De siste 8 låtene fra Sverige

Så var det dags for de siste 8 låtene i årets svenske delfinaler. Denne uken er det Karlskrona som er hjemsted for konkurransen. Og i kveld er det mange sterke navn i startfeltet. Jeg får vel som vanlig slenge ut mine terningkast. I dag får jeg ikke sett slutten av programmet da jeg må dra avgårde for å være dommer i Parodi Grand Prix delfinalen som finner sted i Oslo i kveld.

Låt 1 – Niklas Strömstedt

Sang – 2 – Fremføring – 4 – Kostyme – 4

Så synd at når Niklas endelig deltar i Melodifestivalen som artist er det med en slik kjedelig låt. Ja der er mange ord om kjærlighet, men hvis dette er det beste du kan fremvise så får du ikke mye oppmerksomhet fra meg er jeg redd. Kul jakke dog, Niklas.

Låt 2 – Calaisa

Sang – 6 – Fremføring – 5 – Kostyme – 3

Køntri-låt som blir fremragende fremført stemmemessig og når den også har de deilige melankolske undertonene er det løp og kjøp for meg. Utrolig deilig låt men, er nok redd for at slik musikk er dødfødt i Grand Prix, men flott at slik musikk er med. Med de kjedelige kjolene kunne dere spart oss for.

Låt 3 – Daniel Mitsouyannis

Sang – 5 – Fremføring – 2 – Kostyme – 2

Så kom den erketypisk slagerlåten  og Daniel som øyensynlig har gresk opphav har greske undertoner i låten sin. Selv om låten er grei nok, blir fremføring sjarmløs og litt anstrengende og han sliter stemmemessig av og til og låten er plagsomt lite original. Og nåt kostymet er grått og kjedelig understreker det liksom sørgelighetene.

Låt 4 – Linda Bengtzing

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Linda kjører en litt mere rockete stil i år og det er jo kult, men låten er svakere en de forrige låtene hun har hatt i svenske finaler. Men, synge kan dama utvilsomt og det kan være det som redder henne. Selv om kostymet er mest svart er det de kule detaljene som redder det.

Låt 5 – Nordman

Sang – 4 – Fremføring – 5 – Kostyme – 4

Nordman er en svensk folkrockgruppe kan man vel si. Låten er veldig pompøs, men fremføres veldig bra og når effektmakerene omtrent setter fyr på scenen blir man nesten litt i fyr og flamme. Greie nok kostymer.

Låt 6 – Sibel

Sang – 6 – Fremføring – 5 – Kostyme – 6

Kveldens store ballade. I en flott blekrosa kjole fremfører Sibel denne litt triste melankolse balladen med flott stemmeprakt og innlevelse. Og når man i arranementet har kjørt på med strykere er det nesten som i de gamle gode Grand prix-dager da det var orkester. Og når vindmaskinen slås på er alt nesten perfekt. Flott Sibel

Låt 7 – Fronda 

Sang – 3 – Fremføring – 4 – Kostyme – 2

Etter en uvanlig trompetåpning på låten dreier låten om til å bli en slags ska-låt er vel det rette utrykket. Grei nok låt, men blir litt vel masete for meg. Låten jabber fremover i samme tralten hele tiden og blir litt kjedelig til slutt. T-skjorta til Fronda viste at oransje er kult.

Låt 8 – Charlotte Perelli

Sang – 4 – Fremføring – 6 – Kostyme – 6

Forrige gang Charlotte vant den svenske finalen stilte hun i sølv og jammenta gjør hun det denne gangen også. Låten er veldig typisk svensk Grand Prix-slager, men dette kan Charlotte til fingerspissene så fremføringen er det ingenting å si på. Låten derimot er ikke plagsomt spennende, men den fungerer.

Jeg tipper at Charlotte Perelli og Nordman går til finalen, mens Niklas Strømstedt og Linda Bengtzing får Andra Sjansen-billettene denne gangen, men her kan jeg bomme totalt er jeg. Svenskene selv kaller denne delfinalen for dødens gruppe og det skjønner jeg godt. Her er det utrolig mange sterke låten og mine to største favoritter i kveld Calaisa og Sibel har jeg ikke engang tilstrekkelig tro på skal gå videre, men det hadde ikke vært meg imot.

Så ble det slagerdronningenes aften da Linda og Charlotte fikk direktebilletten til den svenske finalen, mens Sibel og Nordman for en siste sjanse neste helg.

Dette innlegget ble publisert i Ukategorisert. Bokmerk permalenken.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *