Semifinale 1 – 6 midterste land

Lunchpausen er over og vi er klar for 6 nye land:

imageArmenia starter, tviler på at hun han spist like før hun skal øve. Sterk fremføring, hun har stemmeprakten tilstede og det trengs i en slik låt. Kostymemessig er jeg mere usikker her. Er det kult eller er det horete? Det ligner mest på en veldig overpyntet badedrakt. Nok om det, visuelt bryter hun også regelen om antall mennesker på scenen, plutselig i låten er det 7 stykker av henne tilstede.

San Marino får oss på disco-sporet og dette liker jeg veldig godt. Jeg er såpass gammel at jeg føler ungdomsvibbene mine tre frem nå. God gammeldags disco dette og jeg lurer seriøst på hvordan resten av Europa vil ta imot dette. Med åpne armer håper nå jeg, men skal jeg være ærlig har jeg min tvil om det. Det spørs om godt voksen mann med 5 unge sølvglinsende damer er en kvalifiseringsoppskrift. Men, liker Europa en rusten sexy røst kan det være en mulighet.

Russlands første forsøk gikk rett og slett i dass. Ingenting av det tekniske virket. Men, på andre forsøk så sitter det som superlim. Dette kommer mange til å bli imponert av, men jeg tror også at mange kommer til å synes at dette blir vel mye. Og han mangler den siste lille kontakten med TV-kameraet som er nødvendig. Jeg føler meg ikke som den utvalgte for å si det sånn. Men, kjenner jeg Sergey rett får han det til også. Og ryktene sier at da blir det OL-byen Sotchi vil skal dra til i 2017 hvis han vinner.

Tsjekkia har den låten som kommer til å bli min favoritt-låt i år, men mindre en av de 5 store tar den pokalen hjem, noe jeg tviler sterkt på. Jeg bare elsker denne melankolske balladen og Gabriela synger helt fantastisk og gir meg høy gåsehudfaktor. Hvis jeg skal gå med på nitidig pirkenivå må det være at hun trenger litt mere innlevelse  fremføringen og TV-produksjonen selv kunne vært ett hakk bedre. Uansett, hvis ikke Tsjekkia får sin første finaleplass nå vil jeg kalle det en skandale av dimensjoner.

Kypros er min ex-favorittlåt. Den er fortsatt en stor favoritt, men TV-messig blir dette ganske så kjedelig er jeg redd. Det er begrenset hva et rockeband kan finne på av sprell når de liksom skal spille på instrumentene sine samtidig. Litt synd at faren for at de fleste TV-seere vil finne dette kjedelig, da dette er en veldig bra utgave av en absolutt dansbar rockpoplåt. Men, flott vokalist som har det rette rustheten i røsten når man skal være tøff rocker.

Østerrike er årets mest franske låt. Sukkersøtt så det holder, men uten at det blir kvalmende søtt av den grunn. Og nå har også artisten fått kamera-blikket inn i fremføringen sin så da blir dette riktig så innbydende. Fremføringen er ett fargerikt fellesskap, her bobler det over meg glade farger og artisten får også meg med på hennes smittende gode humør. Og kjolen tror jeg alle konfirmasjonsklare jenter hadde dødd av glede over å ha på seg.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.