Hvem skal til Globen

SverigeAlle Grand Prix-øyne er nå rettet mot Stockholm, vel egentlig virker det som om de fleste av disse øynene faktisk er i Stockholm da hvis jeg ser hva mine Facebook-venner finner på i kveld. For mange er det ett av årets høydepunkter å dra til den nasjonale finalen i Stockholm, og mange av dem kommer nok tilbake til Stockholm i mai når den internasjonale finner sted.

Låtene til Ace Wilder og SaRaHa har jeg allerede hørt spilt på treningssenteret der jeg går så kveldens låter er allerede hits og det mest forunderlige er at Sverige er bookmakernes favoritter til å vinne før de har valgt låt. Så får vi se om oddsen er den samme på mandag når vi vet hvilken låt de valgte.

Og programmet starter norsk med Skavlan som oppfordrer folket til å bruke det dyre nummeret å stemme med da man da gir penger til en god sak.

I dag har Gina av for meg ukjent person William Spetz, han er vel sikkert OK.

Veldig ungt startfelt i år så det er vel ingen tvil om at det faktum at man har stemme-app gjør at det er de unge som er tungen på stemmegaffelen der borte.

Jeg slenger ut ett terningkast i kveld.

Melodi 1 – Panetoz – 3

Som vanlig en fartstfylt åpning på finalen. De synger på svensk, gjør vel det greit nok, men låten er ganske masete og jeg blir nesten litt sliten av å høre på dette. Litt panisk sjarmerende også virker de som så dette synes jeg er greit bare varer i 3 minutter.

Melodi 2 – Lisa Ajax – 4

Tøff låt og tøff stemme som passer perfekt til denne låten, Men, artisten sliter litt med å eie scenen og forsvinner litt i alt som skjer rundt henne og blir for anonym opp i det hele. og hun fremstår som passe sjarmløs også og kjolevalget er litt feil til låten spør du meg.

Melodi 3 – David Lindgren – 3

Stemmesikker kar dette, men stor stemme til tross, låten er litt for svak til å helt fenge min interesse. Og når han må bruke lasershow for å gjøre låten mer spennende fenger det ikke meg det heller. Alt i alt på det ordinære dette gitt.

Melodi 4 – SaRaHa – 5

Så skal afrikanske rytmer varme oss i den forholdsvis kalde mars-natten. Og dette varmer. Og denne jenta har sjarmen skrudd riktig inn for TV-publikummet så her sitter jeg å digger vilt jeg. Dette hadde vært noe dere svensker som kan stemme.

Melodi 5 – Oscar Zia -2

Litt mørkt og dystert dette og selv om låten tar seg opp så klarer dette ikke å fenge meg noe videre. Det blir for sjarmløst og intetsigende for meg og da blir dette tre lange minutter for meg.

Melodi 6 – Ace Wilder – 5

Så får vi ett skikkelig gjennomført show. Og denne artisten har effekter rundt seg så det holder, men hun eier også scenen helt av seg selv. Kjempekul låt og kjempekul fremføring gjør at dette også gjerne må vinne i mine øyne og øre.

Ett lite pauseinnslag med Linda Woodroof gir meg alltid et smil om munnen

Melodi 7 – Robin Bengtsson – 4

Kveldens blåeste øyne, og en låt som er passe nedpå. Men, blå øyne til tross og passe kul låt, så blir dette passe sjarmløst for meg og han klarer ikke å formidle den stemningen som er i låten. Kunne vært så mye bedre dette med en artist som kunne eid scenen.

Melodi 8 – Molly Sanden – 3

Sånn passe kul åpning på showet, synger bra gjør hun også, men låter er for smak etter min mening. Hun legger ikke noe sjel i fremføringen og dette blir veldig lite troverdig for meg, Men, vindmaskinene kjører på høygir det skal hun ha.

Melodi 9 – Boris Rene – 5

Så skrur vi opp tempoet og sjarmenivået ganske så betraktelig. Denne karen får man lyst til å danse til og med. Synger bra, har masse kul attitude og alt i alt er dette riktig så bra i mine øyne og øre. En sikker vinner på dansegulvet dette.

Melodi 10 – Frans – 6

Den låten alle tror vinner i kveld og det er en kul låt. Og dette er en deilig liten sak av en popsang og passe slentrende fremført helt i stil med låten selv. Og han passer på å skru akkurat passe mye på sjarmen også. Så deilig kan popmusikk være dere.

Melodi 11 – Wiktoria – 3

Køntri med lyseffekter er vistnok det nye nå. Stor stemme på jenta, men låten klarer ikke helt å ta av og da blir det påkostende lysshowet noe som trekker ned for min del. Og litt sjarme hadde det ikke skadet at hun hadde lært seg gitt.

Melodi 12 – Samir & Viktor – 2

Dette er muligens sjarmerende gutter, men det er så hjerteskjærende surt og falsk at jeg gremmes på deres vegne gitt. Og når sant skal sies er de litt for fulle av seg selv til at jeg faller for liksom-sjarmen deres.

Er vel i grunn enig med de fleste som sier at det er Frans som får ta T-banen til en annen del av Stockholm og forsvare de svenske fargene i mai. Men, jeg hører ikke noen vinnerlåt internasjonalt her jeg da. Men, der har jeg tatt feil før gitt.

Ikke alle pauseinnslagene for oss til å trekke på smilebåndet gitt. Og anerkjente skuespillere som tolker en Grand Prix-låt gjorde NRK i 1963 liksom. Velkommen etter SVT. Og Jonas Gardell prøver også å være morsom, virker ikke det heller gitt.

Så få fjorårets seierherre få fremføre låten sin og denne gang i en symfonisk versjon. Og det er den beste versjonen jeg har hørt den i og nå kan jeg også like den låten. Det var på tide gitt.

Så skal de internasjonale juryene gi sine stemmer og disse stemmene teller halvparten av de totale stemmene som avgis i kveld.

Bosnia & Hercegovina er ut først og deres 12 går til Frans.

Kypros gir 12 til Frans også.

Hviterussland mener at Oscar Zia fortjener 12.

Nederland derimot gir 12 til Ace Wilder.

Estland mener Frans skal ha enda en ny 12.

Israel på sin side gir 12 til Wiktoria.

Frans leder med 5 poeng over Oscar Zia.

Italia har alltid egen spar og de gir 12 til Ace Wilder.

Slovenia gir smilende 12 til Ace Wilder de også.

Frankrike skiller seg ikke ut og gir 12 til Frans.

Norge har stemt og vi gir 12 til Wiktoria.

Australia er sist ut og gir 12 til Ace Wilder.

Wow, bare 5 poeng skiller mellom de tre låtene som er i klar tet, Ace Wilder på tredje, Frans på andre og Oscar Zia på første ett knapt poeng foran Frans. Dette kan kanskje bli spennende likevel?

Og så årets Melodifestival-julklapp, en perlerad av hits fra dette fantastiske showet. Ikke verdens beste utvalgt alt dette gitt. Men, mange høydepunkt også da.

Og nå skal resten av stemmene avgis og vi får en vinner.

Samir og Viktor blir sist i hvert fall – vel fortjent spør du meg.

Og Ace Wilder vinner ikke å år heller.

Molly Sanden får ikke den æren heller.

Virker som om stemmene er spredt ganske bra. Dette kan bli en rysare.

Og der røk seieren til Oscar Zia.

Wiktoria fikk ikke nok poeng og med kun 14% av stemmene gikk seieren til Frans.

Min favoritt i kveld så jeg er vel fornøyd da, men kan dette gi Sverige sin syvende seier? magefølelsen sier nei.

 

 

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.