Hvorfor scorer ikke Jone?

Jone Samuelsen 2.jpgJone Samuelsen Foto: Scanpix
Viking-Sandefjord 1-1.
Spørsmålet om hvorfor ikke Jone Samuelsen scorer, kan virke litt søkt.
Det er tross et kollektiv ansvar både å forsvare seg, angripe, skape
sjanser, og til slutt ommsette sjansene i mål. Og naturlig nok er det spissene som er mest involvert i «avslutningsfasen» som Nils Johan Semb liker å å kalle det..

For Vikings del dreier det meste seg om Peter Ijeh. Peter er en glimrende spiss som har kvaliteter godt over det gjennomsnittlige. Bare synd at han virker så alene om disse kvalitetene..

Skal Viking kunne kalle seg et topplag, er det et absolutt must at flere spillere evner å få presset skuddene innenfor stengene! Og alene med keeper MÅ vi snart forvente at scoring er regelen framfor unntaket.

Jone har mage gode fotballegenskaper. Han er en løpsmaskin, og flink til å bryte ned pasningsspillet til motstanderne. Jone har en offensiv sentral posisjon i Viking, som bør gi ham mange målsjanser. Dessverre er ikke unge hr. Samuelsen en avslutter som skremmer vannet av noen. Selv ikke på ødeavdelingen på Stavanger Universitetssykehus..

Viking trenger goalgettere, i flertall! Peter Ijeh vil helt sikkert levere varene, i år som ifjor. Hannes Sigurdsson tror jeg også vil melde seg på med mål. Men vi trenger flere!

Jone; jeg vil se deg fortsette med løp » i bakrommet» ! Forlang at du blir spilt på, og avslutt med kaldt hode (enkelt å si…)!

Nikolai; vend om mye raskere med ball, unngå unødvendige støttepasninger,
og følg opp med flere distanseskudd. Du har kvalitetene!

Søren, Andre og/eller Birkir; jeg vil se at dere bryter tradisjonelle opp/ned-løp langs linja, med flere løp inn i banen. Skjær inn motsatt, og bruk krefter på å støtte opp om spissene ved innlegg! Da snakker vi om offensiv vilje!

Det var ikke et oppløftende tegn for spissen Alexander Ødegaard da han ble plassert som ventre back (!) i sluttminuttene mot Sandefjord, mens midtstopper Abelsson ble satt inn som spiss! Jeg skjønner at Røsler hadde tanker om å styrke hodespillet på topp, men da må jo pasningsspillet legges opp etter det. Slik det nå ble, løp Abelsson rundt uten særlig mål eller mening, mens Alex Ødegaard sikkert ikke fikk mer selvtillitt av å bli plassert et sted bakerst i hjørnet…

Tips: Mot Fredrikstad scorer Jone, Peter og Søren! Og vi vinner 3-1! Noen som vedder imot…?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *