Første delfinale i Sverige

Har faktisk ikke hatt tid til å se den første svenske delfinalen før nå på mandag kveld, men jeg vet ikke resultatet så jeg er spent likevel jeg.

Kul åpning med en surmulende Charlotte Perelli. Kjempesporty at hun tar det heller dårlige resultatet i fjor med så godt humør.

Men, nå over til låtene.

Sang 1 – Nina Söderquist – Tick Tock

Låt 4 – Fremføring 5 – Kostyme 3

Sterk fremføring av Nina og som vanlig er ikke vindmaskinmannen arbeidsløs i sveske finaler. Nina har en flott stemme og gjør det maksimale ut av en ikke så altfor spennende låt. Og siden Nina har kropp til ett trangt skinnkostyme kan hun få godkjent for det også.

Sang 2 – Jonathan Fagerlund – Welcome to my life

Låt 3 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Ganske så ordinær låt og selv om Jonathan slår på full sjarmfaktor så blir dette bare litt bedre enn ordinært. Og Johanthan det er lov å pynte seg når man skal være med i Melodifestivalen. Men, vi ser at du er veltrent ja…

Sang 3 – Shirley Clamp – Mitt hjärtat fyltt av ljus

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 1

Ganske så tragisk å stille i blå kjole på en blå scene. Stylisttabbe de luxe. Men, Shirley kan fremføre sanger og gjør denne litt melankolske låten med den største sikkerhet. Og i sterk Grand Prix-ånd vokser låten mot slutten. Bra Shirley, men please skift kjole hvis du går videre.

Sang 4 – Scotts – Jag tror på oss

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 2

Typisk dansebandmusikk, men kanskje med litt tøffere kant enn man vanligvis hører av den typen musikk. Scotts kjører på i helt grei stil, men jeg klarer nå engang ikke å bli så veldig kjær i sånn musikk da, men dette var noe av det bedre jeg har hørt. Og nok en gang har vi med en fargeløs stylist å gjøre. Triste greier du.

Sang 5 – Emilia – You’re my world

Låt 5 – Fremføring 4  – Kostyme 4

Helt annen stil en den låten hun er mest kjent for, men dette var da utrolig kult da. Hun sliter kanskje en liten smule , men det dekkes over av en sjarmerende fremføring. Og gullkolen får du også godkjent for sånn cirka da.

Sang 6 – Alcazar – Stay the night

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 5

Og discokjøret går i velkjent Alcazar-stil og dette er en stil de behersker til fingerspissene. Og endelig er det fullt fargekjør på scenen også. Låten i seg selv er ikke akkurat revolusjonerende på noen måter og danserutinen er vel en smule oppbrukt, men for all del den fungerer så det holder.

Sang 7 – Caroline af Ugglas – Snälla, snälla

Låt 5 – Fremføring 5 – Kostyme 4

Låten er fin i de få sekundene før Caroline åpner kjeften og begynner å synge.  Etter det blir den faktisk finere. Hun har en meget spesiell måte og fremføre sanger på, men jeg ble faktisk litt hekta her. Låten er kjemisk fri for fiksfakserier de fleste andre låtene har og det er bare så deilig å se på. Litt kjedelig kjole, men det får gå.

Sang 8 – Marie Serneholt – Disconnect me

Låt 4 – Fremføring 4 – Kostyme 4

Skikkelig babe dette her ja og sin unge alder til tross vises det at hun har sceneerfaring. Låten er en dusinvare, men sterk fremføring har aldri skadet en låt og ikke denne heller. Søt liten kjolesak hadde hun på seg også.

Ellers er det veldig tydelig at svensk TV ikke sparer på noe, de tillater til og med opp til 8 stykker på scenen. Heller ikke den kvinnelige programledere som er sånn passe morsom sparer på utgiftene hun presenterer hver låt i nytt kostyme for hver sang. Startfeltet er såpass jevnt at jeg faktisk ikke er helt sikker på hvem som går videre til finale og hvem som går til Siste Sjanse-programmet. Jeg får leve i spenning noe minutter til.

Og de minuttene blir veldig kjedelig. De har ett pauseinnslag som er utrolig kjedelig. Det, er mulig de som er med er kjente i Sverige, men for meg blir dette bare pausefyll de luxe.

Største overraskelsen etter at 5 låter gikk videre er at Shirley Clamp kom på sisteplass i denne delfinalen, ellers var det vel helt greit det som skjedde. Veldig kult at Caroline af Ugglas gikk videre og det ble hun veldig glad for ja.

Neste pauseinnslag er mere Melodifestival-orientert og da er ting straks bedre. Kul ny versjon av en svensk GP-låt fra 60-tallet.

Scotts skal duellere med Alcazar. Skal vi tippe og håpe på seier til Alcazar her? Og det ble det, hurra!!!!!

Emilia skal kjempe mot Caroline, kjempekult spør du meg. Jeg håper på Caroline, men hjernen min sier vel Emilia. Og den som gikk til finalen ble Emila, ikke så veldig overraskende kan man si. Med andre ord ble det de to bidragene med høyest kjendisfaktor som gikk til finalen. Ikke noe overraskende i Grand Prix sammenheng akkurat. Hva den internasjonale juryen egentlig hva godt for skjønte jeg ikke, kanskje jeg skjønner det neste gang…

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *