Semifinale 2 – de 6 første

Så skal alle Agnete´s konkurrenter og hun selv ha sin andre øvelse, i dag er det viktig at alle de endringene man har satt inn etter øvelse 1 er på plass og virker.

image

Latvia er først ute. Sangeren holdt ut lenge på den nordiske festen i går så det var kanskje derfor han var en liten smule rusten i røsten i dag såpass tidlig på dagen. Jeg synes låten er kul jeg, men artisten jobber ikke med kamera, men blir veldig fraværende i TV-bildet. Han klarer ikke å overbevise meg med historien i låten sin og de kan det dessverre være fare på ferde for hans videre i dette sirkuset. Visuelt er nummeret tonet litt ned og det var en stor forbedring.

Polen har krøpet opp fra det store intet og blitt en låt jeg virkelig liker. Veldig bra røst på karen, total stemmekontroll og til å være en temmelig ordinær Grand Prix-ballade så løfter artisten denne låten mange hakk. Og siden jeg er såpass svak som jeg er med melankolske melodier generelt så treffer denne innertieren hos meg musikalsk. Kostymemessig får man litt Pirate of the Carribean-feeling kan man si.

Sveits skal ha for at de prøver, men dette blir så ufattelig tafatt på en måte. Låten i seg selv kan jeg like ganske så godt, men artisten prøver på en veldig anstrengt måte å eksponere følelsene sine uten at det helt når frem. Og kostymet er også av det tafatte slaget, hvem i all verden fant på at dette er det vårt artist skal vise seg frem i for hele Europa? Tror nok de trygt kan la være å kjøpe champagne for bruk neste torsdag.

Israel har en veldig sterk fremføring av sin låt, sangmessig er det lite å utsette her, men fremføringen blir for meg litt innadvent og litt avvisende på en måte. Og med mørkt kostyme og en temmelig mørk scene forsvinnner artisten litt i dette. Synd, da denne låten har en inderlighet i seg som absolutt hele Europa burde ta til sitt hjerte. Og jeg tviler vel på om champagne-budsjettet blir sprengt her heller da.

Hviterussland har nok gravd veldig dypt i visuelle effekter-tildelingen sin og sendt Europa ett ganske så imponerende show. Og slikt koster faktisk masse penger. Dette til tross så klarer ikka fremføringen til Ivansom for så vidt synger ganske så upåklagelig å skjule det faktum at låten hans er temmelig ordinær. Men, det var fjorårets svenske vinner etter min smak også og se hvordan det gikk…..

Serbia håper jeg inderlig kjøpte noe billig champagne på taxfree´en. Det vil få bruk for den neste torsdag. Denne meget vel fremførte låten vil ta seg lett til finalen, det er ganske så mange vibber fra tilbake i 2007 når de vant. Knallbra stemme på damen,  hun og de 5 andre hun har med seg på scenen forteller en troverdig historie og når låten også er bra er det bare å nyte dette i fulle drag.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.