tooJA

Hva skal man si, for en aften og for ett show. Dette gjorde NRK meget godt og det ble en i grunn meget spennende aften også under avstemmingen inntil det ble klart at vi i år også fikk en ganske så klar vinner. Og foe en vinner……..

Megavakre Marthe Stokstad ledet sendingen i en meget lekker kjole på en meget bra måte og vi fikk se at Per Sundnes kan riste på hoftene han og.

Jeg slenger ut mine terningkast jeg.

Låt 1 – Tooji
Sang 6 Fremføring 6 Kostyme 4

Hva skal man si, gutten har utseende, stemmen og danseferdighetene i orden og da må det jo bare gå bra. Her er det full fart hele tiden og dette er lørdagsgodt for mange MGP-fans bokstavelig talt. Kostymet er vel hipt nok det, men jeg kunne vel tekt meg noe litt mere fargerikt.

Låt 2 – Reidun Sæther
Sang 5 Fremføring 6 Kostyme 4

Endelig fikk Reidun vist sin stemmeprakt på ordentlig og for en stemme. Men kostymemessig var kjoleskiftet en bom da. Kjolen var fin den, men med vindmaskin på scenen skal det være flagrende gevanter da. Og låten i seg selv er veldig tradisjonell schlager da, men Reidun tok låten til nye høyder.

Låt 3 – Lise Karlsnes
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 5

En trendy fremføring av Lise som det virkelig svingte av og hoftene fikk kjørt seg de også ja. Ett fortjent wildcard til Lise dette og en av kveldens mest gjennomførte bidrag. Og selv jeg kan like sorte kostymer hvis man bare påfører litt stash.

Låt 4 – Plumbo
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 3

Dette er årets elsk/hat låt og jeg tilhører den første gruppen. I bunn og grunn en veldig trivelig låt. Og denne gangen hadde de skjønt at de var på TV, det var betydeligere høyere sjarmfaktor enn forrige opptreden. Flott levert og så får vi leve med litt vel mye tatoveringer som synes da….

Låt 5 – Malin
Sang 5 Fremføring 4 Kostyme 5

Heldigvis hadde Malin fått nesten 100% skikk på stemmen sin. Dette er sukkersøtt så det holder, men Malin har tatt ett stort steg inn i voksenpopverdenen og velkommen skal hun være. Og med søt kjole også blir dette bra.

Låt 6 – Nora Foss Al-Jabri
Sang 6 Fremføring 6 Kostyme 6

Så roer vi ned og dette er magisk vakkert. Sin unge alder til tross for en artist Nora er. Bare 16 år og eie scenen på en slik måte. Låten i seg selv er gråstein, men Nora har alkymistiske kunnskaper åpenbart og gjør dette til skinnende gull. Og med nydelg kjole blir dette min største favoritt for kvelden.

Låt 7 – The Carburators
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 4

Så er det fullt trøkk igjen og for ett trøkk. Dette er tøft så det holder uten at det blir sjarmsløst og vokalisten har den nødvendige stemmeprakten for å hale dette i land. Og det er jo åpenbart hvem som vant førstepremien i pyrolotteriet i år ja. Og kostymemessig skal det vel være svart med slik musikk da.

Låt 8 – Bobby Bare & Petter Øien
Sang 5 Fremføring 5 Kostyme 4

Sjelden har det vel vært en finale der jeg har likt så mange låter. Køntri er vanligvis ikke min greie, men i kveld ble det min greie også. En gjennomført trivelig låt og nå hadde de skrudd på sjarmen også så jeg koste meg jeg. Og køntri betyr cowboyhatt og skinnklær ikke sant?

Låt 9 – Yaseen & Julie Maria
Sang 4 Fremføring 5 Kostyme 3

I grunn en kul låt og nå har jeg begynt å like den også. To unge flotte stemmer i en låt som bare bygger seg opp og opp til det nesten blir halleluja-stemning mot slutten. Og ny verdensrekord i antall mennesker på en GP-scene kulle jeg tro. Kostymemessig bare helt greit, hadde ventet noe litt mere ungdommelig.

Låt 10 – Tommy Fredvang
Sang 5 Fremføring 6 Kostyme 5

Finalen avslutter med en panglåt. Tommy hadde fullt trøkk i låten og fullt trøkk på scenen og men høy sjarmefaktor må det bli bra. Flott levert på absolutt alle måter og megakul jakke.

Norge er med for femtiende gang og da var det på sin plass å hedre vår første deltager Nora Brockstedt på de deltagendes egen musikkspråk. En flott hyllest til Nora dette.

Det var en litt spent stemning i salen når gullfinalistene skulle ropes opp. Mine forhåndstips gikk inn. At de tre bidragene som vant hver sin delfinale gikk til gullfinalen var vel statistisk sett rett og rimelig og når den største publikumsfavoritten i hallen Tooji ble fjerdemann var i grunn det fleste fornøyd. Litt spesielt var det dog når Bobby og Petter ble ropt opp og publikum nesten ikke giddet å klappe for det.

At byjuryene valgt Nora som sitt førstevalg var helt til å leve med, men når folket skulle bestemme var det Tooji som trakk det lengste strået. Ett flott valg og husk at i 2009 deltok vi med en låt hvor artisten opprinnelig var fra nabolandet til arrangørlandet som i år. Jeg sier bare det.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.