Danskene velger sin låt 2015

Danmark er først ute av de nordiske landene til å velge sin sang til årets finale i Wien. Og den låten som vinner vil vår låt ikke møte før i en eventuell finale. Som kjent må begge land kvalifisere seg til finalen og det gjør vi i år i hver vår semifinale. Hvis resten av Europa vil ha oss dit da. Og det får vi jo håpe det.

Vanligvis har dansk TV kjempekul scene, men  i år skuffer de. Virker som om de kjører sparebluss på det meste. Vi får håpe låtene er bedre.

Melodi 1 – Sara Sukurani

Sang 4 – Frenføring 3 – Kostyme 2

Får straks en følelse av at dette har vi da hørt før. Forsåvidt fengende og festlig låt, men så totalt uoriginalt da. Og man kler seg da ikke som om skal en runde på gymmen på en slik kveld, Og fremføring ser litt step-time ut.

Melodi 2 – Tina & Renee

Sang 1 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Fra uoriginalt til totalt uoriginalt. Synd man ikke kan anmelde seg selv for plagiat. Dette er plagsomt dårlig og utrolig lavmål melodimessig, selv om artistene gjør en grei nok fremføring og de er pene i tøyet.

Melodi 3 – Marcel & Soulman Group

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Uvanlig låt, det skal de ha, passe fengende, men det trekker ned med ikke altfor god sangfremføring. Og noen som er kostymensvarlig bør få en liten ørefik. Det «forkleet»  var lite kledelig.

Melodi 4 – Cecilie Alexandra

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Vi roer ned og nok en gang (med svenske komponister) er det ikke plagsomt originalt. Noen som husker «Joe Le Taxi»? Dette er så plagiat at det gjør nesten vondt. Men jenta synger pent og er pen i tøyet.

Melodi 5 – Andy Roda

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

En rolig låt begynner det som, men den tar seg fort opp. Dette er det mest originale vi har ført hittil, og med en liten melankosk undertone er jeg straks ombord. Og gutten har pønta seg gitt også og kan synge sånn passe bra.

Melodi 6 – Julie Bjerre

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 1

Ungpikepop kan man vel kanskje kalle dette. Akkurat så søtt og uskyldig at man kan leve med den uten at den too much. Men kjære vene, når du er på TV gjør du en liten innsats på kostymeområdet. Dette var nitrist de luxe.

Melodi 7 – Anti Social Media

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Så hopper vi tilbake til 60-tallet stilmessig og dette er passe nostalgisk og fengende. Men, låten kjører i samme sporet hele tiden og blir etterhvert ganske så kjedelig.  Men, det var passe pene i tøyet da.

Melodi 8 – Anne Gadegaard

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Høres litt ut som låter vi vanligvis får fra Malta. Småsøt, men akk dette blir også kjedelig når du har hørt ett minutt av låten. Men, vi lar den gode stemningen låten lager komme den tilgode. Og hekling er vist in, ser det ut kostymessig.

Melodi 9 – Babou

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Vi kjører opp rytmen og eksotiskheten, uten at det blir mye bra musikk ut det. Altfor mye skriking etter min smak og artisten klarer ikke å løfte låten. Og særlig pen i tøyet var han heller ikke nei.

Melodi 10 – World Of Girls

Sang 3 – Fremføring 2 – Kostyme 2

Køntri-girl-disko kan man kanskje kalle dette. Og sånn etterhvert treffer de jo tonene også. Passe festlig låt, men det skjemmes av dårlig synging og kostymemessig var dette tragisk.

Alt i alt var dette heller dårlige greier, tydelig at dansk TV ikke vil vinne igjen på noen år. Og jeg er revnende likegyldig hvem som vinner jeg, kommer ikke til å heie på Danmark i år.

Og etter en liten tur til Wien er det klar for første runde av avstemmingen der 5 juryer skal avgi 50 % av stemmene.

Og det er Beatles-kloningene Anti Social Media som har tatt en foreløpig ledelse.

Og det ble de som vant også – greit nok

 

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.