For en fest

I går var man på den nordiske festen, faktisk en av de bedre festene jeg har vært på i Grand Prix-sammenheng. Stor stemning med alle de nordiske delegasjonene pluss at ganske mange andre delegasjoner også tok seg en tur innom, men det var bare de nordiske som fikk opptre.

Alle sang sin sang, Finland vartet opp med «Fångad av en stormvind» som ekstranummer. Danmark fremførte sin låt akustisk, det samme gjorde Island. Mens Sverige og Norge stolte på backingtapen sin. Og best applaus fikk Margaret. Dette begynner faktisk å ligne noe.

Var også innom den Hviterussiske festen, der fløt det av mat og drikke så de vet hvordan de skal lage fest.

De 5 store + Sverige skal øve i dag. Når denne dagen er over vet vi hvordan alle deltagerlandene ser og høres ut.

Spania er først ute i dag, den låten er dessverre ganske så intetsigende. Den har noen melankolske undertoner som gjør den halv-akseptabel, men dette blir nok en dårlig plassering for våre spanske venner er jeg redd.

Avstemmingen for hvem vi på pressesenteret tror går videre til finale er godt i gang og resultatet i semifinale 1 er som følger:

Her ser vi at Danmark leder foran Russland og Irland og det er Litauen som er levnet minst sjanse til å komme seg til finalen.

Frankrike har en artist som gir alt på scenen, hun har en sterk fremføring av en låt som jeg nok tror ikke vil komme spesielt bra gjennom. Den blir for intetsigende.

Avstemmingen for semifinale 2 er veldig hyggelig lesning:

Norge har en ørliten ledelse foran Aserbaidjan med Hellas på tredje plass. Og nok en gang er den en baltisk stat som for den tvilsomme æren av å ende sist og nå er det Latvia som man tror får den plassen.

Tyskland prøver på å gi oss partyfaktor. Hun prøver ganske så fortvilt, men lykkes ikke plagsomt bra med det. Stor pluss for fin kjole og bra synging.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.