Dom over semifinale 2 – 2013

Spenningen vokser og det er på tide at jeg dømmer låtene i semifinale 2. Dette blir en spennende sending og det blir nesten enda mere vanskelig å tippe hvilke 10 låter som går videre.

Kul åpning av denne semifinalen. Moderne og fartsfylt. Og en sminket Petra Mede er ett veldig vakkert og kjolen hun har på seg er kjempelekker. La oss konsentrere oss om låtene.

Melodi 1 – Latvia

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Glitrende start på denne semifinalen. Det er en kul allsanglåtaktig sak dette og en fin start på en semifinale for å få en bra stemning i sendingen fra starten. Gutta har tonnevis med energi og fremføringsglede. Og glitrende dresser har vel i grunn bare ett forum i nåtidens motebilde og det er nettopp i Melodi Grand Prix.

Melodi 2 – San Marino

Sang 4 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Skal det endelig lykkes denne lilleputtstaten å gå til finalen? Jeg tror faktisk det, dette er storslagent og vakker med mye innlevelse i fremføringen. Og samme dame som sang for dem i fjor har endelig fått en melodi som står til henne både aldersmessig og ikke minst stemmemessig. Og kjører man på med vindmaskin har man flagrende kjole. Sånn er det bare.

Melodi 3 – Makedonia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Starter som en ordinær stor ballade, men når makedonsk musikks grand old lady inntar scenen blir det liv. Hun er en megastjerne innenfor sigøynermusikken, men det hjelper ikke stort. Sangen blir dessverre ganske så rotete og bråkete etter hvert. Men, flott kjole har hun, det skal hun ha. En flott representant for sin kultur.

Melodi 4 – Aserbajdsjan

Sang 3 – Fremføring 6 – Kostyme 2

En av kveldens mest gjennomførte bidrag og helt utrolig hva man får ut av en ganske så standard poplåt. Selv med et lite glassbur får de til et veldig oppsiktsvekkende sceneshow. Og når gutten også kan synge snakker vi plutselig vinnerkandidat. Litt kjedelig i klesveien hvis jeg absolutt skal trekke ned på noe.

Melodi 5 – Finland

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Har heldigvis fått stemmen tilbake. Dette er en kjempemorsom låt og her er det tonnevis med sprudlende personlighet å ta av. Jeg blir rett og slett i godt humør av denne låten og det er denne finalen første partylåt. Og synger man om ekteskap har man på seg brudekjole. Og jeg tror typen til vår finske venninne snart må få fingeren ut og spørre spørsmålet. Og avslutningskysset, supersøtt.

Melodi 6 – Malta

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Kjekt å ha en legeutdannelse å falle tilbake på hvis dette går galt. Og det kan det meget vel gjøre. Prøver å skape en koselig allsangfølelse hos publikum, men klarer det vel ikke helt. Til det blir fremføringen litt for påtvunget koselig, det føles ikke helt ekte. Er redd dette blir en tissepauselåt. Og altfor vanlige klær på seg. Du er på TV i hele Europa gutt.

Melodi 7 – Bulgaria

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Selv om dette er min favoritt i år (begynner å bli i tvil egentlig), så er og blir det en tam versjon av den låten de deltok med i 2007 som gav Bulgaria sin beste plassering noensinne. Til å være en så energisk låt mangler det sprut i fremføringen og de er ikke plagsomt heldig med TV-produksjonen heller. Men, kul jakke på damen da.

Melodi 8 – Island

Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 2

De tar sjansen på å synge på islandsk. Tøft valg av en tøff kar, låten er litt mindre tøff. Den er mere av det småsøte slaget, men det spørs likevel om den inderlige fremføringen som tar seg opp mot slutten holder helt inn. Sånne rocketyper skal liksom ikke synge en sånn ballade liksom. Og det mørke kostymet forsvinner litt i den forholdsvis mørke bakgrunnen dessverre.

Melodi 9 – Hellas

Sang 2 – Fremføring 3 – Kostyme 4

Lovnaden i sangtittelen til tross, tror ikke det å få poeng i Eurovision er like gratis. Energisk fremføring så det holder, men hovedsangeren er totalt blottet for sjarme og det trekker det hele ned. Jeg synes dette blir bare masete og bråkete i skjønn forening. Kule nasjonale kostymer på de unge gutta trekker litt opp da.

Melodi 10 – Israel

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 4

Over til avdelingen for store melankolske ballader. Her leveres varene med tonnevis av inderlighet og fantastisk stemmeprakt. Selv om jeg ikke skjønner av det hun synger på hebraisk, skjønner jeg på en måte budskapet i sangen likevel. Så får vi leve med at hun har årets dypeste utringning på kjolen. Ikke nødvendigvis like lekkert det.

Melodi 11 – Armenia

Sang 2 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Rufsete karer spiller en rufsete rockelåt. Som vanlig skuffer sjelden rockere stemmemessig, men det hjelper så sørgelig lite når låten er drepende kjedelig, med unntak av en melankolsk undertone som gjør den en smule mere tålbar. De som glemte å ha tissepause under den maltetiske låten kan trygt ta den nå. Du går ikke glipp av noe og det gjelder kostymemessig også.

Melodi 12 – Ungarn

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Låten med høyest hitpotensiale ifølge en undersøkelse. Dette er en hit for meg, blir den det for resten av Europa? En stillfarende og særdeles behagelig variant av avslappet popmusikk. Men, blir nok litt for stillestående for de fleste er jeg redd. Og kostymemessig, ikke løpe inn i stua uten å ta av deg lua. Gjelder ungarske gutter som deltar i Grand Prix også.

Melodi 13 – Norge

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Dette er og blir 100% storslagent. Margaret leverer varene og vel så det, med bonuspresang og det hele. Jeg klarer ikke å se at hun gjør noe feil i denne fremføringen. Hun er en vakker isprinsesse som kommer til og vinne mange prinser og halve kongeriker rundt omkring i hele Europa. Og kostymet er helt konge, eller jeg bør vel kanskje si dronning? Jeg bøyer meg i støvet for dronning Margaret av Eurovision og gleder meg til finalen på lørdag.

Melodi 14 – Albania

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Egentlig en kul sang, men den blir et antiklimaks etter forrige låt. Dog liker jeg den rymfoniske rockelåten dette faktisk er. De prøver å være energisk, men ildsprutende gitarer til tross, dette blir nok altfor bråkete for den jevne Grand Prix-seer. Men, de fører gjennomført rockestil kostymemessig.

Melodi 15 – Georgia

Sang 3 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Mange store ballader i år og det spørs om ikke denne blir den største av dem alle. Den er akkurat så uoriginal som bare en Thomas G:sson låt kan være, det er bare en veldig bra vokalpresentasjon av de to vokalistene som redder denne sånn nogenlunde i havn. Men, slike låter har en stygg tendens til å gjøre det bra, nok en dark horse i år dette kanskje. Pen kjole på damen er også pluss i margen.

Melodi 16 – Sveits

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Dette kunne vært en kul låt, men dette blir veldig stillestående og uengasjerende i grunn. De blir litt for happy og nyfrelst på en måte. Jeg lar meg ikke forføre av dette og her må frelsesarmefolk over hele Europa gå sammen skal dette kunne gå hele veien til en finale. Og kostymemessig er de fortsatt uniformert på en måte, de har jo bare tatt jakken av seg. Og han på 95 som setter ny aldersrekord i Grand Prix ser ikke helt ut til å skjønne hva han er med på stakkars.

Melodi 17 – Romania

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Aldri Melodi Grand Prix uten ett freakshow. Og i år er det Romania som tar på seg den jobben. Og takk til dem for det. At han kan synge er hevet over enhver tvil, men når man først skal stille opp i en slik konkurranse hadde det vært kjekt med en nogenlunde OK låt da. Dette blir altfor mye skrik og ikke ett ullstrå i sikte. Ufrivillig morsomt blir det det også når ha klesmessig ligner han litt på den onde stemoren til Askepott.

Jeg sliter skikkelig med å ta ut ti låter som klarer å kreke seg til finalen. Her er det vel bare fjorårets arrangørland og Norge jeg anser som sikre. Uansett min liste ser slik ut:

San Marino
Aserbadsjan
Finland
Island
Israel
Armenia
Ungarn
Norge
Georgia
Sveits

Så får vi se om jeg får 7 rette eller mere denne gangen. Og husk Petra Mede har flere morsomheter som innvolverer Norge, ikke gå glipp av det.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.