Tre uker til Alexander skal i ilden

I dag er det tre uker til Alexander Rybak skal ha sin første øvelse i Moskva.

Klokken 13.50 lokal tid tirsdag 5.mai skal han etter planen starte sin første øvelse. Og med den forhåndshypen denne låten har fått er det vel liten tvil om at denne øvelsen vil bli omfattet med en viss interesse av de tilstedeværende.

Nå tviler jeg på at det blir så mange andre nordmenn enn de som er i NRK’s delegasjon til stede. Men, jeg blir der og gleder meg allerede til å se denne øvelsen.

Rundt omkring i de europeiske landene sitter de forskjellige GP-klubbene og stemmer over årets låter. Resultaten har begynt å tikke inn og det er ganske så gøy lesing for en nordmann. Etter at 7 land har stemt (Slovenia, Luxembourg, Tyrkia, Hellas, Kroatia, Azerbadjan og Storbritannia) har Norge fått 82 av 84 mulige poeng. Bare Hellas mener at Frankrike fortjenere 12’eren foran Norge som «bare» får ti poeng her.

I de fleste avstemmingene har forøvrig Norge vunnet overlegent. Dette er både et godt og ett dårlig tegn. Hyggelig naturligvis at vi gjør det så bra, men de som følger godt med husker at det var Sverige som vant denne avstemmingen i fjor og sjelden har vel GP-fansen bommet mere. Vi får håpe at fansen er mere treffsikker i år.

Bak Norge finner vi Frankrike på andre plass med 42 poeng, Spania på 3dje med 38 poeng, Sverige på 4de med 33 poeng og Tyrkia på 5te med 30 poeng.

Våre nordiske venner finner vi på 10.plass (Island), 13.plass (Finland) og endelig 21.plass (Danmark).

Nå må det sies at det ikke tas hensyn til at noen land er i semifinaler i disse avstemmingene og det er faktisk enda nesten 20 land som ikke har fått poeng enda.

Uansett om tre uker satser vi på at Alexander viser at han duger på scenen også (vi nordmenn vet jo allerede at han gjør det da….) 

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *