Topp lagmoral ga 3 poeng i serieåpningen

Viking – Odd Grenland  3-0

Vikings solide seier mot Odd, var akkurat den drømmestarten klubben, spillerne og fansen trengte, og som viste at seriekamper er totalt forskjellig fra mer eller mindre uvesentlige treningskamper.  Første omgangen var en demonstrasjon i hvordan topp lagmoral og vinnervilje er helt nødvendig for å få tellende resultater i form av scoringer og poeng i norsk Tippeliga.  Riktignok er nyopprykkete Odd et lag som SKAL slås på hjemmebane, men usikkerheten har vært stor foran seriepremieren 2009, på bakgrunn av forsesongens svake prestasjoner.  Den solide seieren gir håp om at Vikings mannskap skal gi publikum mange gode opplevelser på Viking stadion.

Riktignok var andre omgang en mer kjedlig transportetappe, uten særlig god underholding og få målsjanser, men det viktigste for dagen var 3 poeng og at laget viste forbilledlig lagmoral både i forsvar og angrep.  Alle ofret seg i duellene og for hverandre, og Vikings 2-0 scoring var et glimrende eksempel på hvordan viljen og trykket var med å presse ballen i mål etter flere returer i feltet. Kanonbra!

Men, for å advare en smule, mange lag har tidligere fått et løft i staren, for dermed å slappe litt av i neste kamp, med klart tap som resultat. Viking skal til Åråsen og Lillestrøm neste helg.  Først da får vi et svar på om Viking har snudd den svake trenden i vinter/vår.  LSK er naturlig nok favoritt, men jeg er spent på om Viking rent spillemessig klarer å vise offensive kvaliteter og vinner vilje a la 1. omgangen mot Odd Grenland.  Mye avhengig om Uwe Røsler tør å la Viking angripe med mange nok folk når mulighetene byr seg.

Jeg frykter for at Viking skal havne i ren forsvarskamp med håp om å berge uavgjort og ett poeng.  Da kan resultatet fort bli stygt om Viking får en tidlig scoring imot.

Men inntil da, skal jeg nyte at Viking er på delt tabelltopp. Trolig for siste gang i år, men jeg gleder meg med en herlig åpning på serien, og ser fram til at Viking neste helg kan gjøre min pessimistiske følelse mot Lillestrøm til skamme..

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Topp lagmoral ga 3 poeng i serieåpningen

1. Barbro Vanvik sier:

I vinter har Viking våre daffe, men søndag blei det to mål pluss straffe.Og adle sto på liga te slutt, og viste atte di kver og ein var ein ekta Viking-gutt.
    Så nå håbe me dette ikkje bare e ein drøm, men atte de vinne og øve Lillestrøm.