Min vurdering av forhåndsvideoene

Så har NRK begynt å vise forhåndsvideoene og i år et det bra at de viser hele låten så takk til NRK for det. Jeg må vel nesten slenge ut noen terningkast til hver av låtene jeg også. Jeg tar låtene i (engelsk) alfabetisk rekkefølge jeg:

Albania 3

De stiller med en opptempo låt, som i grunn er veldig standard da og her må det en veldig god fremføring til for at denne skal gå noen vei tror nå jeg. Men, jenta som synger er nå søt da og det hjelper kanskje.

Andorra 2

Visepop er ikke helt min greie og jeg tror vel at de nok en gang må ende sin Grand Prix-tur i semifinalen.  Dog må det sies at låten tar seg opp mot slutten. Egentlig en typisk radiolåt.

Armenia 5

Nå begynner vi å snakke. Helt klart en konkurrent for Norge, de har en sang som er moderne med etniske elementer og låtene er nesten irriterende fengende da.

Azarbaijan 4

Nok en moderne låt, men litt etnisk slengt inn her og der. Men, denne låten er nok mange hakk mindre original en jeg liker, dette har vi hørt før. Fengende, men i grunn kjedelig.

Hviterussland 1

Dette skal vel liksom være en rockelåt, men den fløtepusen de sender har sånn cirka 0,00258582% kredibilitet som rockeartist. Han synger bra, men låten er bare mas og intetsigende.

Belgia – 3

Når man har mistet all originalitet så kopierer man og da kan man kanskje ikke prøve seg på Elvis. Uansett låten er en smule fengende da og egentlig synger han om at han ikke burde kopiere slik da.

Bosnia & Hercegovina 4

Dette er låten som leder på avstemmingen på Esctoday.com. I grunnen en typisk balkanballade og med fin fremføring ser jeg ikke noen grunn til at denne ikke skulle gjøre det bra.  Nydelig ballade er det uansett.

Bulgaria – 3

En av årets operalåter, men her blir man vel mere imponert av videoen enn av låten. Med en bra fremføring av låten på scenen kan dette bli noe, men er redd de fleste vil oppfatte dette som mere hyl og skrik.

Kroatia – 3

Vi slipper ikke unna balkanballadene og denne låten inneholder alle elementene en slik låt skal ha. Men, jeg tror nå at denne låten blir litt for kjedelig i dette selskapet. Den tar liksom ikke av.

Kypros – 1

Huffda, dette ble da bare en kjedelig låt. Kanske de skulle brukt pengene de brukte på videoen til å gjøre låten bedre. Dette må bli tissepause definitivt. Makan til intetsigende låt er det lenge siden jeg har hørt.

Tjekkia – 2

Rap har aldri vært en hit i Grand Prixog selv om jeg syns at blandingen med sigøynisk musikk faktisk gjør låten bedre, så tror jeg faktisk at de kan klare det kunststykket å få tre sisteplasser på rad i en semifinale.

Danmark – 1

Tli tross for at Ronan Keating står på komponistlisten så er denne låten drepende kjedelig. Disse låtene går det 14 av på dusinet på det fleste radiostasjoner som spiller slik intetsigende musikk.

Estland – 4

Alexander er ikke den eneste artisten med fele med seg. Den estiske artister har også det, men hun spiller ikke så mye på den da. Dette er en mere new-age låt og klarer de å få mere sprut over fremføringen enn i den estiske finalen kan kanskje Estland klare å kvalifisere seg til finalen for en gangs skyld.

Finland – 3

Etter mange rockete år fra Finland går de nå over til 90-talls teckno. Låten ligner en smule på Island i fjor, men med litt mere rockete sting i låten. Kanskje de klarer å kjempe seg til finalen, men det skal holde hardt tror nå jeg.

Frankrike – 5

Endelig en skikkelig fransk ballade i Grand Prix. Og dette er kvalitet spør du meg, det formelig oser melankoli og når artisten er en av de mest kjente i Frankrike bør de komme opp av bunnstridgjørma de har vært i noen år år.

Tyskland – 4

En swing-låt fra Tyskland og dette svinger. Med det rette showet på scenen i Moskva kan de revansjere sisteplassen fra i fjor med bravur.

Hellas – 3

Han skal vel prøve og forbedre 3-plassen fra 2005, men der tror jeg han vil slite gitt. Denne låten er ganske så ordinær og han skal levere over the top fra scenen for at han skal sette ny personlig rekord i GP-sammenheng.

Ungarn – 5

På med danseskoene igjen. Og nå er det god gammeldags disko som teller. Og dette svinger så det holder. Vi satser på flott sceneopptreden og topp plassering for dem.

Island – 6

Jeg elsker melankolske ballader og denne låten går rett til hjertet på meg. Jeg krysser fingrene for at når frem til hjertet til riktig mange rundt omkrinh i Europa. Nydelig låt og hun som synger er ikke akkurat stygg hun heller.

Irland – 3

I år prøver Irland med jenterock. Låten er vel fengende nok den, ikke helt min greie, men dette er det beste Irland har stilt med på noen år ja.

Israel – 4

Arabisk har det ikke vært i Grand Prix siden 1980 og det var jammen på tide. Tittelen på låten «There must be another way» er kanskje litt på kanten politisk, men jeg synes nå låten er fin jeg.

Latvia – 2

De skal faktisk synge låten sin på russisk i Moskva. Det blir sikkert populært i salen, men det spørs om det hjelper dem videre til finalen. Bråkete rockelåt uten de elementene som fenger i slike låter.

Litauen – 3

Denne låten har masse melankolske elementer som gjør at jeg forsåvidt liker den. Men, den utvikler seg liksom ikke og blir sånn passe kjedelig etterhvert.

Makedonia – 3

Det finnes balkan-rock også og i år velger Makadonia denne veien. Grei nok låt, men det er lite her å ta tak i for at den skal gjøre noe videre inntrykk ja. Dessverre for dem.

Malta – 3

Med tredje og andreplass i sine to første forsøk er det vel ingen tvil hva Malta venter av denne artisten. Men, denne låten er ikke sterk nok tror nå jeg, men en fremragende fremføring kan gjøre underverker muligens.

Moldova – 4

Ethno-knappen på fullt her. Fengende låt dette her og det er jo kjekt og se at den ikke har kastet pengene bort på fin forhåndsvideoen sin. Håper de bruker dem på sceneopptredenen istede da.

Montenegro – 3

GP-historiens mest produktive komponist Ralph Siegel har i år gjort Montenegriner av seg. Som vanlig en velprodusert låt, men som vanlig ikke plagsomt originalt når det er denne komponisten som står bak.

Nederland – 4

Tre godt voksne menn i sølvdresser som synger en diskolåt.  Kan det gå bra? Tiden vil vise, låten i seg selv er catchy nok, det er vel mere artistene som er tvilsomme her.

Norge – 6

Det er med stor glede jeg leser at det eneste Alexander skal forandre i fremføringen sin er kostymene sine. Det var i grunn det eneste jeg hadde å sette en finger på i den norske finalen. Hvis Alexander klarer å fange resten av Europa i energien sin så kan dette gå riktig så bra. Men, først skal han kvalifisere seg til finalen da.

Polen – 5

Landet som synger rett før Norge i semifinalen. En nydelig melankolsk ballade og absolutt en låt som fortjener å gjøre det bra. Pen stemme på damen også.

Portugal – 3

Jeg er redd for at Portugal har falt tilbake til gamle synder nå. Denne låten er veldig portugisisk og dessverre altfor lite fengende for den gemene europeiske hop.

Romania – 3

Populært med hester i årets forhåndsvideoer. Sexy dame, men låten er ikke så sexy dessverre. Dusinvare så det holder, balkanske jenter er mere spennende enn dette.

Russland – 2

Antagelig den låten med mest internasjonal tittel – Mama. Låten er nok litt for russisk til at den skal slå ann i noe annet enn de ti nærmeste landene. Blir vle mye skriking på slutten av låten også.

Serbia – 3

Tonnesvis av balkanske elementer i denne låten, men denne er vel over the top for oss som ikke tilhører den regionen.Det blir vel rett og slett for mye av mye her.

Slovakia – 2

Tilbake etter 11 år pause. Tror i grunn ikke det blir et hjertelig gjensyn. Til det er låten altfor svak og de skal slite for å komme til finale ja. Men, alltid hyggelig med land som returnere til Grand Prix.

Slovenia – 4

Enda mere felegnikking i konkurransen. Dette er det nærmeste vi kan komme en dance-versjon av «Nocturne». I grunn minimalt med sang og fire kjekke men som spille strengeinstrumenter her da.

Spania – 4

Spreke saker fra Spania, men ikke plagsomt originalt nei. Dette er dusinvare så det holder, men med rett fremføring kan dette også gå riktig så bra. Kanskje skal vi få se Spania på første halvdel av resultatlisten i år.

Sverige – 4

Det blir spennende å høre denne låten når koristene faktisk må synge. Fengede og sprek låt, men selv om hun synger bra, så blir det tamt stemmemessig. Jeg vil bli mere imponert av en annerkjent operasanger.

Sveits – 4

Catchy rockelåt fra Sveits i år. Disse gutta har holdt på i 15 år og gitt ut 10 album så erfarenheten skulle det ikke være noe å si på. Klarer de å få frem energien i låten på scenen kan dette bli veldig så OK dette.

Tyrkia – 3

Nok en rytmisk låt med ethno-elementer fra Tyrkia, men nå begynner dette å bli dusinvare. Skremmende uoriginalt spør du meg, men som vanlig klarer de å ta seg til finalen, men så bør det være stopp.

Ukraina – 1

Sjokolade er godt, men ikke på denne måten. Veldig så bråkete låt og i en rettferdig verden ender denne låten sitt Grand Prix-liv i sin semifinale. Men, Grand Prix er ikke rettferdig dessverre.

Storbritannia – 2

At komponisten Andrew Lloyd Webber er stor på musikaler merkes her kan man si. Egentlig en drit kjedelig låt som bare reddes av en fremragende vokalfremføring av artisten her. Dette kan gå alle veier.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *