La oss ta en titt i spåkulen

Man må jo nesten prøve å tippe hvordan det går i kveld, men jeg må innrømme jeg sliter i år. Og spåkulen må nok inn til reparasjon, den er veldig uklar…..

For å være helt ærlig så kan jeg faktisk leve med at 9 av kveldens låter vinner. Den eneste låten som står ute i kulden ennå er rap-låten «Sammen». Men, skulle akkurat den finne på å vinne så kommer den nok inn i varmen den også. Låten har en flott oppbygging og er også en av vinnerkandidatene. Eller er den det?

Det største favorittstempelet må nok de tre bidragene som vant hver sin delfinale ha.

Nora Foss Al-Jabri stiller med den eneste balladen i kveld og det kan være den verdifulle jokeren i kortstokken som gjør at hun går av med seieren. Og til forskjell fra de andre unge i finalen har hun en låt som kan likes av alle fra 5 til 85.

Plumbo’s største joker er vel at de er veldig folkelig, har en gjennomført koselig likande låt, pluss at de har en veldig hengiven fanskare. Har en følelse at det er noen Plumbo-fans som gruer seg til neste telefonregning. Posten «Innholdstjenester» vil være enorm hos dem.

Duoen Bobby Bare og Petter Øien har også en meget vel gjennomført køntrilåt med høy feelgood-faktor. Det er mange som liker denne stilen musikk og her har de en virkelig verdenskjendis å stemme på.

Den som skiller seg ut mest av de 7 resterende låtene er vel Tooji. Han har enkelt og greit satt janteloven helt til side og er offensiv og sier rett ut at han vil vinne og tror at han kan vinne finalen i Baku også. Og med utseende, sangstemmen og dansebevegelsen i orden kan dette gå bra også.

Jeg har vel en følelse av at jeg muligens nå har nevnt de 4 låtene jeg tror kommer til gullfinalen, men her kan det kommer overraskelser. Husk at i fjor kom to låter fra Siste Sjansen til gullfinalen så alt kan skje. Har vel en følelse av at det er Yaseen & Julie Marie + Tommy Fredvang som kan være «overraskelseskandidatene» i år. Og da begynner det ikke å bli så mange som jeg ikke har nevnt, så det er forhåpentligvis en åpen og spennende finale i år.

Men, jeg må jo nesten tippe en vinner og da ender jeg opp med Plumbo. Tror de drar i land dette. Og skulle de gjøre det er de verdige vinnere. De har faktisk 2 låter inne på VG-lista og hvis ikke det gjør den kvalifiserte til å representere vet ikke jeg. Men, de skal levere på scenen i kveld og ingenting er avgjort på forhånd.

Uansett så ønsker jeg alle artistene lykke til, de var (nesten) alle innom GP-klubbens vorspiel på HardRockCafe i går.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.