Victory for Norway

Nå er kofferten snart pakket og klar for to uker i Malmø som forhåpentligvis blir en opptur etter tre magre år for oss norske Grand Prix-fans.

Overskriften hentyder ikke til min tiltro til norsk seier, vi er absolutt i den gruppen av sanger som kan gjøre det, men la oss høre Margaret og hennes 38 konkurrenter før vi setter opp listen over hvem vi tror vinner.

Min første internasjonale finalen var tilbake i 1992 og de innvidde vet at den finalen ble holdt i Malmø. Jeg var så heldig at jeg fikk gjesteakkreditering på finalelørdagen og fikk derfor sett siste generalprøve fra tredje rad og den gangen måtte alle både presse og artister gå gjennom samme inngang så der traff man jo noen av det årets artister.

Min favorittlåt i 1992 var Italia og fantastiske Mia Martini som sang den nydelige balladen Rapsodia. Jeg hadde skaffet med programheftet og benyttet securitysjekkkøen til å samle autografer. Jeg så Mia Martini, bladde opp til bilde av henne og var på tur for å få en autograf. Men, plutselig stod Linda Martin ved siden av meg og da plumpet jeg bare ut: Can I get your autograph?. Men, da hun så bildet av Mia Martini, dasket hun til meg og sa: That’s not me!. Så jeg ble faktisk fysisk angrepet av damen som 12 timer senere vant Eurovision 1992. Tro meg, hun er tilgitt 🙂

Men, jeg synes fortsatt Mia Martini sin låt er best og jeg fikk hennes autograf også.

I 1992 fikk også GP-verdens første og mest kjent fan-banner sin debut. GP-klubbens eget Victory for Norway-banner:

Dette banneret har vært med på 2 seiere, noen tap og alt annet av plasseringer. I fjor glemte jeg rett og slett og ta banneret med meg til Baku og fikk rettmessig kjeft for det, så i år er det med. Og hvem vet, kanskje det «virker» i år?

Jeg husker ihvertfall min første internasjonale finale, selv om jeg satt 1 kilometer fra scenen, tredje siste rad, betalte nesten 1200 kroner for billetten da, så måtte jeg klype meg selv i armen når Eurovisjonsfanfaren lød og showet startet. Jeg var på Grand Prix på ordentlig, en drøm gikk i oppfyllelse. I år det det 21ste gang denne drømmen går i oppfyllelse, så noen drømmer varer heldigvis lenge.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.