Semifinale 1 – 6 første land

Her hviles det ikke – landene øver og da må vi rapportere:

imageFinland starter ballet med skikkelig funky musikk. Veldig bra start på showet, men er finner egentlig funky? Tror vel at Europa svarer nei på det spørsmålet. Dette blir ikke helt ekte, hele partystemningen blir litt påtatt kan det virke som. De gjør så godt som de kan, men de får ikke meg med i å digge dette. Jeg tviler sterkt på at alle nordiske land får plass i finalen i år.

Hellas drar partystemningen enda lengre ned. Gresk rap med undertoner av gresk folkemusikk. Høres sært ut og er det. Og hele fremføringen er noen selv russerevyer ikke hadde vært fornøyd med. Skikkelig amatørmessig spør dere meg, går dette videre blir jeg meget overrasket. Høydepunktet i hele låter er når han unge kjekke i gruppen kler av seg på overkroppen.

Moldova skaper endelig skikkelig partystemning i salen. Damen kan synge og damen kan flørte med et kamera og da kan man komme langt i dette sirkuset. Og damen stiller i kjole med glitter og sølvglinsende dansende astronaut. Med andre ord en glitrende fremføring dette. Moldova kom ikke til finalen med en partylåt i fjor, i år håper jeg det går bedre.

Ungarn roer det hele ned, men dette er likevel en veldig sterk fremføring. Masse melankolske undertoner her og den rufsete karen fra Ungarn leverer varene akkurat rufsete nok. Vel mulig noen burde si til han at han kanskje bør sjekke seg selv i speilet og ta vekk hårene på ørene som vises veldig godt i TV-skjermen. Småplukk dette da, den rolige delen av kvelden er åpnet og når man er først ute med den typen låt han man kanske en liten fordel.

Kroatia stiller med mest overdådige kjole, om den er pen er kanskje ett helt annet spørsmål. Litt vel mye sølv og fjær vil jeg kanskje si. Og er det metall-slanger hun har montert på hele kjolen? Ikke rart at hele stasen veier 18 kilo. Låten derimot er ikke en like stor tungvekter, den forsvinner rett og slett litt i hele kjolen. Grei nok ethnoballade som fremføres på ett bra nivå, men den klarer aldri å ta helt av.

Nederland har egentlig en søt liten sak av en låt som har alt i seg til å få publikum i god stemning. Mulig de får det til under selv sendingen, men på prøvene ser det ut som om de kjeder seg ganske så grundig og de dreper hele den stemningen de kunne ha kreert. Og mot slutten av låten har de av en eller annen merkelig grunn valgt å legge inn en lang pause, underlig og rart i grunn og TV-produsenten sliter med å finne ut hva han skal vise.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.