Vinn eller forsvinn

Svensk TV holder fortsatt fast på å gi låtene som kommer på tredje- og fjerdeplass i sin delfinale en siste sjanse til å ta seg til den store finalen i Stockholm.  Og her er det rett og slett vinn eller forsvinn. To og to låter konkurrerer mot hverandre om å komme til finalen. Og sist den internasjonale finalen ble holdt i Sverige tilbake i 2013 var det en låt som kom fra Siste-sjansen showet som vant hele skiten og fikk representere Sverige på hjemmebane. Vil kanskje det skje i år også? Denne gangen gir jeg bare ett terningkast til hver låt, vi har jo tross alt sett og hørt dem før.

Peter Jöback og Ola Salo er gjesteprogramledere i dag og de begynner showet med å dra en James Bond låt. Ja hvorfor ikke, og hovedprogramleder Gina joiner snart morroa.

Det spørs om de fire duellene blir like spennende som en film om herr Bond. Men, at de skal avsløre startrekkefølgen neste helg vil nok skape litt spenning da.

Duell 1

Melodi 1 – Panetoz – 3

Vi starter kvelden med party. Kjekke gutter dette, men låten er vel mere anmasende enn den er noe du trekkes til dansegulvet for. Og selv om de prøver så godt de kan klarer jeg ikke helt å kjøre i gang dansefoten av dette.

Melodi 2 – Molly Petterson Hammar – 5

Stor stemme og dramatisk ballade. Og med litt melankolsk undertone er jeg straks i mere fyr og flamme. Mye flammer på scenen, får håpe at den kule kjolen ikke tar fyr. Mangler litt kameratekke hvis jeg skal putte fingeren på noe.

Jeg håper på Molly i denne duellen som dere forstår, men frykter vel at jeg ikke får viljen min der.

Duell 2

Melodi 1 – Albin & Mattias – 4

Kjekke gutter her også, men dette er en type låt vi har hørt så ofte før og det er usedvanlig uoriginalt dette. Til forskjell fra mange har de ganske så bra kontroll på det vokale og sjarmen samtidig. Og kule klær også.

Melodi 2 – Boris Rene – 6

Kjører full sjarme fra første stund og jeg lar meg sjarmere jeg, Kul låt parret med en kul fyr med en kul stemme slår sjelden feil. Nå rykker det i kroppen gitt, dette blir jeg rett og slett i godt humør av. Og her er det fokus på artisten og ikke mye visuellt stasj.

Her både håper og tror jeg at Boris blir valgt.

Duell 3

Melodi 1 – Isa – 6

En powerballede som starter litt sart og rolig, men du skjønner fort hvor dette bærer hen. Låten tar fort av og blir en skikkelig stor ballade. Låten hviler en del på det visuelle som skjer i bakgrunnen og det løfter låten uten at det blir dominerende. Flott vokal.

Melodi 2 – SaRaHa – 6

Stor overgang til afrikanske rytmer. Festlig, fargerikt og glade rytmer som jeg faller for så det holder. Klarer ikke å sitte i ro i sofaen når slik musikk blir servert meg. Og når artisten er en sjarmbombe har jeg i grunn ingenting å sette fingeren på.

Utrolig synd at disse to låtene måtte duellere mot hverandre. De er milevis bedre enn begge låtene i siste duellen. Hjertet sier SaRaHa, men hjernen tror jeg vinner og den sier Isa.

Duell 4

Melodi 1 – Dolly Style – 3

Er dette kult eller ett bad taste party? Festlig låt som det går noen dusin av på dusinet. Tvilsomme sanglige kvaliteter og ikke altfor synkron dansing. De smiler tappert, men tapperhet tar dem neppe til finalen.

Melodi 2 – Samir & Viktor – 3

Når høydepunktet i en fremføring er at gutta kler av seg på overkroppen så er man rimelig ute å kjøre. Men, dette er så ubegripelig surt av og til at ørevoksen skjelver av skrekk.  Men, de skaper stemning i salen ser det ut som.

Rimelig likegyldig til hvem som går videre her, men blir vel ganske overrasket om det ikke blir to halvnakne gutter vi får se neste helg.

De to gjesteprogramlederne som som så mange før den, de får fremføre den kuleste og beste låten for kvelden. Skikkelig bra powerlåt. Og vi venter spent på startlisten til neste lørdag. Og på hvilke fire bidrag som vil joble ekstra for finaleplassen sin.

Man trenger ikke vinne svensk finale for å få en stor hit i Sverige. En av de som dominerte hitlistene sist sommer var den godt voksne Hasse og som takk for det får han fremføre låten sin fra i fjor en gang til. Men, nå vil vi ha ett resultat.

Startrekkefølgen er:

1 Panetoz

2 Lisa Ajax

3 David Lindgren

4 SaRaHa

5 Oscar Zia

6 Ace Wilder

7 Robin Bengtson

8 Molly Sanden

9 Boris Rene

10 Frans

11 Wiktoria

12 Samir & Viktor

Da fikk jeg tre rette på min tipping på hvem som gikk videre og det blir litt av en finale neste helg.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.