Sendes Norge ut i kulden?

Ikke det at jeg bryter is hver morgen, men når man bor på ett hotell med egen delikatessebutikk så ser jeg fiskedisken hver dag når jeg spiser frokost.

imageNå som den virkelige Eurovision-uken begynner med første juryfinale nå i kveld for de 18 landene som delta i den første semifinalen begynner også interessen fra norsk media å komme. Og med en artist som enda ikke har vist seg offentlig med unntak av scenegulvet i Globen og enda ikke har pratet med et eneste journalist så føler de at de har en sak å ta tak i.

Både TV2, Dagbladet, Aftenposten og NRK har pratet med meg om saken. Og det de er mest opptatt av er om Agnete sitt fravær i det mediastyret som tross alt er her vil få noen innvirkning på Norges sjanser for å kvalifisere seg. Og mitt oppriktige og ærlige svar er at det tror jeg ikke. Jeg er ganske så sikker på at 95% av de som ser semifinalen på torsdag har fått minimalt med seg av hva de 18 artistene som deltar den kvelden har sagt og ikke sagt og hvor mange fans som har fått selfie sammen med de forskjellige artistene. Og kjenner jeg kommentatorer rett vil mange av dem nevne hva Agnete har strevd med den siste tiden og det skulle jeg tro vil gi henne en del sympati.

Jeg kan ikke i min villeste fantasi tro at noen av kommentatorene vil oppfordre sitt TV-publikum kom å ikke stemme på Agnete fordi hun ikke har vært på pressekonferansene sine og på rød løper. Det hadde blitt for dumt. Naturligvis er sjansen for at Norge ikke kvalifiserer seg så absolutt til stede, men hvis det skulle skje tror jeg det mest vil skyldes at Norge har en a-typisk poplåt som er av den typen låten man som oftest elsker eller hater. Og ikke en låt man bare synes er grei nok. Og fordelen med elsk/hat-låter er at de som elsker den kanskje stemmer ekstra mye og de som hater har ikke sjansen til å stemme den låten de hater ned på noen måter. Man kan som kjent sende inn minuspoeng på SMS.

Alt jeg vet at hvis Agnete leverer låten sin slik hun har levert den på de to øvingene de har hatt så er det mer enn innenfor det vi kan forvente av en artist av hennes kaliber. Agnete er veldig stødig når hun står på scenegulvet og jeg har ikke ett gram frykt for hun skal klare å levere sangen sin på torsdag. Så får vi heller bite negler når mange land er lest opp og Norway enda ikke har blitt trukket ut av en av de 10 konvoluttene på torsdag kveld rett før 21:00. Jeg har en følelse om at produsenten av showet kan være såpass slem at Norge blir lest opp sist.

Men, først skal vi ha litt spenning på tirsdag kveld og i kveld mandag kl.21:00 begynner juryfinalen for semifinale 1. Og juryen i de 18 deltagende landene + Sverige, Spania og Frankrike skal avgi sine stemmer som teller 50% av resultatet i morgen. Og nytt av året, Sverige, Spania og Frankrike skal også opptre i kveld og deler av denne opptredenen vil bli vist i direktesendingen i morgen.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.