Lyver du, Peter Ijeh?

Peter_Ijeh.jpg Peter Ijeh i kampen mot Start. (Foto:Scanpix/ Tor Erik Schrøder)
Åpningskampen på Kristiansands nye stadion Arena Sør mellom Start og Viking ble ikke den feiende flotte fotballopplevelsen mange håpet på. Mest på grunn av et skandaløst dårlig gressteppe som på ingen måte innbød til teknisk makrellfotball.

Viking var det beste laget og burde dratt i land seieren mot et lite imponerende Start lag, men ett poeng på bortebane er allikevel noe å ta med seg.
Langt verre er feiden som nå raser etter at Peter Ijeh beskylder Kristoffer Hæstad og Atle Roar Håland for rasistiske utbrudd mot seg selv. Uten at han vil opplyse om hva som er sagt.
Hæstad og Håland er i opprør over beskyldningene, og er krystallklare på at Ijeh lyver. Faktisk er de forberedt å gå rettens vei for å renvaske seg mot Ijeh’s påstand.
Senere har visstnok Peter Ijeh «frikjent» Håland, og det nå er Hæstad som synderen.
Enten lyver Peter Ijeh. Eller så lyver Kristoffer Hæstad. Eller kan det kanskje tenkes at pråkvansker og dårlig ppfattelse i kampens hete kan ha forårsaket en god, gammeldags misforståelse?

For hvem skal vi tro på?
Kristoffer Hæstad har jeg alltid oppfattet som en ærlig, oppofrende og lojal lagspiller. Et godt forbilde for unge fotballtalenter på mange måter. Hæstad’s sterke reaksjon på de rasistiske beskyldningene virker troverdig.
At Peter Ijeh’s først utpeker 2 syndere, for så å moderere seg til 1 (Hæstad), samtidig som han ikke vil uttale eksakt hva som ble sagt, styrker ikke Ijeh’s troverdighet.
Viking støtter naturlig nok sin spiller, liksom Start støtter sine.

Påstand mot påstand gjør at selve sannheten i saken nok ikke kommer til overflaten.
Lyver du Peter Ijeh?
Eller kan det hende du har misforstått ordvekslingen etter din albuetakling i Hæstads ansikt?
La oss håpe det siste…

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Lyver du, Peter Ijeh?

  1. Gisle Natvik sier:

    Kjendiseffekten. På barneskolen husker jeg vi lærte at det kunne ha god effekt å bruke en sympatisk kjendis til å fremme reklame eller synspunkt. Våre fordommer om kjendisen preger vår reaksjon på hva han sier. I Hæstad-Ijeh saken har jeg tatt meg selv i å være sterkt preget av kjendiseffekten: Min umiddelbare reaksjon var at Ijeh måtte lyve,- Hæstad er da en fortreffelig fyr mens Ijeh bare er en liten tass jeg har intet inntrykk av. Når jeg leser innlegget ditt Tore, synes det ganske klart at du er rammet av det samme, når du i usikkerhetens lys vektlegger du to alternativ: Ijeh lyver eller misforstår (etter «din albuetakling…»!). Det tredje alternativet, Hæstad lyver, er faktisk nøyaktig like sannsynlig gitt hva vi faktisk vet. Bare se for deg situasjonen om det var f.eks Sebastian Mila på VIF som var den tiltalte…

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *