Lovende start, men ujevnt Vikinglag

viking.jpg
Vikings Hannes Sigurdsson i duell med Alejandro Lago og Marek Sapara (t.h.) (Foto: Alf Ove Hansen/Scanpix)
Viking-Rosenborg 1-1.
Seriepremieren mot Rosenborg ble en spennede og periodevis severdig forestilling. Poengdeling var et rettferdig resultat, selv om vi nok følte oss snytt for seieren da RBK klarte å utlikne kort tid før slutt på frisparket som via muren utmanøvrerte unge Iven i mål.
Allikevel, innsatsen var mer enn godkjent av Viking, selv om jeg avventer noen kamper med la optimismen og superlativene flomme helt over. Til det var spill og prestasjoner for ujevne i kampen.

For å starte med de mest postive ting i Vikinglaget dømt utfra oppgjøret mot RBK:

– Defensiv trygghet. Spesielt Stenslid/Soma virker å kunne bli en utmerket tospann i midtforsvaret, med utfyllende ferdigheter.
– Nikolai Stokholm var et solid anker på midtbanen, og vil bli en nøkkelfaktor for Viking i år. Når Jone Samuelsen bruker sine enorme løpsegenskaper på en noe mer gjennomtenkt og rutinert måte, vil Viking ha en sterk sentral midtbane.
– Spissene Ijeh og Sigurdsson viket allerede bra samspilt, og hvor særlig Hannes ofret «hode,skulder, kne og tå» i duellene! Peter Ijeh’s målteft er formidabel!

Hva er det så som gjør Vikinglaget ujevnt?
For det første må pasningskvaliteten bli bedre. Det ble for mange feilpasninger fra backene, men også oppspillene fra Soma ble for upresise.
Flankespillet var den største skuffelsen. Riktignok gjorde Birkir og Søren en solid arbeidsinnsats defensivt, men offensivt ble det alt for tynt. Vi vil se mer overlappinger og innlegg fra sidene! Da vil også hodestyrken til Hannes komme mer til sin rett. Dette er en stor svakhet som Viking bærer med seg fra i fjor. La oss håpe at Owe Rösler klarer utvikle vingspillet, noe som er et must i moderne angrepsfotball.

Iven Austbø får godkjent i mål
Ikke feilfri, det ble noen glipper og bomturer i feltet, men unggutten har potensiale til å bli en stabil og solid Vikingkeeper. Med god hjelp og støtte av keepertrener Erik Johannessen klarer han forhåpentligvis å luke vekk juniorfeilene som henger igjen..

Og nå er det bare 25 seriekamper igjen…

Avsender: Tore Haugvaldstad

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

En kommentar til Lovende start, men ujevnt Vikinglag

  1. Mia sier:

    Hei!

    jeg syns dette innlegget var kjempe bra!

    stor hilsen fra en Rosenborg-elsker!

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *