Slaget om Larvik

Jeg må bare si det, for ett utrolig flott show NRK presenterte i kveld. Dette må være tidenes delfinale visuelt sett. Her fikk man valuta for lisenspengene. Og så er det jo hyggelig at lysmannen hadde kjøpt inn nye lyspærer, kjekt at noen leser bloggen min.

Men, over til min dom over låtene, som vanlig sprer jeg mange terninger over det som har skjedd.

Låt 1 – Cocktail Slippers
Sang 4 – Fremføring 3 – Kostyme 6

Festlig låt med masse trøkk, dessverre leverte ikke vokalisten helt godt stemmemessig. Denne låten har tonnevis av potensiale nemlig. Det hele ble også en smule anmasende etterhvert og den klarer ikke helt å ta av heller, men utrolig festlige kostymer da. Man skal da pønte seg når det er Grand Prix.

Låt 2 – Isabel Ødegård
Sang 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Utrolig behagelig låt og denne låten satt som ett skudd fra Isabel. Denne sangen var nesten som et nervesanatorium i seg selv med den deiligste behandling. Kjekt med gode naboer som gir en slike låter, synd at det Grand Prix’ske publikum ikke er like mottagelige for slik musikk. Flott kjole også.

Låt 3 – Tommy Fredvang
Sang 5 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Mulig at all joggingen har gjort underverker, Tommy leverte til tusen. Skikkelig trøkk i låten og fløtepus-imaget har fått seg en liten knekk. Ikke at jeg tror at Tommy tar seg nær av akkurat det. Og selv med sort dress så er det ikke så mye stash som skal til før det kan bli veldig tøft.

Låt 4 – Rikke Lie
Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 5

Nok en nydelig melankolsk ballade som meget morsomt var spritet opp med tidenes mest elleville fiolinspillere. Flott med en låt som bare stiger og stiger i intensitet. Rikke leverer til tusen, men slike ballader sliter dessverre i Grand Prix-land. Dødskul kjole og alt i alt lite som trekker ned her.

Låt 5 – Malin
Sang 4 – Fremføring 4 – Kostyme 5

Låten var ungdommelig nok den, men kan ikke trøndere danse? Fremføringen ble heller stiv og keitete så hun henger nok litt igjen i junior-GP verdenen. Hun slet litt med stemmen også så dette har forbedringspotensiale frem til finalen. Kul ungdommelig kjole er derimot ett stort pluss i margen.

Låt 6 – Plumbo
Sang 3 – Fremføring 3 – Kostyme 3

Joda låten er irriterende fengende så jeg er ikke veldig overrasket av at den er en favoritt hos mange. Og den har begynt å vokse hos meg også. Men, vokalisten og hele gruppen må skru på sjarmen så det holder. Det ble en ganske så sjarmløs fremføring av denne gladlåten. Skjerpings og det gjelder på kostymefronten også, det er lov å kle seg kult selv om man er fra bøgda.

Låt 7 – Minnie-Oh
Sang 5 – Fremføring 4 – Kostyme 6

Nok en kul låt, de stopper liksom ikke å komme i kveld. Minnie har åpenbart mange talenter, men den litt stive fremføringen viser at hun har en vei å gå akkurat på det feltet. Men, du verden har var det show til tusen, det må jo være mange artisters våte drøm å få gjøre noe slikt en gang i sitt artistliv. Og leverer man full pakke så gjør man det også kostymemessig. Det var jenta si det.

Låt 8 – Rikke Normann
Sang 6 – Fremføring 6 – Kostyme 6

Noen låter og artister må bare oppleves live og Rikke er en av dem. Du verden for ett trøkk og du verden for noen dansere og du verden for en artist Rikke er. En bortimot feilfri fremføring av kveldens kuleste låt, og den seieren to du på scenen. Kjempekul kjole også så da er man jo fornøyd.

Med andre ord, var jeg meget fornøyd med kveldens show. Av og til er det noe dritt at man har rett. Jeg tippet Tommy, Malin og Plumbo videre til finalen og fikk helt rett i det. Fint for dem, men utrolig trist at mange kjempegode låter høyst sannsynlig har endt sitt Grand Prix-liv. Har en følelse at mange GP-fans faktisk er litt skuffet i kveld. For en god del gikk ikke kveldens favoritt videre.

Dette innlegget ble publisert i Uncategorized. Bokmerk permalenken.