Bedømmelse av semifinale 2 – 2014

Snart braker juryfinale for semifinale 2 – 2014 løs og dette landet er med:

image

Til det kjedsommelige må jeg vel gjenta at fagjuryene i hvert enkelt deltagerland + Italia, Storbritannia og Tyskland får se og høre låtene så her er det full skjerpings for Carl Espen og de 14 andre som synger i kveld.

Som vanlig slenger jeg ut terningkast for sang, fremføring og kostyme. Når det gjelder vertinnens påkledning i dag dobler jeg og gir henne terningkast 2. Er det stålull hun har pyntet kjolen med?

Over til de som forhåpentligvis har en stylist som «virker»:

Melodi 1 – Malta

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 1

Gladkøntri får æren av å åpne kveldens show. De kan smile så mye de vil for min del, dette blir bare deprimerende for meg. De er sjarmløse og blir veldig masete i sin fremføring. Og det får være måte på hvor casual man kan være på en Grand Prix-scene.

Melodi 2 – Israel

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Så begynner vi å snakke, Dette er råtøft fra en dame med attituden absolutt til stede. Får litt ung-Madonna vibber her og hun er en kul kopi. En flott partylåt som bare må ta seg til finale. Kule, men sorte klær trekker heller ikke mye ned.

Melodi 3 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette var så fantastisk bra at jeg sitter her med tårer i øynene. Carl Espen ruler på scenen, skulle tro at han ikke hadde gjort noen annet de siste 20 årene. Jeg er så stolt jeg er målløs. Alt bare stemmer! Dette var så bra at jeg må feire med en tiramisu.

Melodi 4 – Georgia

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 2

Denne låten var en nedtur første gang jeg hørte den og nå etter Norge blir nedturen enda større, dessverre for dem. Første tissepause kan tas nå. Kostymemessig er alt like rotete som sangen.

Melodi 5 – Polen

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Et fargerikt bombenedslag av en låt. At polske jenter er vakre viste vi fra før, men her vises det vel litt my av «godsakene» kanskje? Blir veldig usikker på om Europa synes dette er festlig eller bare teit.

Melodi 6 – Østerrike

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

James Bond-feelingen strømmer på her og der er ikke noe feil i det. En guddommelig fin kjole og en storartet stemmeprakt for en låt de færreste artister kunne ha sunget like bra. Tar dette Østerrike ut av Grand Prix-asken de har rotet nede i altfor lenge?

Melodi 7 – Litauen

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Oppmerksomhet er noe alle artister vil ha, men man vil vel ha det for de rette grunnene?. De har valgt en fremføringsmåte av sin låt mange finner passe teit, jeg derimot liker dette sånn passe godt. Og nå skal det sies at jeg har det med å like såkalte underdogs.

Melodi 8 – Finland

Sang 2 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Kule unggutter med rockelåt er den kaken Finland serverer oss i år. Dette bakverket gjør absolutt veldig lite inntrykk på meg og vil være glemt straks låtene er over. Men, kule klær hadde de og flott fremføring da.

Melodi 9 – Irland

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 6

Gullkjoler virker å være det heiteste på Grand Prix-motefronten i år. Litt værre er det at låtmessig stjeler de fælt fra fjorårets danske vinner. Og stemmemessig har hun heller ikke en av sine bedre kvelder.

Melodi 10 – Hviterussland

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Boyband med en gutt er vist greit fra dette landet. En artig poplåt det svinger av, men ostekake er vel noe man sjeldent tar alvorlig i popsammenheng? Men, alt i alt er dette noe jeg faktisk liker ganske så godt.

Melodi 11 – Makedonia

Sang 5 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Kul dame som kaller alle sin fans «darlings» og det er jo ikke en dårlig start. Dette er en tøff poplåt, men fremføringsmessig blir dette for rotete. De får ikke energien i låten med seg i fremføringen. Synd det og kostymemessig var det heller ikke noe høydare.

Melodi 12 – Sveits

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Plystring er ikke vanlig i Grand Prix, men sjeldnere har vi vel sett det på en mere sjarmerende kar. Men, sjarme alene kan ikke redde en heller innholdsløs låt. Jeg hører det svinger av låten, men min rytmefot forholder seg helt rolig til det hele.

Melodi 13 – Hellas

Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Treg start på låten, men så braker det løs. Og disse gutta vil få salen til å hoppe av glede i en heller treg semifinale. Sangmessig er nok ikke helt imponerende og rapdelen av låten er ikke ett pluss for dem. Det blir vel rotete, men de hopper i hvertfall i det for fulle mugger.

Melodi 14 – Slovenia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Rundt og rundt går det og jeg blir litt svimmel jeg. Skjønner ikke helt hva de er ute etter med denne sangen. Men, fløyta si skulle hun ha med på scenen og fløytespillingen er vel det jeg liker best i låten + kjolen da.

Melodi 15 – Romania

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Magi er også en måte å imponere folket på. Tidvis svinger det av dette, men låten stopper opp for mange ganger til at den skal kunne ta helt av. Og det er absolutt null kjemi mellom de to på scenen. Egentlig en liten nedtur dette.

Så skal jeg lage en liste på de ti jeg tror går videre og her sliter jeg faktisk litt. Jeg hadde bare 6 låter å listen, men etter en grublingspause har jeg nå kommer frem til 10 sanger.

Israel
Norge
Polen
Østerike
Finland
Irland
Hviterussland
Makedonia
Hellas
Romania

Så får vi se om jeg får flere enn åtte rette denne gang, det var resultatet av min tipping i semifinale 1.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.