Dom over semifinale 1 – 2013

Da skal jeg felle dommen over de 16 låtene som deltar i første semifinale. Som vanlig gir jeg terningkast både til sang, fremføring og kostyme. Og jeg skal prøve å gjette hvilke 10 som går videre til finale. Klarer jeg 10 av 10 som jeg gjorde i fjor er det en bragd.

Denne gjennomkjøringen er jury-final, så her må det leveres på scenen av artistene, 50% av stemmene de får i morgen avgjøres i kveld. Og kjolen Petra har på seg blir vel litt mye sølvfolie kanskje?

Melodi 1 – Østerrike

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Sterk fremføring av en passe kjedelig låt. Den klarer aldri å ta helt av og kostymer til blir litt for hverdagslig og det spriter ikke opp låten. Men, på den andre siden en ungdommelig fremføring som kanskje noen liker. Og hun er et aldri så lite sjarmtroll da.

Melodi 2 – Estland

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Også en sterk fremføring av en ganske så mye bedre låt enn den forrige. Estland tar samme sjansen som de gjorde i fjor og synger på estisk. Tror nok ikke det lykkes like bra i år. Enkel og grei nok kjole, dama er jo ganske så gravid så en kroppsnær kjole hadde kanskje ikke gjort seg?

Melodi 3 – Slovenia

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 5

Så skal Slovenia prøve å få oss i partyhumør. Det klarer hun vel for så vidt, men hun har en stemme som blir passe flat og kjedelig i lengden. Men, sexy kostyme, det skal hun ha. Og en veldig energisk fremføring trekker også opp så alt i alt ikke så verst dette, bortsett fra utrolig sur synging til tider.

Melodi 4 – Kroatia

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Seks staute karer i årets dyreste kostymer faktisk, lånt fra ett museum pastås det. Sjelden gutta vinner den konkurransen. Dette er vakkert og dette er en storslagen måte å vise frem sin sangkultur på. Fremføringen blir litt stillestående til tider, men det passer faktisk låten etter min mening.

Melodi 5 – Danmark

Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Joda dette er vakkert og dette er en fin låt. Mulig det er meg det er noe feil med, men vinnervibber får jeg altså ikke av denne låten. Dette tar aldri av og økologisk kjole til tross og litt skrikende synging til tider, dette blir nok en topplassering uansett. Men, blir det helt på toppen av pallen?

Melodi 6 – Russland

Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Ingenting å si på fremføringen her, og dette er småmelankolsk så jeg digger dette naturligvis. Sangerinnen er dessverre ikke plagsomt karismatisk, men tar det kanskje igjen på flott stemme og en passe søt kjole. Dette blir en kald og upersonlig fremføring.

Melodi 7 – Ukraina

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 3

Dette er nok min favoritt i denne semifinalen. Helt fra kjempen bærer henne inn og gjennom hele låten blir dette rett og slett storslagent. Hun synger som en gud, ser ut som en gudinne og har tonnevis med sjarm. Bare så synd hun har valgt bort dem kule kjolen hun hadde sist gang hun øvde med en ganske så kjedelig en.

Melodi 8 – Nederland

Sang 6 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Så roer vi bokstavelig talt ned, vi roer veldig ned faktisk. Men, noen ganger er helt nedtonet utrolig vakker og storslagent. Dette bevises til fulle i denne fremføringen. Er likevel redd for at hun blir for kjedelig for folket flest, hun gjør ikke mye for å komme gjennom i TV-ruta akkurat. Og dritkjedelig kostyme.

Melodi 9 – Montenegro

Sang 4 – Fremføring 5 – Kostyme 6

Så over til avdelingen for spesielt interesserte. Jeg synes dette er kult jeg, men er nok ganske så alene om det. Men, man kan jo håpe at fans av slik musikk over hele Europa går sammen og stemmer som gale. Kostymemessig noe av det kuleste vi har sett i Grand Prix på lenge.

Melodi 10 – Litauen

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Fyren ser ut som om han verken har spist eller sovet siden han kom til Malmø. Fremføringsmessig er dette helt greit det, selv om jeg ikke er plagsomt stor fan av akkurat slik musikk da. Jeg lar han få pluss i margen for rockete klær som passer sangen. Og han er da litt inderlig i fremføringen sin da.

Melodi 11 – Hviterussland

Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 6

Tja, vi skal vistnok komme i sydlansk partystemning nå, men greier vi det? Neppe! Hun kan smile så mye hun bare kan og ha så sexy kjole som bare det, men dette blir tamme og uekte greier. Men, kjolen er en av kveldens bedre utgaver av sorten, det skal hun ha.

Melodi 12 – Moldova

Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Over til avdelingen for storslagne melankolske ballader. Jeg liker det jeg hører, hun synger kjempeflott og lysspillet i den ganske så overdådige kjolen skaper det livet en slik rolig låt trenger for å komme gjennom i TV-ruten. Ja, rett og slett til værs på poengskalaen for en slik kjoleoppvisning. Og kult at hun synger på morsmålet sitt.

Melodi 13 – Irland

Sang 3 – Fremføring 5 – Kostyme 2

Det er en stund siden tidenes mestvinnende land i Eurovision har gjort det bra og jeg tror jammenta at de nok må vente enda ett år før det skjer. Han synger helt greit, men det blir tamt og sjarmløst og de overtatoverte danserene og eller trommeslagerene trekker helhetsinntrykket ned for meg. Triste klær gjør ikke ting bedre.

Melodi 14 – Kypros

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Det enkle er oftest det beste er mottoet til Kypros også. De lurte lenge på om de skulle være med og takk til dem for at de bestemte seg for å delta. Fin sang, nydelig fremført på morsmålet gresk. Så utrolig mye bedre slike låter er når de synger på sitt eget språk i stede for halvshabby engelsk. Og med en ensom sangerinne på scenen som kan synge og har dritlekker kjole så er det bare å smile og si takk.

Melodi 15 – Belgia

Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 2

Kveldens største dark horse. Denne har blitt totalt forandret siden vi hørte den første gangen og har nå blitt en storslagen poplåt. Og mange vil slite med å motstå de nydelige brune øynene til den søte sangeren. Bitte litt mere karisma i kamera hadde dog gjort seg. Og noe mere ungdommelig i klesveien hadde i grunn gjort seg også.

Melodi 16 – Serbia

Sang 3 – Fremføring 4 – Kostyme 3

Årets fargesjokk kostymemessig. Sliter litt, nei veldig med å skjønne hva slags historie de egentlig prøver å fortelle oss her i denne serbiske varianten av Tuppen og Lillemor + 1 til. Låten i seg selv er kul nok den, men vil nok oppfattes av de fleste som et fargerikt sammensurium av en sang.

Jeg tipper etter å ha sett denne generalprøven at følgende land går til finale (og jeg er usikker på 3-4 av dem):

Estland
Kroatia
Danmark
Russland
Ukraina
Nederland
Montenegro
Moldova
Irland
Belgia

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.