Fakta er ikke noe å fleipe om

Det har brutt ut en aldri så liten krig om fakta og faktafeil vedrørende Grand Prix og spesielt VG har hengt ut NRK for å komme med feil fakta og de har laget skal vi si en miniskandale ut av det.

Vel VG, kanskje på tide å skrive om viktigere ting enn om Jahn Teigen har deltatt 14 eller 16 ganger i Melodi Grand Prix. Svaret er for øvrig at han har sunget 16 forskjellige sanger i 14 forskjellige norske finaler. Så det er faktisk ett definisjonsspørsmål om hva som er rett her. Og i beste fredsprisånd kan vi vel si at begge svarene er rett.

Og i VG dagen etter den 2.delfinale kommer VG med en påstand som man kan si er på utrygg grunn. De påstår at hvis Rolf Løvlands låt skulle finne på og vinne den internasjonale finalen i mai så vil han tangere Johnny Logans rekord på 3 seire. Men, Johnny Logan har ikke tre seire. Han har riktignok vært involvert i 3 irske vinnerlåter. I 1980 vant han som artist. I 1987 vant han både som artist og komponist og i 1992 vant han som komponist. Og siden Grand Prix i bunn og grunn er en komponistkonkurranse så har han «bare» vunnet 2 ganger. Så hvis Maria Arredondo blir Norges representant i mai og vinner hele greia så blir faktisk Rolf Løvland unik i Grand Prix-sammenheng.

Så VG, før dere henger ut andre, bør dere kanske bli flinke på faktasjekk selv. Og så lenge en kan vri seg unna en påstand med å bestemme selv hvordan man definerer den påstanden man kommer med så blir det litt rart å skrike ut om faktafeil. Tja, er det rart det blir krig liksom.

Uansett så er det gøy med Grand Prix og vi skikkelige Grand Prix-nerder har i alle år tatt diverse kommentatorer og journalister i en haug med faktafeil, men vi er like glad i dem for det.

«Ein Bisschen Frieden» folkens, er mye bedre en krig om faktafeil.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *