Semifinale 2 – de 6 midterste

Kun en kort liten pause før neste bolk av sanger presenteres. Og i mellomtiden har en vært innom noen pressekonferanser. Og karen fra Israel har det i kjeften kan man trygt si. Ordet bitch ble sagt noen ganger.

image

Irland stiller vel i grunn med den største stjernen i år med sin bakgrunn fra det kjente boybandet Westlife. Men, det er jeg redd for ikke kommer til å gi han mange ekstrastemmer. Men, har gjør en bra akt ut av en ikke altfor spennende låt og kommer antagelig til å ta seg en øl på torsdag kveld for å feire videre avansement. Og kjenner jeg irer rett så tar han seg en øl om han ryker ut også. For meg er dette en type låt som er ualminnelig kjedelig og intetsigende.

Makedonia leverer en balkanballade av det skikkelig store og fantastiske slaget. Og vår makedonske venninne har stemmeprakten inne til få med alle de balkanske vibbene som må til for at dette skal få godkjent-stempelet av meg. Men, det er mye mulig at de som ikke er helt på den balkanske bølgelengen vil synes at dette er mye skrik og lite ull. Uansett her er mye innlevelse å hente fra en meget erfaren artist på området. Så får vi se om hun også får en ny finaleopplevelse i sin karriere.

Litauen har også med en artist som har gjort dette før. Og det kan man se, dette er skikkelig bra gjennomført og han har kameratekke inne + alle move´sa i tillegg. Dessverre for meg er dette en typen låt som aldri klarer å ta tak i meg, til det blir den for ordinær og intetsigende og selv en så profesjonell fremføring som vår litauske venn får til klarer å heve den låten for meg. Håper for hans del at andre vil like dette nok til å sende han til hans andre finale.

Australia gjør ikke skam på sin unike mulighet til å delta i denne europeiske konkurransen. Første gjennomkjøring ble litt ufrivillig morsom da man i bilde fikk se de to karen som løfter henne ned fra den boksen hun sitter oppe på i begynnelsen av låten gjøre akkurat det. Dette vil vi bli fikset på, noe som ikke trenger fiksing er stremmeprakten til vår australske venninne. Hun synger upåklagelig, låten har den mengden melankoli som får meg på kroken og bli ikke overrasket om dette blir vinnerlåten neste lørdag.

Slovenia sliter ofte med å komme seg til finalen og det er jeg redd de vil gjøre i år også. Ikke at det er noe i veien med artisten og det hun gjøre på scenen. Det er ganske så bra gjennomført, men låten blir så dusinvare-køntripop som man ganske så fort blir lei av.  Og jeg liker egentlig all mulig musikk, men slik gitardrevet pop med køntri-undertoner sliter jeg med. Artisten derimot slitert ikke, hun gjør en fremrangende jobb på scenen, håper dette blir belønnet med finaleplass.

Bulgaria er sist ut i denne gruppen og for av avslutning. Det blir opprør om ikke hun tar landet sitt til sin andre finale noensinne. Dette er er kjempekul låt, hun fremfører låten med den energien og tøffheten den trenger. Og kostymet hun har på seg hadde neppe passet i så mange andre låter enn akkurat denne, så de blir det innertier når noe sånn skjer. Man får håpe at de som stemmer rundt omkring i Europa liker dette og gjør torsdagskvelden til en hyggelig kveld for bulgarere.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.