Kvalik-plass får bli målet!

Sandefjord-Viking 3-2

Er Nordlie-effekten over allerede? Nei da! Viking skapte mer offensivt mot Sandefjord enn de har gjort kanskje noen gang på bortebane iår. Utrolige målsjanser ble ikke omsatt i tellende resultat, mål ble annullert (feilaktig?), og innsatsen kan vi heller ikke klage på

Allikevel nytt tap, og nedrykkspøkelset stadig mer skremmende.

Viking taper kampen på svakt forsvarsspill, ukonsentrert keeperspill, og manglende effektivitet i angrep.
Asper i mål er langt fra imponerende på 1-0. Det avgjørende 3-1 målet var en strålende enkeltmannsprestasjon fra Sandefjords Andreas Tegstrøm, men skyldes like mye feil av både Jone Samuelsen, Jørgen Tengesdal og Nikolai Stokholm.
Typisk bunnlag.

Og samtidig en bekreftelse på at spillerstallen i Viking har store sprik i kvalitet.

Defensivt er laget mildest talt utrygt, hvor sjansepasninger florerer i egen sone, og det avsløres store svakheter i 1 mot 1 situasjoner (som ved Sandefjords 3. mål). Matias Asper i mål forsterker inntrykket av den dårlige kvalitetssikringen som er gjort ved innkjøp av utenlandsk arbeidskraft til Viking..

Tromsø, Molde og HamKam vant alle sine kamper, og trolig er det kvalik-plass som er mest realistisk å oppnå for oss. I beste fall!

5 kamper igjen. Tromsø (H), Odd (B), Lyn (H) , Rosenborg (B) og til slutt Brann (H)..

Det sier seg selv at Viking MÅ vinne minimum 3 av disse kampene.
Og kanskje må Viking vinne mot Rosenborg eller Brann som kjemper om gullet.. Eller mot begge!

Er det mulig å overleve i Tippeligaen UTEN å vinne en eneste bortekamp?
Hvilke lag er det evt. realistisk skal havne bak Viking på tabellen?

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

7 kommentarer til Kvalik-plass får bli målet!

 1. Orage sier:

  Sorry, men uansett hvor bra eller ikke bra kampen på søndag var, så hadde ikke Viking råd til å tape den, rett og slett fordi stort sett alle andre resultater gikk mot dem. Og det vil nok skje igjen fordi ingen av bunnlagene er så dårlige at de ikke kan slå hvem som helst. Det er to poeng opp til 12 plass og noe mer kan ikke Viking håpe på. Og skal de det MÅ (det er blitt sagt mange ganger i det siste) de slå Tromsø. Uten seier mot Tromsø er det over. Dette vet spillerne (selv om de ikke tenker tabell, det sier de jo hele tiden). Men de vet det og dermed så blir det nerver og skuldre høye som Eiffeltårn.

  Viking må ha hjelp fra publikum og hadde det vært noe tak i Stavanger publikummet hadde de møtt fulltattlig opp og heiet laget frem i 90 minutter. Det kommer sikkert mange, men de vil bruke meste parten av tiden på å klage høylydt på forsvaret og så reiser de seg opp og går demonstrativt etter 10 minutter i andre omgang når Tromsø tar ledelsen 1-0. Publikum skal jo være den 12 mann, men i Stavanger teller de som minus spiller.

 2. mørkeblå sier:

  Noen som husker 1987? Viking lå på nedre halvdel av 1.divisjon, Vidar lå på øvre og Tom Schanke hadde innført straffespark etter uavgjort. Det var et nitrist år. Et år der fårikålen ga oss sure søndagsoppstøt og vonde tanker om at fotball ikke er alt her i livet.Det var et år der søndagskveldene ble brukt til frimerkebytting – og vi snakket om ballett rundt lunsjbordet på mandager. Vi var et par tusen som slet oss opp til stadion for å lide oss gjennom resultatløse cornere mot lag jeg har glemt navnet på.
  » Aldri mer 1987!» ble et slagord i ettertid. Vi måtte for alltid lære av feilene.
  Nå er vi her snart igjen. 2007 kan bli et år for ballett, orientering og selskapsdans.

  Nå må laget vårt snu i tide. Vær så snill å vinn over Tromsø, bank Odd i Skien, flå Lyn, mørbank Rosenborg og ta pokalen fra oppblåste bergensere i siste kampen.
  Vær så snill : ALDRI MER 1987, kjære vikinger!

 3. Finn sier:

  Det er tvilsomt om trusler om selskapsdans nytter. Vikingspillerene har allerede gitt opp, og Keiko er bare fornøyd med alle tusenlappene han får for å lede Viking i 7 kamper. Lykke til 1. divisjon, men det blir uten meg på stadion.

 4. LAUA sier:

  Någen så huske den båden så ikkje konne synka. Små smalt an inn i et isfjell, og så sank an. Trodde lenge at Viking sko berga seg te slutt – men det e nok bare å komma seg i livbådane. PS! Og Østenstad reiste jo og fra Southampton i si tid – itte kvert så havna an i Viking…
  1987

 5. mørkeblå sier:

  Finn er en grinebiter! Han er en medgangsupporter som piper hvis ikke Viking scorer på første sjansen. Det var han som lo av den klossete kroppsholdningen til Rolf Bjørnsen på 70-tallet. Det var han som peip ut Torbjørn Svendsen på 80- tallet. Det var han som fikk Martin Knutsen til å skjelve foran den gamle sittetribunen. Nå har han begynt å hakke på Jørgen Tengesdal og Mattias assper. Han tror heller ikke på Keiko. Alt han tror på er sitt sure store ego! Viking trenger nye supportere som støtter, klapper og lider med. Ikke som skjeller, smeller, sutrer, piper og griner på nesen.

 6. ARNT sier:

  NÅ MÅ DERE SLUTTE Å KLAGE Å SUTTRE PÅ GUTTANE SOM GJØR SÅ GODT DE KANN!!!!!! Vi må huske at pipping og klaging ikke akorat hjelper på banen mm.

  VER POSETIV Å HEIA VIKING!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 7. Orage sier:

  Er enig med Arnt som sier at nå må publikum stå på og heie gutta frem. Men at «guttane» gjør så godt de kan, er ikke ordet på gaten. I følge informerte kilder klappet laget sammen etter Sandefjord kampen og er nå på saktegående nivå på trening, dessverre. De fleste av dem er vel så slitne etter å lure på hvor de skal selge tjenestene sine neste år, at de ikke orker/gidder/klarer/kan løpe etter en ball. Hvis selv ikke Norli kan få gutta i gir, da er leken over. Det er en pris å betale for et lag fullt av utlendinger og likegyldighet til klubben er prisen.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *