Nedturen i 2008

Strømsgodset – Viking 3-2

Så er Tippeligaen ferdigspilt for 2008. Viking’s 6. plass er betegnende og «rettferdig» for de prestasjoner som laget har vist i sesongen. Riktignok var det helt til slutt et ørlite håp om medalje, men kollapsen i sluttminuttene i Drammen beviser at årets sesong har vært en gedigen nedtur, basert på forventningene etter bronsemedlajen i 2007.

Årsakene til årets nedtur er sikkert flere.

I 2007 var Viking endelig blitt et suverent og serierssikkert hjemmelag. Vi hadde en klar matchvinner i Peter Ijeh, i tillegg til nøkkelspillere som Alan Gaarde, Alexander Ødegaard, Nicolai Stokholm,Ragnvald Soma og keeperne Iven Austbø/Thomas Myhre.  Alle sammen kvalitetsspillere som det var forventet ville fortsette framgangen.

Fasiten for 2008 har dessverre vist seg anderledes. Ijeh har hatt en nedtur som nesten er ufattelig, totalt blottet for sine tidligere kvaliteter som notorisk målscorer. Gaarde og Soma har heller ikke vært i nærheten av toppformen, men Ødegaard og Stokholm i beste fall har stått på stedet hvil.  Når i tillegg keeperspillet har vist seg under middels, har summen av svakere spillerkvaliteter resultert i plassering nærmere midten enn toppen av tabellen for Viking.

Men når årets skuffelse har lagt seg, bør optimismen foran 2009 snart pleies.  2008 har vist at unge lokale spillere som Andre Danielsen, Vidar Nisja, Trond erik Bertelsen  og Tommy Høiland kan ha en fin framtid som tippeligaspillere.  Men Viking er uansett avhengig av å få nye forsterkningen til neste år.

Ingen er fornøyd med det som Viking har vist i år.  Neste år forventes at nye spillerinnkjøp og bedre utvikling av egne spillere tilsammen skal gi et slagkraftig mannskap som kjemper helt i toppen av tabellen fra første serieomgang.  Men konkurransen vil bli minst like beinhard fra de andre Tippeliga klubbene i 2009  som i år .

På tide at klubben Viking igjen blir en vinner.

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *