Hvem stiller på svensk hjemmebane i år?

Da er det på tide med årets svenske finale og denne gang kjemper de som har kvalifisert seg til finalen for finalen i Stockholm om å få reise til …….. Malmö. Hjemmebane md andre ord. Jeg og mange andre fans er ikke akkurat overbegeistrert over den finalefeltet det svenske folket har stemt seg frem til, men tipper nok at de klarer seg ganske så bra på hjemmebane selv om vi nordmenn vet at det også kan gå ganske så dårlig. Bare spør Didrik Solli-Tangen eller Christer Björkman. Denne gangen gir jeg bare ett terningskast for totalinntrykk. Er å hytta og hører konkurransen på radio, se her blir det mye på det hørbare og ikke så mye på det visuelle.

Melodi 1 – Ulrik Munther – Tell The World I’m Here – 2

Dette er litt slitsomt å høre på, anstrengt syngning og potensialet i låten ødelegger han så godt han bare kan dessverre. Men, dette har vinnerpotensiale er jeg redd.

Melodi 2 – David Lindgren – Skyline – 3

Litt mere OK synging, men fortsatt en smule anstrengt. En litt kjappere versjon av foregående låt og derfor en smule bedre, men ikke så mye altså.

Melodi 3 – State Of Drama – Falling – 3

Vel endelig noen som kan synge sånn passe rent. Grei nok låt, uten av mine musikalske smaksløker dirrer av glede, det er låten for kjedelig til.

Melodi 4 – Anton Ewald – Begging – 3

Grei nok synging på denne gutten også, litt tynt av og til, men til å leve med. Men, det hjelper så lite når låten er såpass kjedelig som den er.

Melodi 5 – Louise Hoffsten – Only The Dead Fish Follow The Stream – 5

Over til eneste dame i årets startfelt. Og dette var en liten lettelse, her er det faktisk en låt. Langt unna min musikksmak egentlig, men dette blir en høydare i kveld for meg.

Melodi 6 – Ralf Gyllenhammar – Bed On Fire – 3

Denne karen har stemmen i orden, men han synger faretruende nær skriking til tider. Vel, over den grensen av og til og låten er bare sånn passe denne og.

Melodi 7 – Ravaillacz – En Riktig Jävla Schlager – 4

Disse gutta er ihvertfall ærlige om hva de synger om. Får litt DDE-feeling og sånn musikk kan jo være festlig når man er i humør for det. Og i kveld er jeg det, morsomt dette.

Melodi 8 – Sean Banan – Copacabanana – 2

Så skal vi over til dårlig smak på svenskiransk. Kunne vel vært festlig hvis jeg kuttet ut første tallet i min alder og var 8 år igjen. Men, nå førti år senere, nei ellers takk.

Melodi 9 – Robin Sternberg – You – 2

Over til anstrenge synging og dette blir nok kveldens verste i så tilfelle. Rett og slett slitsomt å høre på. Og dritkjedelig låt også.

Melodi 10 – YOHIO – Heartbreak Hotel – 6

Kveldens største favoritt vistnok. Sitt androgyne utseende til tross, dette er en veldig straight låt veldig bra fremført. Og den er min favoritt for kvelden.

Med, andre ord ingen stor hemmelighet at jeg holder med han som er favoritt ifølge det som står på nettet. Men, husk halvparten av stemmene kommer fra utenlandske juryer og de kan synes dette er veldig sært og rart.

Skal jeg trekke frem andre som har vinnersjanser blir det Ralf Gyllenhammar. De unge guttene har samme låt i litt forskjellige varianter og stjeler stemmer fra hverandre så det holder. Kveldens grupper, bananen og eneste dame i kurven er vel rett og slett ikke sterke nok låter.

Så det som antagelig blir høydepunktet i kveld, en helt anderledes versjon av vinnerlåten fra i fjor Euphoria. Nå skal det veldig mye til for å ødelegge denne låten og alle barna som innleder sangen gjør ikke skam på den og til slutt kommer naturligvis Loreen inn på scenen. Fantastisk som alltid.

Så skal de internasjonale juryene gi sine stemmer som gjelder for 50% av stemmene. Og så når man vet hvordan resulatet er da for svenskene stemme mere.

Første land ut er Kypros og de gir sang 8 (Sean Banan) toppscoren.

Neste ut er Spania og de gir toppstemmen sin til sang 5 (Louise, bra).

Italia er det eneste landet som ikke gav Sverige stemmer i fjor. Og de gir sin toppscore til sang 1 (Ulrik). Har spriker det veldig mye må jeg si.

Island og min islandske venn Jonathan gir sin toppscore til sang 9 (Robin).

Malta og deres største GP-stjerne Chiara gir toppscoren til sang 2 (David). 5 låter og fem toppscore.

Ukraina gir sin toppscore til sang 6 (Ralf).

Over til Israel, nå er det snart ikke låter igjen som ikke har fått toppscore og de gir til sang 9 (Robin) som blir den første som for 12’er nummer 2.

Frankrike følger opp med toppscore til sang 1 og Ulrik for sin andre 2’er.

Storbritannia som selv sender Bonnie Tyler vil at sangen de skal møte i finalen er sang 1 og Ulrik fikk nok en toppscore.

Kroatia stemmer nest sist og de gir sin varme 12’er til sang 9, Robin igjen. Skal en sang som kom fra Andre sjansen vinne?.

Men, Tyskland skal stemme sist av de utenlandske juryene og de gir sin tolver til sang 2 og David for sin andre 12’er.

Det betyr at Robin, leder foran Ulrik, med David på tredjeplass. Og nå skal det svenske publikum stemme i 5 minutt så er de veldig uenige i denne topplisten må de stemme på noen av de andre. Og gjør gjerne det, ingen av disse tre låtene klinger bra i mine ører.
Og Yohio som var største favoritt ligger bare på 9ende plass.

Da er det vel snart på tide med kveldens andre pauseinnslag og siden det er 30 år siden Carola slo igjennom som artist med seieren sin i svensk finale med låten Främling er det vel rett og rimelig at hun blr tilkjent litt heder og ære for akkurat det. Og naturligvis er låten i 2013-versjon, men jeg må vel innrømme at 1983-versjonen var bedre. Men, damen kan fortsatt synge da.

Så skal det avgjøres, telefonstemmene er talt sammen og vi skal få ett endelig resultat. Det er så jevnt at alt kan fortsatt skje. Dette blir en smule spennende.

Og stemmene deles ut prosentvis og de (svenskene altså) stemte slik. Minst poeng går til David Lindgren som var nummer 3, så følger mange som var ganske sjanseløse, Ulrik får midt på treet poeng og er også ute. Anton, Robin og Yohio vil bli en av vinnerene. Neste som får poeng er Anton og der var han ute. Blir det Robin eller Yohio?. Nest flest stemmer fikk Robin og da fikk Yohio og selv om Yohio fikk flest poeng, men det ble Robin Stjernberg som skal representere Sverige. Litt av et sjokk, da denne låten kom fra Andre sjansen. Og selv om låten er representert med en norsk komponist så blir dette ikke noen favorittlåt for meg. Og han startet med å delta i delfinalen fra Malmö, så det er back to start for han.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.