Viking uten mål og mening

Viking – Rosenborg 1- 5 i generalprøven..

 Aldri før har jeg sett Viking blitt mer ydmyket på Viking Stadion.  Bortsett fra positive åpningsminutter hvor Viking satte press mot RBK, og skapte flere sjanser på bl. a. dødball, var det typisk nok RBK som på enkelt vis ga bortelaget ledelsen.  Dermed var lyset stort sett slukket for Viking, og andre omgang var en demonstasjon i effektiv og samspilt angrepsfotball som vi kjenner fra tidligere Rosenborg-årganger.  Viking derimot har urovekkende mye å jobbe med.

Det stilles forventninger til Uwe Røsler og Viking i 2009, som i alle tidligere år.  Fjorårets fiaskosesong aksepteres ikke i reprise av Stavangers kresene publikum, med hordene i spissen. Vi forventer alle å se Viking med vinnervilje, innsats og topp innstilling i kampene. Det er ikke mer enn hva som kan forventes og forlanges!  2009 har utrolig nok ikke gitt en eneste seier i treningskampene.  Ingen krise i og for seg, men generalprøven på søndag viste skremmende dårlig angreprsfotball med svakt tempo, dårlig pasningspresisjon og for liten helhjetet vilje til offensive løp med flere spillere. Eller samhandling om du vil..  Det var etter hvert i kampen megaforskjell mellom angrepsspillet til Rosenborg og Viking. Og når forsvarspillet for dagen var skremmende dårlig, særlig i midtforsvaret, er det lov å være sterkt bekymret foran seriesterten mot Odd om en uke..

Fillo og Sokolowski er forhåpentlig spilleklare snart, for trioen Samuelsen, Danielsen og Bjarnasson blir for lett i sammen.  Jone må nok en gang få beskjed om å kutte ut unødvendige vendinger og piruetter og spille ballen framover tidligere!  Tempo når det angripes, Viking!!     

Uwe Røsler må snarest tydeliggjør en spillestil og formasjon i Viking som både han selv og spillerne tror på, og ikke minst som er tilpasset det spillemateriellet klubben rår over.  Skal det spilles 4-3-3  (egentlig 4-2-3-1) , altså med kun Nian som midtspiss, krever det at midtbanespillere hele tiden støtter opp. Som f.eks Skjelbred og Sapara gjør glimrende fror Rosenborg.  Viking makter ikke dette godt nok, og har heller liten scoringsevne fra sentral midtbane, for å si det mildt..     

Foreløpig er min bekymrimg basert på prestasjonene og resultatene i treningskampene.  Seriekamper er som regel noe annet. Derfor er håpet om at Viking skal «finne seg sjæl» tilstede..   Men tiden er knapp, og hvis Viking snubler i serieåpningen mot Odd, kan våren bli en lang ferd mot ensomheten en plass midt på tabellen..

Og da bør Egil Østenstad og Uwe Røsler ha gode svar på hånd..

For intet annet enn seier er godt nok i serieåpningen, enkelt og greit.

Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Viking uten mål og mening

  1. MeekGyver sier:

    Røsler ryker til ferien!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *