De 6 store øver for andre gang

I dag har jeg vært turist en hel halvtime i Gamla Stan før jeg dro ut til hallen. De 6 store, vel egentlig 5 store + Sverige som arrangørland skal ha sin andre øvelse i dag.

imageSverige som er det «lille» landet, men i sannhet en gigant i Eurovision-land, starter dagens øvelser. Mange land deriblant også Norge har en svenske på listen over de som har lagd låten. Den svenske låten er en liten lekkerbisken av en låt. Og nå som Frans har begynt å småflørte med kamera har dette blitt litt av utfordrer for de andre som har tenkt å vinne i år. Når svenskene har konkurrent på hjemmebane har de sjelden gjort det veldig godt, kun 1 plassering i top-5, det kommer Frans til å gjøre noe med neste lørdag.

Frankrike har sendt en sjarmbombe av dimensjoner og en som kan synge også. Dette er en av mine favoritter i år, men etter første fremføring falt han på bookingen. Hvorfor? Jo, av en eller annen merkelig grunn har han valgt å opptre helt alene på scenen i en megapartylåt. Og party helt alene vil i de flestes øyne virke en smule rart og noen vil kanskje kalle det patetisk. Jeg føler nesten at det franske teamet har sløst bort en åpenbar vinnersjanse.

Spania er neste partylåt ut, ett hakk mere party på scenen her det må sies, men fortsatt så synes jeg at vår spanske venninne å helt få meg interessert i akkurat hennes party. I stede for en lett og sprudlende stemning, blir denne festen litt klam og trykkende.  Mye mulig man må helle i seg ett par glass sangria før denne festen tar av. Kul ungdommelig kjole har hun på seg og syngingen er det lite å utsette på, men alle de 5 jentene på scenen må utvikle mere kjemi på scenen både dem imellom og med kamera.

Tyskland stiller med sin Madam Mim-kloning. Låten har melankolske undertoner og jeg er straks veldig med, men hennes utrykk ellers er ganske så mye skjæring i mine øyne. Stemmevis ligner hun litt på Lena som vant i Oslo, men dog har hun sine øyeblikk der stemmer er litt i ulage. Vet ikke helt hva folket rundt omkring i Europa vil synes om denne litt sære blomsten i årets Grand Prix-blomsterbed. Lagt merke til vil hun uansett bli.

Italia, Italia, Italia, dette er bare så sinnsykt vakkert at jeg sitter med en klump i halsen og er nesten på sipper´n. Dette håper jeg virkelig blir årets dark horse, dette burde være noe både vanlige folk og profesjonell jury burde like. Låten er majestetisk oppbygd og fremføringsmessig så er det på skjermen 100% i overenstemmelse med sangen. Perfektere enn dette kan det nesten ikke bli spør du meg. Stem folkens, stem på dette førstkommende lørdag.

Storbritannia er siste par ut. Det gjør så godt de kan, men meg klarer de ikke å fange. Sånn musikk de spiller er fyllmusikk for radiostasjoner som spiller intetsigende musikk og disse gutta har noen vokale feilskjær som ikke øker interessen fra min side akkurat. Utrolig synd at hovedlandet for så mye populær musikk ikke klarer å komme med noe bedre til verdens største TV-show.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.