innen rekkevidde. Har vært inne på det før og nevner det gjerne igjen, for meg er omgivelsene svært viktig når jeg løper, og ligge lavt under eksosrøyken fra buens larm og ståk, mens du peser deg igjennom lyskryss og skvetter unna for trikken, er ikke veldig sjarmerende, men og løpe på et lett kupert sted langs idylliske sognsvann mens Vålerenga`s a lag med Martin i spissen halser forbi, er noe helt annet, ikke minst er det et MILJØ for løping der noe man sjelden finner i bygatene, så finn det et terreng, det hjelper utrolig på motivasjonen! Søndag er D dag, det får gå som det går, og kanskje nettopp gå er et stikkord her, men jeg skal fullføre. At jeg ikke er lengre i formen nå kan jeg bare skylde på meg selv.

På torsdag kommer Chrisina på sendingen, for og prate om forbredelser og gjennomføring av et løp, så følg med.

Publisert i Ukategorisert | 5 kommentarer

Helt ærlig

Altså, det er bare og slå fast med en gang, og jeg stoler ikke helt på de som mener noe annet, det er IKKE moro og jogge, jeg mener har du noen gang sett en jogger som smiler??Fysisk aktivitet er viktig, men for meg må den ha et element av lek og moro, squash? JA!Fotball? JA. Svømming?JA. Men og løpe alene langs isete veier i en forurenset by? NEI.Men det er følelsen etterpå som er deilig, man føler seg opplagt og har masse overskudd, det er den tanken man skal holde fast ved når man strever av sted med blodsmak i munnen.Sist uke hang jeg meg med noen kollegaer i Fr.tv opp til sognsvann, for meg var det og få tilbake noe av gleden ved jogging, nydelige omgivelser, hyggelig selskap, og et tempo som også ga rom for litt småsnakk underveis, det er det som gjør det lystbetont! Sentrumsløpet nærmer seg faretruende, det som begynte nærmest som en fleip har nå blitt alvor, og jeg innrømmer det gjerne, jeg kunne ha vært mye flinkere, men selv om jeg ikke trener dsglig, har dette medført til en forandring av livstilen, nettopp fordi jeg har satt meg et mål, og er sta nok til og ville gjennomføre det, men jeg tror variert trening er stikkordet, fordi det er så lett og gå lei npr man skal gjøre det samme hele tiden. så ikke gi opp, gevinsten er stor selv om det er lett og glemme det når man må ut tidlig om morgenen i all slags vær, men oi jeg gleder meg til dette løpet er over, men det betyr ikke at jeg har tenkttil og falle tilbake til gamle synder!

Følg med videre også:-)

Publisert i Ukategorisert | 1 kommentar

alene eller med andre???

Mange foretrekker nok å løpe med andre, det skaper et lite press på deg selv og mange syntes det også er veldig sosialt, det syntes også jeg! Men har også erfart at det ikke må bli noen betingelse for å trene, ofte er det slik at alle eller ingen andre kan, og da er det lett og hoppe over treningen. Prøv og få til begge deler, jeg syntes mange ganger det er helt fint og løpe alene også, du kan bestemme ditt eget tempo, og er ikke avhengig av andre for og komme seg ut. Men ha noen faste dager i uken også der du kan trene sammen med andre, så kan du kjenne på formen fra gang til gang og sammenligne den med dine andre løpskompiser. Påsken er over og jeg lot meg lokke utpå de skrå bredder med søtsaker og en horisontal stilling når sjansen bød seg, men man skal da kose seg litt også, men var da ute på ski noen ganger og la inn en løpsøkt nå og da, men ser jo på kalenderen at tiden går frem mot 27 april, men er ikke urolig for det………ennå.

til neste gang, husk å knyt skolissene!!!!!

Publisert i Ukategorisert | 2 kommentarer

En smule bekymret

Idag, altså 12.03 er jeg faktisk en smule bekymret, føler vel ikke at det går fort nok, trente i frognerparken igår, med kjapp intervaltrening og trappeløp, men følte meg litt tung, sikkert noe en avslappende uke i Spania for ta skylden for, men viktig og tenke positivt på sånne dager, men er glad løpingen er igang, for det er den som er mest morsomt og det jeg faktisk skal gjøre. Treningen på Krønsj sammen med Christina er viktig nok, og knallhard!! Men og tre på seg skoene og løpe rundt i naturen er det som er mest givende! Men selv om jeg slenger noen bekymrede blikk på kalenderen av og til, så merker jeg da at det går fremover også, men nå er det alvor, kan ikke lure meg unna en eneste dag om jeg skal klare det, og det skal jeg! Imorgen er Christina til stede på sending igjen, og vi kommer med nye gode tips og ser innslag fra treningen i frognerparken fra igår, så følg med!!!!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

På tide med ferie!! 28.02.08

Hei folkens, en liten update preget av litt dårlig samvittighet, et halsvirus har slått meg ut de siste ukene, + sjokkerende meldinger fra NRK ledelsen flytter jo også fokus,noe som igjen har gått litt utover treningen, men la meg benytte anledningen til å takke for alle positive tilbakemeldinger i den forbindelse, jeg henger altså litt etter,men føler allikevel at jeg er i rute, replikken om ferie falt under en samtale med Christina når hun spurte meg om hvordan det gikk, hun så skrekkslagent på meg, men jeg beroliget henne fort med at jeg tar med treningstøy når jeg drar til Spania for en uke på lørdag, glimrende treningsforhold prøvde jeg meg med, nydelig vær og og gode løpetraseer, hun ble beroliget av det, føler meg et stykke unna formen idag, må innrømme det, men så er det da ennå en stund til selve løpet!Men jeg blir ikke støl lenger, og peser ikke på samme måte etter at bakketoppen er nådd, så det går da fremover, og det er gevinsten man kan glede seg over, det nytter og blir mer moro etter hvert. Dagens oppmuntring:

Spis deg god.

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar

motivasjon og inspirasjon

Hei igjen.

Noen uker har nå gått og jeg merker en viss fremgang, fikk en pep-talk av Hilde GP Pedersen som var på sending idag. Selv hadde hun sluttet med treningsdagbok sa hun, men brukte det selv som en personlig motivasjonsfaktor for fremgang.

Foreløpeig ligge vi (Christina og jeg) på to økter i uken, dvs styrketrening på krønsj og squash på fredager, men nå må det økes! Denne uken starter kondisjonstreningen for alvor, altså løping, vil starte forsiktig og øke mengden etterhvert. Finn noen andre å løpe sammen med, da er det lettere og overholde de faste tidene. I Frognerparken i Oslo hver lørdag holder sentrumsjoggerne til, jeg vil nok henge meg på der, mer sosialt enn å løpe alene.

Til alle dere som kommer med oppmuntrende hilsner både på mail og «ute»: tusen takk,  men igjen, dette handler ikke først og fremst om meg, men om å motivere og inspirere andre til og komme seg opp av sofaen, det er lettere enn du tror!

I morgen er det krønsj igjen, mer info følger, og kikk inn på linken til Christina også, der står et mer detaljert treningopplegg. Sneix!! Pål

Publisert i Ukategorisert | 3 kommentarer

Overtrent??

paal-i-storform.JPG

Hver onsdag møter jeg min bror til kappestrid på squashbanen, det er jo først og fremst sosialt, men konkuranseinstinktet vokner når vi skrider ut på parketten.

Som jeg skrev forrige gang var jeg med Christina på Krønsj forrige uke, knallhard styrketrening som hun mente er svært viktig før man går over på ren kondisjontrening, men akk og ve og du kjære vene, strekk ut alt du orker etterpå, det gikk bra den første dagen, men dagen etter var jeg så støl at jeg måtte hjelpes ut av stolen, og senere inn på squashbanen, hvor min bror ventet og lurte på om jeg hadde blitt overkjørt.

Jeg tapte så det suste den dagen, og unnskyldte meg med at jeg måtte være overtrent, men husk:HVER ALLTID NØYE MED OG STREKKE SKIKKELIG UT ETTER TRENING!!! Særlig om du er UNDERtrent slik som jeg.

Igår hadde jeg min andre økt på Krønsj, fortsatt styrketrening som gjelder, kondisjonstrening vil jeg starte opp med i neste uke, imorgen kommer Christina på sending med nye tips og råd, følg med, det værste er og komme igang, etterhvert blir det letter, tro meg!!

Publisert i Ukategorisert | 5 kommentarer

Krønsj og sprett

paal-ryggstrekk.JPG

Idag var det klart for første treningsøkt på Krønsj treningsenter, Christina`s torturpalass som jeg fort kallte det, «idag er det styrke» sa Christina energisk, vi rigget opp kamera da vi vile dele dette med seerne neste torsdag på Frokost-TV, jeg angret fort etter at Christina satte volumknappen på kvart over. Treningen var beinhard! Og den førte tankene tilbake til helvetesuka i millitæret, ingen muskler slapp unna, «Grunnstyrke er viktig for deg som skal begynne å trene, sa hun. Mage, skuldre, ben, rygg. Absolutt ingenting slapp unna.

Innslaget fra Krønsj kan du altså se på Frokost-tv neste torsdag 01.02, forbred deg på sterke scener.

Eller takk til alle oppmuntrende hilsner og lykkeønskninger i en vanskelig tid, noen etterlyser mer detaljert trening, dette er ikke ment som en bruksanvisning for et treningsprogram frem mot sentrumsløpet, eller de mål du måtte ha satt deg, men som en inspirasjon til å komme igang, men Christina vil også komme med råd og tips på siden, og legge ut mitt program i tiden som kommer, så heng med! klarer jeg dette, burde de fleste andre også, jo flere vi er sammen o.s.v.

Til neste gang: Hopp og svett!!

Publisert i Ukategorisert | Skriv en kommentar