En berg og dal-tur til Oslo

Så var det endelig dags for den av de nasjonale finalene rundt omkring i Europa som får mest oppmerksomhet av dem alle nemlig den svenske. Og de sa da at det var hele 258 journalister der. Helt utrolig.

Men, over til låtene som får terningkast for låt, fremføring og kostyme.

Sang 1 – Darin – 5 4 4

Utrolig flott start på finale og utrolig sjarmerende kar også. Deilig låt som er en ren nytelse å høre på. Darin sliter bittelitt stemmemessig, men det glemmer man i grunn ganske så snart. Kule klær.

Sang 2 – Pernilla Wahlgren – 3 5 5

Og schlager-kjøret går. Og Pernilla skuffer ikke, hun gjør maksimalt ut av denne særdeles standard-låten og skal vel i grunn være fornøyd med at hun kom til en finale i grunn passe fri for schlagerlåter. Men, fin kjole hadde hun.

Sang 3 – Andreas Johnson – 3 4 4

Andreas prøver igjen og det er nok ikke det beste forsøket han har hatt. Fyren kan synge det er det ikke noen tvil om, men dette er en type musikk som ikke fenger meg, men den grønne jakken var kul den.

Sang 4 – Timotej – 6 4 4

Min favoritt i kveld, akkurat så lettvint og litt utspekulert etnisk som bare Grand Prix-låter kan være. Og selv om jentene i Timotej har litt vei igjen stemmemessig så sang de seg inn i mitt hjerte med ungpikekjolene sine.

Sang 5 – Peter Jöback – 4 6 6

Peter er en fantatisk artist og dette var kveldens uten tvil beste fremføring og kuleste kostyme, så sørgelig synd at den låten han deltok med ikke var i nærheten av den kvalitet han fortjener.

Sang 6 – Ola – 2 3 2

Trøste og bære dette var triste greier. Mer erkesvensk enn dette blir det rett og slett ikke og da tenker jeg dessverre på de kjedelige sidene ved svensk musikk. Men, ungpikene likte han sikkert.

Sang 7 – Jessica Andersson – 5 4 3

En ganske så nydelig ballade ganske så fremragende fremført av Jessica.  Kjekt å se at hun kan ballader også og ikke bare uptempo. Men, den kjolen du hadde, hmmm ikke bra.

Sang 8 – Salem Al Fakir – 2 4 2

Dette var altså sangen som den norske juryen gav toppscore, men det får den ikke fra meg. Sjarmerende fremføring av denne rotete låten, men ikke mere enn det.

Sang 9 – Anna Bergendahl – 4 4 3

Denne låten likte jeg veldig godt første gangen jeg hørte den, men nå har den falt noen hakk. Anna klarer ikke helt å gi låten det løftet den trenger og har også en stemme som til tider irriterer.

Sang 10 – Eric Saade – 4 3 3

Dansbar musikk som avslutning på denne finalen og Eric er en sjarmbombe av dimensjoner som sliter litt stemmemessig og man kan jo ihvertfall si at han fikk vasket seg….

Er det noe svensk TV kan så er det pauseunderholdning. En aldri så liten Grand Prix-landskamp mellom Sverige og Norge som ihverfall programlederen påstod Norge vant. Hyggelig det. Og rockeversjonen av La Voix var ikke helt borte den heller.

Og makan til spennende avstemming da!. Du snakker om sprikende smak. En låt kan få 12 poeng fra en jury for så å få null fra neste. Og som i fjor kunne over halvparten av låtene fortsatt vinne når telefonstemmene skulle avgis og man skjønte jo at den som fikk toppscore ville vinne. Og den heldige ble Anna Bergendahl. Vel, man kan hvertfall ikke si at det er en typisk svensk låt de stiller med i år, så langt derifra. Og de stiller også til forandring med det som kan kalles en ganske så uerfaren artist. Det skal bli litt spennende og se om Anna takler dette presset. Jeg ønsker henne lykke til.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *