Etterlyst: Viking's spillestil

Viking – Start 0-1

Har vi latt oss lure etter seier mot Odd og uavgjort i bortekampen mot Lillestrøm?  Er det allikevel ingen tilfeldigheter at Viking i vinter har tapt det meste av treningskampene og framstått planløst og usikkert?

Vikings opptreden mot Start i tredje serierunde var et gufs tilbake til det verste fra fjorårets svake sesong.  I Tippeligaen tar vi det som selvfølge at innsats og vinnervilje er på plass.  Mot Start var dette langt fra på akseptabelt nivå hos Viking-spillerne.  Ingen, absolutt ingen, av Viking spillerne kan være bekjent av den innsats og innstilling som vi var vitne til på Viking stadion lørdag ettermiddag.   Og publikum kan overhodet ikke akseptere hva de var vitne til!

En kollektiv kollaps som vi så mot Start kan selvfølgelig skje en sjelden gang i blant, også for de beste lagene. Men jeg sitter med en følelse av at Viking overpresterte mot Odd og LSK, og at tendensen fra de elendige treningskampene ikke var tilfeldige.  Og da er det spørsmål om både Uwe Røslers taktikk, spillformasjon og ikke minst spillerstall er godt nok til å hevde seg i medaljekampen. Jeg har sterk tvil på alle områder.

Selv med Sokolowski på skadelista, mener jeg Viking mangler et par klassespillere på landslagsnivå, spesielt på midtbanen.  Jone, Birkir og Andre er alle talentfulle, tekniske og løpssterke spillere. Men ingen av dem er spesielt målfarlige for å si det mildt, og mangelen på en autoritær midtbanegeneral som kan både piske og beholde roen, var påfallende mot Start. Spillemessig må Røsler snarest få satt et offensivt preg på Viking-laget. Det holder ikke å lempe langpasninger fra forsvaret til Mame Niang når det ikke er løp og vilje til å fange «nedfallsfrukten» fra Niangs flikker.

Viking må vise fram et spillmønster som er noenlunde gjenkjennelig og forankret i laget. Det er veldig vanskelig å få øye på hvordan Røsler ønsker få Viking til å spille.

Med Uwe’s valgte 4-3-3 formasjon kreves det bl.a. at det både skal skapes innlegg fra fra sidene, samt at spiss får støtte fra en eller aller helst to offensive midtbanespillere.  Og backene må hjelpe flankespillerne til å skape 2 mot 1 situasjoner.   I Viking ser det for tiden ut at  mye er avhengig av enkeltspilleres suksess eller ikke.   I stedet for at LAGSPILLET og SAMHANDLINGEN er den nødvendige basis for å skape den SPILLESTIL som kan gjenkjennes hos Viking.  Dette er tidkrevende, men Uwe Røsler er nå inne i sin tredje sesong som Viking-trener, og fortsatt er alt for mye avhengig om Alexander Ødegård har en god dag eller ikke.  Mot Start hadde han definitivt ikke det.  Ingen andre heller…

Neste seriekamp er Lyn på Ullevaal.   Vi må da forvente og forlange at spillerne vil blø for Viking-drakten, og vise en helt annen innstilling enn det vi fikk servert mot Start sist helg.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

2 kommentarer til Etterlyst: Viking's spillestil

  1. stein sier:

    Dette var en gigantisk nedtur,Viking spillerne minnet mest om 50+ menn,som ble rundspilt av eit lekende Start mannskap.Røsler vær så snill og spill fotball,disse hersens 60meters pasningene er reva.god påske og lykke til videre.

  2. Morten sier:

    Hva er vitsen med denne bloggen? Den blir jo aldri oppdatert!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *