Så kjør man igjen – i Sverige

Superbra åpning av årets sesong, de kjører humorstilen i år også.

Eneste forandring er at de har kuttet bort 4 låter slik at det er 7 låter i hver delfinale.  Og kanskje like greit det.

Melodi 1 – Molly Petterson Hammar

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Og partykjøret starter rett på. Kraftfull stemme på damen og det må til på en slik kraftfull låt. Dette var likandes etter min smak og vi håper at dette setter standarden i år. Kul kjole hadde hun også. Og hva hadde svensk TV gjort uten vindmaskin?

Melodi 2 – Daniel Gildenløw

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Vi roer ned og dette er sterkt og behagelig på en gang. En svært personlig fremføring som gjør inntrykk på meg. Dette må gjerne gå rett til finalen, en svært uvanlig låt til melodifestivalen å være.

Melodi 3 – Søderberg & Ryd

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Så over til kraftballade-sjangeren. Grei nok fremføring, men låten er vel ikke plagsomt originalt. Og mulig det er meningen, men det er null kjemi mellom de to som synger. Men, pene i tøyet var de da.

Melodi 4 – Dolly Style

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Sukkersøtpopdisko er vi over på nå. De tar den fullt ut kostyme og opptredensmessig og det kan vi vel saktens like. Låten er vel en smule repeterende og tar vel aldri helt av. Men, absolutt se og høreverdig.

Melodi 5 – Behrang Miri & Crone

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Stor spennvidde i kveld og nå er det rap, med noen som synger også. Litt for treg etter min smak og den klarer aldri å ta helt av er jeg redd. Men, bra stemmer på de som fremfører, det skal de ha.

Melodi 6 – Jessica Andersson

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Så får vi en melankolsk ballade og da er jeg jo jeg ute å kjøre. Fremragende fremføring av denne nydelige sangen. Og endelig noen som virkelig har skjønt at til lørdagsunderholdning kler man seg pent til. Topp score her.

Melodi 7 – Eric Saade

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Føler vel at vi har både sett og hørt dette før. Og stemmemessig var dette passe slitsomt å høre på. Men, gutten har vunnet før og vil nok gjøre det bra i år også, men, vi håper det svenske folk velger noen annen til slutt.

Bare Jessica går videre så er jeg i grunn fornøyd. Og ny sang fra programlederene som er bra. Men, hun praktikanten kan jeg styre meg for. Skal hun liksom være morsom?

De fem som man får stemme videre på er: Dolly Style, Miri & Crone, Søderberg & Ryd, Eric Saade og Jessica Anderson. Dessverre gikk to bra låter ut. Sånn er det.

Og da har de resultatet klart. Den første son går til finale er Eric Saade – ikke noen stor overraskelse kan man si.  Første bidrag til andre sjansen er Dolly Style og det andre er Miri & Crone. Og endelig så går til finalen Jessica Andersson – yes yes yes. Da er kvelden reddet.

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.