Keepertabber

Viking – Molde 3-3

Thomas Myhre tok, naturlig nok, hele skylden for at seieren glapp på overtid mot Molde.  Tabbemålet som ga utlikningen var det siste både Thomas og oss andre ønsket seg. Dessverre har Myhre etterhvert fått stempelet Tabbe-Thomas blant folk.  Etter de katastrofale og uforglemmelig landslagstabbene ifjor, har det vært veldig viktig for Thomas å gjenoppbygge sin egen selvtillitt og omdømme som toppkeeper.   En vårsesong med skadeproblemer og  noe rufsete keeperspill ble etter hvert til solide og trygge Myhre. Thomas var i sommer endelig tilbake iform. Det ble igjen diskutert et mulig come-back på landslaget.. 

Så kom Bodø/Glimt kampen.   Tabbe i feltet, baklengsmål og ut med skade i 1. omgang..   Skrekk scenariene med landslaget blusset opp igjen..

Mot Molde valgte Uwe Røsler å sette inn Myhre imål umiddelbart etter at han ble friskmeldt, til tross for at Myhre ikke engang var på benken mot Honka 3 dager tidligere, og til tross for godkjent innsats av Kristian Nicht siste par kampene.  Derfor er det grunnlag for å stille spørsmålet : Hva nå, Thomas?   Klarer du å reise deg nok en gang?

Jeg håper det.. 

Myhre er en seriøs idrettsutøver og en utrolig sympatisk kar. Han er ingen ungdom lenger, men kan fortsatt ha et par sesonger igjen som toppkeeper. Men det forutsetter at han får trene godt daglig, og unngår mer skadeavbrekk..  Det siste er det store spørsmålet, og helt avgjørende for hans karriere.   Hvis ikke må Viking til neste år hente inn ny keeper.

Nåværende landslagskeeper Rune A. Jarstein i Rosenborg hadde i helgen en like stygg tabbe som Myhre. Og Brann-keeper Håkon Opdal har heller ikke han vært særlig stabil mellom stengene i år.  Alle keepere er uheldige (les: udyktige) fra tid til annen.  Kunsten er å «legge feilene bak seg», og revansjere seg neste kamp.  Thomas bør nå ha brukt opp tabbekvoten på en god stund, og har en god del å revansjere..

Apropos tabber: Vi må heller ikke glemme at Maurice Ross idiotiske utvisning, samt den svake innsatsen til Viking i 1.omgang, også er «medskyldig»  i at det kun ble ett poeng i potten mot Molde..  Alan Gaarde revansjerte de mange feilpasninegen sine med et frisparkmål i superklassen, og kunne blitt helten.  

Men mediafokuset ble stort sett rettet mot Thomas Myhre..

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *