Go west

Siste delfinale går bokstavelig rett vest da ikke mindre enn to bidrag har amerikanere med seg. Men, Grand Prix er en internasjonal greie så det er ikke så rart.

Min lille kommentar til gårsdagens trekning må være at det var hyggelig at Tommy fikk siste startnummer som fødselsdagspresang, sikkert helt fortjent.

Plumbo kommer bak en låt som max har vært nummer 4 i sin delfinale. Malin med en moderne låt kommer bak Plumbo som kanskje ikke har merkelappen moderne akkurat. Nora roer det hele ned etter Malin og Carburetors fyrer opp igjen etter Nora.
Reidun og Tommy kommer nok til å følge ekstra godt med når de tre siste vinnerene fra Florø annonseres for å se hvem de får som startlistenabo. Ikke det at startnummeret har så mye å si, størst problem er det vel når låten som er før din egen låt er veldig lik din egen låt. Da sliter man litt mere med å skille seg ut.

Får si noen velvalgte ord om de 8 siste låtene i år.

Låt 1 – Tooji
Moderne låt med ett vell av eksotiske undertoner. Kult nok dette, men låter mangler etter min mening det helt store trøkket så her må det leveres på scenen. Dette er i grunn en ganske ordinær låt for å være dønn ærlig, men det er utrolig hvor mye en låt kan «pyntes» på med ett godt show. Og nå har ikke årets stemmegivere helt falt for de moderne låtene da.

Låt 2 – Marthe Valle
Så roer vi ned og dette er som Per Sundnes sa det ren medisin. Fantastisk deilig låt og med undertoner av melankoli så er jeg rett og slett solgt jeg. Og det er deilig å høre låter på norsk, et mye penere språk enn mange tror. Dessverre har også årets stemmegivere oversett denne typen låter også i år.

Låt 3 – Bobby Bare & Petter Øien
Så er det rett over til pur country. Og selv om jeg nok må innrømme at selv om dette ikke helt er min type musikk så blir jeg i godt humør av denne låten. En riktig bombe av en koselåt spør du meg. Og Bobby setter norsk rekord i eldste deltager i norsk finale. Og skulle denne låten finne på å vinne for Norge verdensrekorden i eldste artist i internasjonale finale.

Låt 4 – Yaseen & Julia Marie
En rap låt som kanskje kidsa liker. Det er en fare for at det er en god stund siden jeg kunne definere meg selv som kidsa og da er nok min entusiasme for denne låten deretter. Men, med god levering på scenen og støtte fra kidsa kan dette faktisk gå ikke så verst. Litt uvanlig at låten går over til engelsk mot slutten. Og låten tar seg opp etterhvert da.

Låt 5 – Håvard Lothe Band
I grunn en småfestlig låt, men her er det heller ikke mye som hever den heller. Og med en tradisjonell bandfremførelse frykter jeg for denne låtens fremtid i denne konkurransen. Men, de er på hjemmebane og har full støtte der og vi så hvordan det gikk med det lokale bandet som deltok sist helg.

Låt 6 – Silya
Da blir vi en smule moderne igjen, men dette tror jeg vel i grunn blir litt for tregt og rotete for at stemmegiverene skal gå amok og stemme på dette. Føler på meg at det blir en kul fremføring her, men er vel redd for at det ikke vil redde låten fra utestengelse fra finalen. Men, jeg tar gjerne feil her jeg.

Låt 7 – The Canoes
Så roer vi helt ned (med tuba). Slike kule låter kan altså lages når man tager 4 stk musikere fra forskjellig band som får leke seg sammen med det de liker best…musikk. Dette er i grunn den rolige og morsomme versjonen av Plumbo’s drikkeviselåt «Ola Nordmann» som de gjorde stor suksess med forrige helg. Spennende om dette slår an.

Låt 8 – Lise Karlsnes
Så avslutter det hele med litt 80-talls-synthpop. Det tar litt tid før låten tar helt av, men Lise er kveldens mest kjente artist og burde klare å hanke finaleplassen inn med god margin. Og som en av Norges mest velkledde kvinner forventer jeg ikke å bli skuffet at kostymet her ja.

Tre av tre siste helg, men denne helgen er det en smule tøffere å tippe. Er vel ganske sikker på Bobby/Petter og Lise, men det er den siste plassen i finalen som skaper hodebry for meg. Jeg tar tak og tipper The Canoes jeg. Stemmegivningen hittil i år har vært mere mot det trygge enn det moderne.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.